Hlásila jsem se na vysokou školu, kde jsem ale včas neuhradila poplatek za přihlášku

Právní poradna>Všechny dotazy>Hlásila jsem se na vysokou školu, kde jsem ale včas neuhradila poplatek za přihlášku >
Dotaz
do 12 hodin
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Hlásila jsem se na vysokou školu, kde jsem ale včas neuhradila poplatek za přihlášku a nyní mi přišla obálka s modrým pruhem a v ní bylo USNESENÍ O ZASTAVENÍ ŘÍZENÍ. Kde se uvádí, že moje žádost tím, že jsem nezaplatila za přihlášku, trpí vadami, které brání v pokračování řízení. Na školu se již hlásit nechci, tehdy nešla přihláška v systému již vymazat a zůstala ve stavu Nezaplacená. Jde mi o to, co to nyní má pro mne za další důsledky nebo zda je tímto usnesením věc již uzavřena. Co mohu dále očekávat atd. Děkuji vám moc.
Odpověď od:
Mgr. Hana Wernerová
Advokát
Dobrý den, tím, že jste neuhradila za přihlášku příslušný poplatek, Vaše právní jednání není perfektní, tedy dokončené a škola není oprávněna po Vás požadovat nějakou úhradu např. soudně. Na druhou stranu v rámci tzv. předsmluvní odpovědnosti jste již projevila vážný zájem o studium na škole a škola by se tak mohla domáhat náhrady škody, která jí byla způsobena tím, že jste přihlášku nezaplatila - např. by mohli tvrdit, že už nemohli obsadit místo nikým jiným, apod.... Nicméně taková varianta je spíše v rovině teoretických úvah, neboť jednoznačná výše škody by se škole jistě nepodařila prokázat.

Předchozí dotaz

Potřebovali bychom, prosím, poradit a přimět exmanžela platit výživné synovi dál.

Dobrý den. Synovi bude letos v říjnu 18 let. Ještě další rok bude chodit do školy. Je mi jasné, že má syn nárok na výživné od svého otce dokud nepřestane studovat, i když už je plnoletý. Problém je v tom, že už několik let se mnou ani se synem bývalý manžel nekomunikuje a o syna se vůbec nezajímá. Potřebovali bychom, prosím, poradit a přimět exmanžela platit výživné synovi dál.

Další dotaz

Úředník zaslal kopie podkladů poštou v špatné kvalitě.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nahlížení do spisů. Úředník zaslal kopie podkladů poštou. Kopie jsou bohužel nekvalitní. Obzvláště fotografie jsou velice špatné kvality. Některé podklady jsou zkopírovány pouze z části. Nahlížela jsem do spisů již osobně v kanceláři úředníka, ale kvůli obsáhlosti spisu jsem ho nestihla projít celý, načež mi byl spíš zaslán formou nekvalitních kopií a požadavkem o vyjádření se do jednoho týdne. Nemohu kopie podkladů z důvodu špatné kvality posoudit. Jak mohu tuto skutečnost sdělit úředníkovi? Je postup úředníka takto v pořádku? Děkuji.
Mgr. Hana Wernerová
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

1.Otec pronajímal garáže v prosinci zemřel, bez závěti. Jeho druhá žena, zřídila nový účet, na jméno své dcery, kam nájmy nyní chodí. Spolu děti neměli., my jsem jeho dcery z prvního manželství. Nyní jsme v dědickém řízení u notáře, jak mají být peníze rozděleny, z nájmů před smrtí i nyní po smrti do SJM či dědictví. Garáže byli v jeho výlučném vlastnictví. 2.Jak mám žádat po notáři aby byli věci zařazeny správně, když vím že udělal chybu?3. Mám právo aby mi notář dal do ruky listiny, které tam manželka donesla a já si je nafotila na mobil? 4.Manželka nás odmítá pustit do dílny pro sepsání movitého majetku, dům jde do dědictví děleno ona a dědici. Dokud neproběhne dědické řízení ? Lze se u Vašich odpovědí opřít o paragrafy, napište je, děkuji?
Dobrý den, mám na Vas velkou prosbu. Ze zdr. důvodu v rodině byli naší synové doma a měli velky pocet zmeškaných hodin. Pozvali mě do školy s tím že absenci synů oznámí na OSPOD. Byli ve škole ale informováni o důvodu proč synové ve škole nejsou.1.ma škola povinnost či pravomoc nahlasovani vysoke absence (nebo je to věc dobrovolná a podléhá domluvě s rodicem). 2.muze škola zakázat komunikaci přes komunikační kanály, jako je SMS a whatsapp a nebrat v potaz kupř. omluvenku či jinou konverzaci rodiče se školou a výhradně trvat na kominakci nyní přes Bakaláře?
Dobrý den, potřebuji sepsat navrh na zvýšení alimentu pro zletileho? Otec mi platí 2000,- Kč od mých 6 let. Dnes mi je 19 let a potřeby na život se zvyšují. Studují střední školu a určitě půjdu na VŠ. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, mohu jako rodič zplnomocnit svojí zletitou dceru, aby mne zastoupila a jednala za svojí mladší sestru (mojí nezletilou dceru) na základní škole?
Dobrý den, dne 1.5. jsem byla chycena pri řízení motorového vozidla hlídkou PČR a nadýchala jsem 1,6. Při výslechu mi bylo sděleno, že vyšetřování proběhne ve zkraceném řízení. Dnes 20. 5. 2022 mi přišlo ze státního zastupitelství Vyrozumění o podání návrhu na potrestaní, kde policejní orgán navrhuje podmíněné odlozit podání návrhu na potrestani, státní zástupce nemá výhrady proti podmíněnému zastavení trestního stíhání v řízení před soudem a však za předpokladu, že se závažu zdržet řízení motorovych vozidel alespoň po dobu 12 měsíců. Prosím co to pro mě znamená a budu moci po uplynutí poloviny trestu požádat o vrácení ŘP?
do 12 hodin
Dobrý den, pokud se zavážu sdržení se řízení po dobu 12 měsíců, mohu po 6 měsících zažádat o vrácení ŘP jako u zákazu řízení? Děkuji za odpověď.
do 12 hodin
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má škola právo nevzít žáka do divadla, pokud přijde oblečený v košili a kraťasech. Ve školním řádu tuto povinnost neuvádějí a rodiče také předem nebyli informováni.
Dobrý den. Můj syn je ve škole ve třídě šikanován jeho spolužákem. Šikanu jsem oznámila vedení školy a požádala školu o prošetření a nastavení bezpečnostních opatření aby se šikanu neopakovala a syn mohl bez problémů dál chodit do školy. Syn zatím zůstává doma, než se věc prošetří. Navíc se do školy bojí. Vím že je moje povinnost, aby řádně plnil školní docházku, ale zároveň si myslím, že mám jako rodič i další povinosti ho chránit. Navíc mi selský rozum říká, že pokud mi ho někde mlátí a hrozí mu zdravotní a hlavně psychická ujma, tak ho tam nemám posílat, i když se jedná o školu. Je toto nějak ošetřeno zákonem? Jak dlouho může zůstat případně doma a jak mám syna dál chránit aby nedošlo k další újmě? Děkuji
do 12 hodin
Dítě, 14 let, vytvořilo nelichotivou prezentaci a vyvěsilo ji na TikToku. Škola se rozhodla podat trestní oznámení za pomluvu. Jaký může může být postih dítěte? Popřípadě jak je možno toto dítě bránit?
Dobrý den, kamarádky rodiče pronají byt. Do května/června tam měli nájemníka, který už je nyní mimo ČR a vracet se jen tak nebude. Bohužel ovšem parkoval špatně v Praze a přišly mu pokuty na tuto adresu. Nyní již v bytě mají jiného nájemce, ale bojí se, že může přijít exekutor a začne zabavovat věci, u kterých nebudou moci doložit, že koupili oni a nebo nový nájemce. Chci se tedy zeptat, jaký je zde správný postup? Když volali na úřad, tak jim řekli, že nejsnadnější je vzít tu pokutu na sebe a zaplatit to, jenže to by zase přišli o body oni. Děkuji.
Dobrý den, synovi je 25 a teď dokončil vysokou školu a oznámil mi, že si podal přihlášku doktorského studia Musím i nadále platit výživné, když u doktorského studia bývá určitý příjem. Děkuji
Dobrý den, je 18 a přestupuji ze SŠ na jinou. Nevím, jestli musím ukončit písemně studium na původní škole, když jsem si dala žádost na novou školu. Na původní škole chtějí abych ukončila studium k 30.6.2022, ale žákem na nové škole budu od 1.9.2022. Není mi jasné proč mám ukončovat studium, když pouze přestupuji.
do 12 hodin
Dobrý den, mám uzavřeno pojištění na nemovitost, včetně povodní. Nyní jsem v povodňových mapách zjistila, že je nemovitost chybně zakreslena. Ačkoliv by měla být nemovitost v riziku 3., je nyní dle chybné mapy v riziku 1. Pokud by došlo k povodním, bude pojišťovna plnit, nebo mi odbyde s tím, že pojistka byla chybně uzavřena ? Kdo nese odpovědnost ? Děkuji
do 12 hodin
Dá se nějak zjistit seznam všech správních řízení nebo soudů kde jsem vystupoval??
Dobrý den, dcera ukončila studium na střední škole, rok nebude studovat teď je na úřadu práce, a chce nastoupit k studiu v září roku 2024. Mám platit výživné pokud nestuduje a úp.
Dobrý den, mohl bych se, prosím, zeptat, jak se lze bránit, pokud mě různí lidé na veřejnosti bez mého souhlasu fotografují a fotografie vystavují na sociální sítě s textem, který má za záměr silně poškodit moji pověst? Primárně se obávám, aby to nemohlo vést k problémům v práci (tedy abych mohl říci, že se toto "již řeší na polici" apod) a nebo fotografie využity jako důkazní materiál při přestupkovém/trestním řízení - což už se jednou stalo a byl jsem obviněn z přestupku, přečemž fotografie byly použity jako důkaz. A kdybych neměl výpis z účtu o platbě kartou z jiného města, musel bych přestupkové řízení nejspíš absolvovat. Případně, lze se nějak bránit pokud si všimnu, že mě zrovna někdo bez souhlasu takto fotografuje? Děkuji předem.
Psychiatr mi nechal zabavit ŘP za to že mám diagnózu alkoholik. Jestli dobře chápu &84 odst. 3 zákona, tak by neměl řídit jen alkoholik neschopný řídit. Problém je v tom že já jim ještě v abstinenčních příznacích nevědomky podepsal že buď se půjdu ústavně léčit, nebo mi ŘP vezmou. Léčbu jsem pak odmítl. Šel by napadnout podpis že jsem byl ještě napůl mimo, nechat si udělat posudek dopravního psychologa a ŘP zachránit?
Dobrý den, objednal jsem si od firmy dodání dveří a oken na RD. Zaslal jsem firmě výpis stavebních otvorů, kde byly jasně zapsané i rozměry vchodových dveří. Paní mi zpět zaslala k odsouhlasení okna, dveře, které jsem po překontrolování odsouhlasil a nechal Zadat do výroby. Při montáži se zjistilo, že dodali jiný rozměr dveří než který byl v projektové dokumentaci. Nyní po mě firma chce zaplatit jak špatně vyrobené dveře, tak i nové 1/2 ceny. S tím, že mi nikdo neoznámil, že mění velikost vstupu dveří z 197cm na 184cm. Nyní se ohánějí mým souhlasem k výrobě. Mám šanci na to aby uznali chybu nebo budu muset zaplatit i druhé dveře? S pozdravem
do 12 hodin
Dobrý den , zemřel můj otec. Pozůstalostní řízení se odehrálo bez mojí účasti , pouze za přítomnosti jeho manželky a také ,možná její dcery , rád bych věděl zda je toto možné obnovit a v případě ,že ano jak postupovat. Děkuji
Stavím dům, jehož druhá polovina má jiného majitele. Tento pán se zhostil stavby společné základové desky. Jelikož jsem si teprve vyřizovala úvěr podepsala jsem mu papír, že mu dlužím 250tis. - za práci a materiál (což ale v uznání dluhu specifikováno nebylo.) Nyní jsem zjistila, že deska je udělaná špatně a je na ni použito dvakrát tolik materiálu než bylo třeba. Jak nyní situaci řešit, chtít podepsat dodatečně smlouvu o dílo( neměli jsme) a pak desku reklamovat? A když nebude chtít podepsat smlouvu?
Dobrý den, rád bych se zeptal na mé možnosti v rámci chystané rozvodového řízení. Žiji s manželkou ve společné domácnosti 10 let, z toho 3 roky jsme manželé. Máme dvě holčičky. Manželka si před měsícem našla nového přítele a chce odejít. Jaká je, prosím šance, že dostanu holčičky do péče já? Trvalé bydliště mají u nás. Vlastním nemovitost, kterou jsem nabyl ještě před manželstvím, holčičky tu chodí do školy / školky a nerad bych, aby se musely stěhovat a začínat někde s maminkou znovu. Jaký je vlastně průběh rozvodového řízení? Mohu ho podat pouze já bez manželky? Jak dlouho rozvodové řízení trvá? Kdy se svěří děti do péče dle rozhodnutí soudu a kdy se řeší rozdělení majetku? Mockrát děkuji, pokud obdržím zpětnou vazbu Hezký den
Dobrý den. Mám dotaz jak je to nyní se splácením exekuce. Když nyní zaplatím celou jistinu, poběží úroky dál, nebo se úročení zastaví?
Dobrý den,v květnu jsem dostala ve škole úvazek, že budu učit cjl, dej. Mela jsem to v písemné podobě,pod tím datum, zástupce, ředitele.V srpnu začal pri.tyden,a najednou jsem přes systém zjistila, že mi vzali hod.cestiny a dali neap.obcanku.Ohradila jsem se, ze takto ne.Mohou měnit úvazek,bez mého vědomí, neinformovanosti? Děkuji.
Vnučka řídila s kamarádem pod vlivem alkoholu a auto mu nabourala. Podmínka jí skončila přede dvěma měsíci, zákaz řízení jí končí v 2023. Ukončila zdravotnické vzdělání a chtěla jít pracovat. Jenže když donesla výpis, tak bohužel ji přijmout nemohou. Je možné v tomto případě zažádat o výmaz z rejsříku trestů ?
do 12 hodin
Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně pracovního práva. Mám v práci podepsanou hmotnou odpovědnost za společenský sál, v němž je i technika. /přesně nevím cca 3 mil./. Díky nezodpovědnosti kolegyně se nyní řešilo, že do sálu nebude kolegyně, která odpovědnost nemá vstupovat - brala si klíče a dělala soukromé akce v sále bez mého vědomí. Vyšlo nařízení ředitele, že všechny akce budou na smlouvu, i když budou zdarma. Nyní je ředitel mimo, mi bylo řečeno zástupkyní, že co si dovoluju, že smlouvy nebudou a že jsme kolegyně, tak bude chodit do sálu kdykoliv bude chtít. Jak se mám dále bránit? Co je třeba mít písemně? Dle mého názoru není možné, abych nesla hmotnou odpovědnost za sál já, když zaměstnavatel mi neumožní tento prostor hlídat.
do 12 hodin
Dobrý den, v rámci střední školy vznikla potřeba nahrávat si schůzky s vedením školy a např. se zástupci zřizovatele (náměstkem za kraj). Jde o problémy v pracovně právních vztazích (výpovědi, proti kterým se chtějí kolegové bránit) a fungování školy obecně. Musíme mít svolení s nahráváním schůzek? Máme o něj žádat? Může vedení nahrávání odmítnout? Je legální nahrávat tajně?
Dobrý den, manžel koupil na Slovensku od Slováka motorku. Má k tomu všechny doklady, ale malý technický průkaz má ustrizeny roh s tím, že je to na Slovensku uz odhlášené. Když volal v ČR na registr vozidel tvrdí mu, že mu to nemohou přihlásit, protože je technicky průkaz neplatný. V zákonech jsem nenašla definici "poškozený technicky průkaz" a co to konkrétně znamená. Je to jen "buzerace" od úředníků nebo to opravdu přihlásit nejde? Případně záleží na urednikovi? Stejně doklady vezmou a vyhodí a vystaví nové. Jsme z toho nešťastní. Předem děkuji za odpověď.
V 2021 jsem byl MS v Praze osvobozen v insolvenčním řízení od placení pohledávek zahrnutých i nezahrnutých do oddlužení v rozsahu v němž dosud nebyly uspokojeny a vztahuje se také na věřitele k jeichž pohledávkám se v insolvenčním jednání nepřihlíželo a na věřitele kteří své pohledávky do insolvenčního řízení nepřihlásili. Přesto po mě věřitel přes rozsudek MS v Praze po mě neustále požaduje zaplacení dluhu.
Zdravím Sousedi se na mě domluvili a podali na mě tr. oznámení,že jsem řídil auto,momentálně mám zákaz.Nejsou ani nemůžou být zádné důkazy,jen ta jejich domluva,nemáme tu dobré vztahy.Teď přišlo vyrozumění od samosoudu,prodloužili mi zákaz(18měs)+ nějaká podmínka.Já ale neřídil,poraďte prosím.
Dobrý den. Dcera přestoupila do soukromé školy, kde jí byla slíbena distanční on-line výuka přes google učebny. Po obdržení školného škola přestala komunikovat. Dcera dosud nemá přístup do učeben, na maily nikdo nereaguje, telefon nezvedají, žádná výuka neprobíhá. Jet do školy momentálně nemůžeme, žijeme v zahraničí. Jak můžeme postupovat? Děkuji a přeji hezký den.
Dobrý den, sepsali jsme stížnost na našeho pana ředitele školy do rukou hejtmana. Pan ředitel nyní chce podat trestní oznámení pro pomluvu s tím, že dle jeho slov je vše ve stížnosti jen lež. Jenže to tak bohužel není. Stížnost byla sepsána anonymně, protože v minulosti se již stalo, že dostal informacez krajského úřadu, kdo stížnost podal a následně donutil dotyčné kolegy ze školy odejít. Může vůbec podat trestní oznámení na stížnost na kterou máme nárok a chtít po policii, aby se zjistilo kdo ji poslal? Děkujeme za pomoc.
Dobry den maminka je v dedickem rizeni sestra ma dluch muze exekutor zabavit veci kdyz probiha dedicke rizeni kdyz sestra podepsala plnou moc ze se vzdava dedickeho rizeni muze exekutor prijit a brat veci dekuju za odpoved
Mám syna . Jeho otec ,můj bývalý manžel umřel letos v březnu . Můj syn je jeho jediný potomek ,žádné jiné děti ani manželku nemá . Můj syn by měl zdědit byt a auto,ale nemůže být dědické řízení neboť ještě nebylo zjištěno datum úmrtí . Můžeme využívat toto dědictví i před dědickým řízení? . Děkuji za odpověď
Dobrý den, chci se poradit , máme uzavřenou najemni smlouvu na 5 let , nyni to bude 3 roky , majitel se rozhodl byt prodat a nam nyni nabizi , ze novy majitel nas prestehuje do noveho mensiho bytu , my by jsme chteli ale zustat ty dva roky jeste tady, najem hradime vcas , jak je mozne se branit , ve smlouve mame ze pri drivejsi vypovedi nam musi dat XKč, muze tedy nam dat vypoved a vyhodit nas?
Dobrý den, umřel mi tatínek. Dědictví se týká maminky, mne, a mé sestry. Taky mého bratra, který bohužel už před lety taky umřel. Zůstaly po něm syn a dcera. Můj dotaz...bere se při dědickém řízení v potaz, že ani jeden z bratrových dětí se źádným způsobem nezajímaly o prarodiče. ?Jestli vůbec žijí, jestli něco potřebují atd?Ani nevíme kde bydlí? Je nějaký.způsob, jak je z dědického řízení vyřadit? Děkuji za Vaši odpověď
do 12 hodin
Jakou máme šanci na zvýšení výživného, když rozsudek je starý 14let, částka X, dítě jíž na střední škole, otec celou dobu v insolvenci, celkem, má další X děti.
Zdravím Vás. před 18 lety jsem byla odsouzená. Nyní mám VOŠ+VŠ zaměřené na bezpečnost a vztah ke střelbě. Mohu mít zbrojní průkaz a přihlásit se do střeleckého klubu, kde chtějí bezúhonnost? Děkuji Vám.
Dobrý den, manželka dostala od své prababičky darem pole. Pole prababička pronajímala zemědělském družstvu, aby na něm hospodařilo. Nyní máme s manželkou pole rovným dílem. Otázka zní takto : Je vůbec smlouva s zemědělským družstvem platná? Smlouva se po smrti prababičky neaktualizovala a nyní ji chceme vypovědět. Původní smlouvu ani neznáme a nevíme ani výpovědní lhůtu smlouvy... Děkuji
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jak dál pokračovat .V dědickém řízení manžel se svou sestrou zdědil pozemek . Ale po dědickém řízení se ozval jeho strýc který se domáhá pozemku ,který mu prý jeho otec prodal . Při v kladu na kastru mu žádost zamítl s tím ,že k tomu nemá potřebné dokumenty . Nyni nás oběsila a čeká naše rozhodnutí.Byla bych ráda kdyby jste mi poradili jak dál pokračovat cou odepsat na jeho poslány dopis . děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.
do 12 hodin