Mám podepsat exkluzivní smlouvu

Právní poradna>Všechny dotazy>Mám podepsat exkluzivní smlouvu>
Dotaz
s přílohami
Dobrý den, prosím o vaši pomoc, mám podepsat exkluzivní smlouvu s realitní kanceláří Jaroš a Partners, než smlouvu podepíšu, prosím o zkontrolování je-li vše ze strany realitní kanceláře vůči mne v pořádku, a neskrývá se právní klička, která by mne do budoucna, mohla poškodit. Děkuji za Vaši pomoc. S pozdravem,
Odpověď od:
Mgr. Hana Wernerová
Advokát
Dobrý den, ve smlouvě jsem neshledala nic, co by pro Vás mělo být poškozující do budoucna. Je to standardní zprostředkovatelská smlouva. Dívala jsem se na historii realitní společnosti do Obchodního rejstříku a funguje od roku 2014 beze změny statutárního orgánu. Vypadá tedy solidně, až na skutečnost, že nezakládá do rejstříku účetní závěrky, což je její povinnost a také základní kapitál má v minimální výši, což také zejména pro dlouholeté zkušené obchodníky není nijak pozitivní vizitka. Na druhou stranu smlouva je standardní, takže je třeba si samozřejmě dobře pročíst hlavně Vaše povinnosti, aby Vám např. nepropadla rezervační záloha tím, že něco opomenete.

Předchozí dotaz

Bydlím s manželem v rodinném domku jeho matky

Bydlím s manželem v rodinném domku jeho matky.Máme syna.Jeho matka nechce ,abych už v tomto domě bydlela.Nemám kam jít.Mám právo na ro,abych tam mohla dále bydlet?Mnohokrát děkuji za odpověď.

Další dotaz

Dobrý den koupil jsem starší dům a je tam skrýtá závada komínů

Dobrý den koupil jsem starší dům a je tam skrýtá závada komínů budu platit X můj dotaz zní či můžu požadovat od původního majitelé náhradu zaplacení komínů
Mgr. Hana Wernerová
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobrý den, plánuji koupit eshop s potravinami. Pouze balené (mouky, oříšky a obecně zdravá výživa). Je možné toto skladovat doma v bytě, případně v kanceláři? Nebudu tyto produkty nijak rozbalovat ani rozvažovat. Jednoduše koupím a prodám. Dodržet skladovací podmínky (teplota aj.) mi je jasné. Ale jestli mohu pro tento účel (skladováni) oficiálně používat byt či kancelář?
Bydlím v nájemným domě. Mám smlouvu do konce roku. Majitel se rozhodl být prodat již je zadán v realitní kanceláři na prodej. Našla jsem si být. Ale majitel nechce ustoupit od 3 měsíční výpovědi. Musela bych mu nechat kauci nebo platit 3 měsíce nájem . Dá se s tím něco dělat? Dekuji
Dobrý večer,prosím Vás o pomoc.Mám domek s pozemkem. Pozemek mám oplocený ale né celý,asi 2m za oplocení je ještě můj pozemek a lidi si tam už před lety vyšlapali cestičku jako že chodí kolem řeky a zkracují si cestu přes můj pozemek.Bohužel mi i vandalové ničí plot a vykonávají potřebu a odhazují odpadky.Chtěla jsem si tam dát zábranu aby to nebylo průchozí,vedle mě je oficiální obecní cesta,tak můžou lidé chodit tamtudy.Ale bylo mi řečeno od starosty že to musím nechat průchozí když si tam lidé vyšlapali cestu a že si tam nesmím dát zábranu i kdyžje to můj pozemek.Prosím co s tím mohu dělat,už jsem zoufalá.Moc děkuji za pomoc.
Dobrý den, může podepsat směnku (bianko) k zajištění úvěru osoba s probíhající insolvencí?
Dobrý den, Bylo mi nabídnuto se zřeknout dědického práva vůči svému dědovi za úplatu. Je tato úplata předmětem nějaké daně? Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den,mám firmu se zavázky(nejsou ještě po splatnosti),bohužel se do této fáze dostávám.Mám závazek vůči bance (kde jsem jako jednatel musela podepsat směnku) a mám smlouvu na operativní leasing, kde jsem musela podepsat ručitelské prohlášení. Jak tato skutečnost ovlivní případnou likvidaci společnosti?Kdybych společnost převedla na firmu, která si ustanoví nového jednatele a převzala by závazky a následně firmu zlikvidovala. bylo by to takto možné?
do 12 hodin
Dobrý den mám zaplacený zájezd na Kypr od cestovní kanceláře. Mám zaplacenou celou částku. Odlet planovaný 28.7.2022 návrat 4.8.2022 ale zhoršili se podmínky ohledně covidu a tak bych rád odstoupil od smlouvy. Mám obavy že budu muset po příletu do karanteny jak na Kypru tak po přítetu do České republiky. Jaký mě čeká postih od cestovní kanceláře. Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, Měl jsem nehodu na motorce. Řidič transportéru mi nedal prednost a já skončil s otevřenou zlomeninou paty v nemocnici.Velice pravděpodobně budu mít trvale následky. Nemám svoji pojistku, takže doufám, že dostanu co nejvíc od pojišťovny řidiče transportéru. Jak mám teď postupovat? Mám dát policii přístup do me složky aby mohli případ pořádně zhodnotit. Sice pracuji jako product manager z kanceláře ale jsem v nové práci teprve týden, takže ji nejsem schopen samostatně vykonávat. Mám si vyřešit právníka?
Stavím dům, jehož druhá polovina má jiného majitele. Tento pán se zhostil stavby společné základové desky. Jelikož jsem si teprve vyřizovala úvěr podepsala jsem mu papír, že mu dlužím 250tis. - za práci a materiál (což ale v uznání dluhu specifikováno nebylo.) Nyní jsem zjistila, že deska je udělaná špatně a je na ni použito dvakrát tolik materiálu než bylo třeba. Jak nyní situaci řešit, chtít podepsat dodatečně smlouvu o dílo( neměli jsme) a pak desku reklamovat? A když nebude chtít podepsat smlouvu?
Dobry den, měl bych dotaz ohledně produktu ktery chci prodávat jedná se mi o doplněk stravy (Kraton), ale bohužel se toto zboží prodává jakosběratelsky předmět a ne jako vyživa. Kdybych zachoval stejný popis je to napadnutelné? popřipade jestli se uz neprojednávájí nějaké restrikce vuči tomu?
Dobrý den,jako osvc jsem v insolvenci, prihlasky do insol.zkoncili.Prihlasil se i pronajimatel mé kanceláře.Jsem v prodleni a dle smlouvy za 2 mesice neplaceni mi ukoncili smlouvu. Ve smlouve je: Pravni učinky odstoupeni nastavaji dnem doručení. Jaká je doba na vyklizeni kanceláře?Napsali mi 15dnu.
do 12 hodin
Dobrý den, má člověk právo vyslovit osobní hodnoticí postoj vůči reakci státního zástupce na podnět? Děkuji
Dobrý den, na jednom z našich pracovišť, kde se střídáme, jsem neustále terčem dehonestujících a nepravdivých informací, pro které dotyční nemají důkazy, bohužel asi nikdo z kolegů neřekne, co slyšel. Každopádně mám několik fotek výroků, které o mne vyvěšují na nástěnce v kanceláři. Na koho se mám obrátit a jak řešit situaci? Jelikož terčem útoku je napadán i můj zdravotní stav, nehodlám to dále snášet, ale nevím, jak dál, vedení firmy za to nemůže a v žádném případě ho do sporu nechci zatahovat. Bohužel neumím přiložit fotografie pracovní nástěnky, kde se část informací nachází, ráda zaplatím za konzultaci dle Vašich pokynů.
Dobrý den, zřejmě jsem právní naivista, protože jsem očekával, že vůči mým argumentům budou protiargumenty, které bud mé argumenty potvrdí nebo vy vrátí. Jak na OSZ, tak na KSZ jsem se dočkal jen ad hoc tvrzení a paušálních frází a mé argumenty jakoby neexistovaly Takže jsem podal podnět na VSZ. Existuje nějaká obrana proti duševní lenosti státních zástupců, kteří zneužívají své mocenské postavení a odpovídají jak se jim zachce? V případě ústavní stížnosti jak najít právníka, jenž by sepsal případnou ústavní stížnost ?