Exekutor bratrovi zablokoval účet, dal exekuci na plat a též exekuci na byt kvůli čtyřiceti tisícům

Právní poradna>Všechny dotazy>Exekutor bratrovi zablokoval účet, dal exekuci na plat a též exekuci na byt kvůli čtyřiceti tisícům>
Dotaz
Bratr měl exekuci, již ji zaplatil. Exekutor mu zablokoval účet, dal exekuci na plat a též exekuci na byt kvůli čtyřiceti tisícům. Nepřijde mi to přiměřené, dočetla jsem se, že exekuce na byt se dává, až když je předpoklad, že se exekuce nevymuze jinak a bere se v úvahu i velikost exekuce a hodnota bytu. Exekuce by určitě byla uhrazena srážkami že mzdy a penězi, které byly na účtu. Zajímá mě jestli měl exekutor nárok dát exekuci na byt, protože bych chtěla na exekutora podat stížnost. Děkuji za odpověď
Odpověď od:
Mgr. Martin Kostrhoun
Advokát
Dobrý den. Pokud "exekucí na byt" je myšleno vydání exekučního příkazu k prodeji nemovité věci, pak soud zastaví exekuci (na návrh povinného), pokud v nemovitosti má povinný trvalý pobyt a pokud výše pohledávek v exekuci nepřevyšuje 100 tis. Kč. To navíc neplatí, pokud se exekuce vede pro vymožení (zjednodušeně) výživného nebo pohledávky na náhrady újmy způsobené poškozenému ublížením na zdraví či trestným činem. Pokud exekutor postupoval tak, že byt postihl exekučním příkazem i v případě, že nebyly splněny podmínky výše uvedené, nemyslím si, že by a priori postupoval špatně - pouze povinný může dát v takovém případě návrh na zastavení exekuce a soud mu vyhoví.

Předchozí dotaz

Lze uzavřít s kupujícím něco jako smlouvu o smlouvě budoucí, že mi byt pronajme, až bude

Prodej bytu-prodejce, kupující, já-3 strana. Lze uzavřít s kupujícím něco jako smlouvu o smlouvě budoucí, že mi byt pronajme, až bude jeho nebo je třeba čekat, až se změní vlastník na katastru a jinak to nejde? Příp. jiná varianta? Děkuji.

Další dotaz

Manžel zemřel,dědictví bylo vypořádáno, Má nárok jeho dcera z předcházejícího manželství ?

S manželem jsme před sńatkem uzavřeli před manželskou smlouvu spočívající v režimu oddělených jmění. Manžel zemřel,dědictví bylo vypořádáno. Má nárok jeho dcera z předcházejícího manželství nárok v nějaké linii po mně. Děkuji
Mgr. Martin Kostrhoun
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobrý den, před lety jsem založil jako pomoc kamarádovi v nouzi aby mu nesahali na plat když měl nejaké dávne exekuce. Nastupovali jsme spolu do jedné firmy a bydleli spolu nejakou dobu. A po letech odešel z práce a účet dostal do mínusu. Já jako zakladatel netušil že to jde bez podpisu v bance. V exekuci nejsem ale nevím jak postupovat dál banka to poslal jine společnosti. Z toho kamaráda se stal kriminálnik a nebavíme se
Dobrý den. Měl jsem auto na splátky od soukromé firmy které jsem zaplatil.. Poslední splátka měla být srpen 21 a já platil do ledna 22 vznikl přeplatek 17 105kc který chci samozřejmě zpět. Firma musela dobře vědět že už mám zaplaceno jen se na mě obohatila. Odeslal jsem email že žádám přeplatek ale nevím jak dál. Odepsali mi SMS že předají účetní a vyjádří se za měsíc.. Mají nějaký termín do kdy se musí vyjádřit? Chtěl bych aby to bylo během týdne.. Jejich chování k lidem je otřesné a za vše dávají ihned pokuty a vyhrožují policii .Prosím o radu co napsat aby nehledali klíčky a čas..
Mám kupovat garáž, přesně podíl 1/2 pozemku se stavbou garáže. Jedna se o dvě garáže nad sebou. ta kterou bych měl koupit je horní (o něco horší). Ve smlouvě o převodu podílu mi chybí zmínka o tom, kterou můžu užívat já. Také si myslím, že by ve smlouvě měla být zmínka o předání klíče. Je v tom problém? Prodej je prováděn prostřednictví r. makléře.
Dobrý den, měl bych dotaz co se týče sirotčího důchodu. Zemřel mi otec, mám na něj právo a moje matka ho dostávala několik let, protože mi nebylo 18 let. Zletilý jsem od ledna, ale bylo mi řečeno že i teď bude sirotčí dostávat moje matka, protože u ní bydlím. Dneska jsem se ale dočetl že bych to měl dostávat já a ona ho bude dostávat pouze když já podepíšu čestné prohlášení že to tak chci. Chci se zeptat jak to tedy je, jestli nejsem objetí nějakého podvodu.
Dobrý den, Můžete mi poradit? Syn má zablokovaný účet exekutorem, dlužnou částku už zaplatil před 6 týdny. První část v jeden den a druhou polovinu druhý den. Co má udělat, aby mu byl účet odblokován?
Dobrý den chtěla bych se zeptat co dělat v situaci, kdy nemám prostředky na zaplacení exekuce a exekutor požaduje okamžité zaplacení dluhu.
do 12 hodin
Koupili jsme byt ihned po převodu do osobního vlastnictví. Původní majitel je členem BD, pro nás už platí SVJ. Ve fondu oprav BD je cca 2,5 milionu (50 tisíc za náš byt), které se teď převádí do SVJ tak, že se pošlou na účet člena BD a on jej obratem vloží na účet SVJ. Peníze z BD ale půjdou původnímu majiteli a my prý SVJ budeme muset zaplatit ze svého. Jde se tomu vyhnout? Stanovy 1:1 kopírují zákon.
Správce majetku nesvéprávné postižené osoby má zájem pronajmout nemovitost na bydlení, jejíž majitelem je postižený. Má se platba za nájem posílat na účet správce nebo na účet majitele (nesvéprávné postižené osoby)?
Dobrý den, dostala jsem peníze na účet na ucel bytu (koupě) později, coz nikde není poznamenáno, tj nemame mezi sebou žádnou smlouvu o půjčce. Nicmene s daným člověkem jsem nic nepodepsala, jen obdržela sumu na účet ale s popiskem v bankovnictvi půjčka. Je tato částka dohledatelna?
do 12 hodin
Jak lze účinně postupovat v situaci, kdy můj byt obývá nájemce - neplatič, společně se svým sourozencem, jehož je opatrovníkem z důvodu jeho omezené svéprávnosti. Soudní výpověď mají, pravomocně bylo nařízeno i vystěhování z bytu, ale exekutor mi tvrdí, že nemůže nic dělat, když je v bytě nemocná osoba zbavená svéprávnosti, což označuje jako právní překážku. Přiměřený náhradní byt pro nájemce již byl zajištěn, ale přesto se odmítají vystěhovat, a exekutor se odvolává na nepřekonatelnou právní překážku. Je to pravda? Jak lze postupovat? Dluh na nájemném stále narůstá, situace trvá už několik let, ale také bohužel za mnou jdou platby za elektřinu a další, což pro mne začíná být čím dál tím větší problém. Jak lze tuto situaci řešit? Mohu případně nechat bez obav zastavit dodávky vody a elektřiny? Jak lze dosáhnout nápravy?
do 12 hodin
Dobrý den, v září byl na prodejně zakoupen kočár, který jsem dostala darem. Byla zjištěná vada. Proto jsem žádala o reklamaci, měla jsem u sebe daňový doklad a účtenku. Reklamaci po telefonu uznali, měla jsem dostat kočár nový. Při předání se jednalo o jiný kočár. Řekli mi, že můj se již nevyrábí, pokud nesouhlasím vrátí mi finance. Po několika hodinách mi volali, že kočár jsem nekoupila a že vyžadují po mě darovací smlouvu od kupujícího. Musí být tento dokument úředně ověřen a v jaké formulaci? Darovaný je pryč a nevím jestli stihne mi dát podpis do vypršení reklamace. Poradíte mi prosím jak mám postupovat? Děkuji
Dobrý den, byl jsem podveden stavitelem, měl udělat stavební práce na zahradě ale vylákal ze mě peníze na materiál s tím, že je již zaplacený. Materiál zaplacený není a dodán nebyl a peníze také nejsou. Vše mám podloženo pouze sms komunikací, jelikož stavitel je můj synovec. Peníze byli převedeny z účtu na účet stavitele s poznámkou"peníze na koupi materiálu". Bylo podáno trestní oznámení, ale bylo odloženo. Půjdu podat námitku na výsledek na státní zastupitelství, ale rád bych podal i žalobu, případně návrh na exekuci.
do 12 hodin
Dobrý den. Měl bych na Vás dotaz ohledně způsobilosti k nabití zbrojního průkazu. Před cca měsícem a půl jsem byl zadržen za pěstování rostlin konopí v indoor pěstírně. Byla mi provedena domovní prohlídka, při které jsem plně spolupracoval a vše dobrovolně vydal. Měl jsem doma necelé 3kg sušiny + masti+ vybavení indoor pěstírny. Pěstoval jsem pouze za účelem výroby mastí, které mi pomáhají jelikož jsem od narození invalidní a pohybuji se pouze s pomocí berlí nebo na invalidním vozíku. Nikdy předtím jsem nebyl za nic trestný... A jelikož jsem byl od 21 let držitel zbrojního průkazu a přes 11 let aktivní myslivec i vzhledem k mému hendikepu, tak jsem přišel o největší koníček mého života. V podstatě se mi rozpadl celý můj dosavadní život. A jelikož pořádně nerozumím definici zákona o spolehlivosti a bezúhonnosti pro držení zbrojního průkazu, mám na Vás tento dotaz. Když by můj rozsudek skončil pokutou a nějakou podmínkou, v což doufám. Tak za jak dlouho si můžu udělat nový zbrojní průkaz? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
do 12 hodin
Přítel je v exekuci z minulého manželství.. Může se ženit aniž by jeho současná partnetka byla nějak ohrožena?
Dobrý den.Chtěla bych poradit jak zastavit exekuci.Exekutor kuli jistine cca 500kc chce dat do drazby auto.muzete mi poradit aby nebylo prodáno?dekuji
Dobrý den. Půjčil jsem kamarádovi ***kc. Sepsali jsme u právníka dlužní úpis, nechali ověřit podpis. Vše sepsane jal by mělo být. Chci se zeptat na to že splatnost dluhu byla do května tohoto roku ale zatím dluh splacen nebyl. Čekám až prodá dotyčný nemovist ze které by mi měl peníze vrátit. Můžu ještě čekat nebo bych měl situaci řešit když je už po datumu splatnosti? Dluh jsme sepsali v říjnu 2021.
Dobrý den jak mám prokázat bývalému manželovi společné peníze když od rozvodu nemám konečný stav účtu. A dobře vím že peníze vybíral a prodával náš společný majetek. Začal to dělat už rok před rozvodem. Na je ho účet jsem nemohla. A soud o vypořádání teprve je v jednání. Od rozvodu ještě nejsou 3 roky.
Dobrý den. Žil jsme s pritelkyni cca 4roky ve společně domácnosti. Téměř veškeré finanční záležitosti odcházeli z mého účtu. Chci se zeptat jestli je možnost vracení alespoň části výdajů které jsem vynaložil. A to v těch případech kdy je evidentní ze peníze byly použity na opravu nemovitosti případně byly jejím jménem poslány na její účet. Dekuji za odpoved
do 12 hodin
Dobrý den, Měla jsem menší nehodu s autem. Viník jsem já. Při sepisování jsem zjistila, že mám propadly řidičák. Může se pojišťovna ppo mě něco chtít?
Dobrý den. Mám dotaz jak je to nyní se splácením exekuce. Když nyní zaplatím celou jistinu, poběží úroky dál, nebo se úročení zastaví?
Dobrý den , bydlím v pronájmu,teď mi přišlo vyúčtování za vodu . Domácí ho poslala tak jak měla nejpozději do konce srpna, ale po mě chce abych to doplatila do konce září. Už jsem někde četla že bych to měla doplatit do 4 měsíců, tudíž do konce roku ? Chtěla bych vědět jak to přesně je kolik mám času podle zákona. Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, byla mi vystavena exekuce, tu jsem zaplatila ale nestihla jsem to do 30 dnů. Chci se zeptat zda mám nárok na vrácení nějakých peněz ze zaplacené exekuce. Dočetla jsem se že v některých případech se vrací určitá část peněz zpět. Děkuji
Dobrý den, Koupil jsem automobil po prvním majiteli a po roce jsem ho prodal do autobazaru.Po roce se ozval prodejce,že nový majitel vozu vrací automobil z právního hlediska(auto v exekuci na prvního majitele).A oznamují mi odstoupení od kupní smlouvy a vrácení peněz.Nevím jestli ručím za prodej auta,když jsem nic nevěděl a je to už 4.majitel vozu.Já exekuce žádné nemám,takže by to někdo měl řešit s exekutorem a dlužníkem?První majitel má již exekuce cca 10 let.
do 12 hodin
Dobrý den, bratranec si chce na naši nemovitost napsat sídlo podnikatelské činnosti. Chci se tedy zeptat, když mu dám souhlas s umístěním sídla na naši nemovitost a on by měl třeba v budoucnu dluhy, jestli mi nehrozí nějaké problémy, například exekuce? Děkuji,
do 12 hodin
Prodej domu. Jsme partneři. Máme společný účet, kam chodily od nás obou peníze a platil se dům, proto se peníze z prodeje dělí na půl, to je v pořádku. Pak mám, ale svůj účet, kde byly prokazatelně pouze mé finance a mám i fa z kterých je poznat, že to bylo použito do domu. Při prodeji: mám nárok na tyto peníze v celé výši nebo i tyto peníze (investice) musím dělit na polovinu?
Dobrý den, jsem vdaná 18 let a každý máme 2 dospělé děti s předchozích vztahů. S manželem máme každý svůj vlastní účet. Zajímalo by mne, pokud jeden z nás zemře, zda se do pozůstalosti bude zahrnovat i účet druhého, případně investice vzniklé za trvání manželství. Děkuji
Má neteř je po insolvenci a nyní na ni byla podána exekuce na zaplacení směnky z roku 2016,která nebyla v insolvenčním řízení uvedena.Lze exekuci uplatnit?
do 12 hodin
Dobrý den. S bývalou přítelkyní máme smlouvu o zápůjčce , termín splatnosti je koncem roka 2023. To vše sepsáno u právníka , podepsáno , razítko. Přítelkyně vyhrožuje , že mě dá k soudu , pošle na mě exekutora atd pokud ji to nevrátím hned. Můj dotaz zní , jestli na tohle má právo a co vše to obnáší kolem toho.
Dobrý den, pokud uhradim exekuci, může ještě dovolací soud zrušit původní rozsudek a nařídit vrácení plnění v exekuci. Myslím dovolání proti rozhodnutí Městského soudu ohledně rozsudku.
Rozvádím se,manžel mi nechce vydat sušičku.Kupovala se z mých peněz (hotově),které jsem vybrala z účtu.tvrdí,že když má fakturu na jeho jméno,je tudíž jeho.já mám doklad jen výpis z mého účtu s vybranou částkou.v té době jsme již manželé byli.
do 12 hodin
Dobrý den, bývalému manželovi přítelkyně přišla pohledávka od X na adresu, kde ona bydlí a on tam má dva roky úředně zrušeno trvalé bydliště, jsou rozvedeni přes dva roky. Když volala veritelovi, tak jí bylo řečeno, že ji tam může přijít exekutor. Tohle přece není možné. Adresa, kterou si u veritele nezměnil přece není důležitá. Má se bát exekuce?
do 12 hodin
Dobry den maminka je v dedickem rizeni sestra ma dluch muze exekutor zabavit veci kdyz probiha dedicke rizeni kdyz sestra podepsala plnou moc ze se vzdava dedickeho rizeni muze exekutor prijit a brat veci dekuju za odpoved
Dobrý den, potřebovala bych poradit, co napsat do návrhu na podmíněné zastavení trestního stíhání. měla jsem dopravní nehodu, kterou jsem zavinila a spolujezdec s nabouraného vozidla měl zranění na dobu léčby delší než 7 dnů. Nyní je celý spis u státního zástupce. S poškozeným jsem se finančně vyrovnala a omluvila, mám čistý trestní rejstřík, čistou kartu řidiče, stálé zaměstnání. Děkuji předem
Dobrý večer, dotaz je jednoduchý . Můj známý má několik exekucí ( přesně nevím kolik ). Postupně mu jsou strhávány z platu. Měl je ještě v době než jsme se poznali. Občas mě navštíví ,přespí . Trvalé bydliště u mě nemá . Exekutor mu začal ,,vyhrožovat ,, že ho budou mobilizovat a v dalším postupu kontaktovat i mě , až zjistí adresu , kde přespává. Chci se zeptat ,zda v tomto případě mě mohou ohrozit vniknutím do bytu ,finnančně ?? Nebo i jinak...? předem děkuji za odpověď
do 12 hodin
Dobrý den, dne X.X.2022 jsme podepsali kupní smlouvu na RD, který byl (je) v exekuci. Koupi RD nám zprostredkoval advokat prodavajiciho. Penize za RD (exekuce) jsme uhradili na účet advokáta dne X.X.2022. Do dnešního dne nemáme žádné informace ohledně veškerého stavu. Před X týdny jsme posilali email advokatovi, ale do dnešního dne bez odezvy. Rádi bychom se zeptali, jaké máme možnosti, případně jak dlouho může trvat vymazání exekuce, aby došlo k návrhu na změnu vlastníka v katastru.
Dobrý den, poprosím o radu. Mám Česku sro som tam Jednatel a aj jediný spoločník. mal som ešte jednu sro (ktoru už nevlastním) kde som mal úver a ručíl som tam rodným číslom,teraz mi hrozí exekúcia pre nesplatenie úveru a chcem sa spýtať či može exekútor zablokovať firemný učet tej mojej terajšej sro. Ďakujem
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je legální přeprodávat různé značky pokud s danou značkou nemám smlouvu. Konkrétní situace: Pokud bych chtěla prodávat dárkové koše a měla v nich produkty od značek které bych zakoupila v kamenném obchodě nebo na jejich e-shopu, ale neměla bych s těmito značkami smlouvu, tedy nakoupila bych produkty jako zákazník.
Dobrý den. Před měsícem mi policista sdělil, že mi zemřel syn v Holandsku. Vyřídila jsem zpopelnění a měla by mi přijít urna. Teď jsem se ale dočetla v článku, že přijetím urny a zpopelněním na mě přejdou jeho dluhy. I kdyby nic jiného, měl exekuci za neplacení výživného na dceru. Přitom já se starám již 8 let o vnuka, protože ho měl původně v péči právě syn (měli děti rozdělené a matka ho nechtěla), ale pak u něj propukla schizofrenie a už se o něj nemohl starat. Byla jsem za lékařem, ale bylo mi řečeno, že pokud nespáchá pod vlivem nemoci trestný čin, nemohou ho bez jeho souhlasu zavřít do ústavu. Už tak je to pro mne těžké a teď mám řešit ještě toto. Dá se nějak zříct dědictví a přitom mít možnost převzít urnu a uložit ho v kolumbární schránce? Nebudu dělat žádný oficiální pohřeb. Předem děkuji za odpověď.
do 12 hodin
Dobrý den, soud určil žalovanému, aby mně uhradil soudní výlohy. Odpovídající částka byla z jeho účtu na můj účet zaslána, avšak bez specifikace. Na mé dotazy, zda se jedná o platbu za soudní výlohy nereaguje. Splnil žalovaný z právního hlediska ?rozhodnutí soudu? Děkuji.
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat. Mám manžela a dnes mu přišel dopis od exekutora. Jde o nějaký dluh, který si udělal ještě když jsme se ani neznali. Prosím, vztahuje se to i na mě, když jsme spolu v té době nebyli nebo mám bohužel smůlu a brala jsem si ho i s dluhama. Děkuji za odpověď,
do 12 hodin
Dobrý den, chtěla bych se informovat na postup při odstranění exekuce z veřejného obchodního rejstříku (tak aby tam nebyla zmínka ani historicky). Jedná se o exekuci, která byla ukončena, v úplném výpisu je sice napsáno, že je vymazána, ale je tam o ní zmínka. Děkuji.
do 12 hodin
Měl jsem tetu, ona neměla vlastní děti, žila sama, pomáhal jsem ji v hospodaření. X měsíce zpátky umřela let. Byla na mně sepsaná závět. Poslední par let teta měla problémy s paměti a domnívám si že mohla sepsat novou závět na cizí lidi. Jak mám postupovat?
Co přesně musím udělat, když mám 2 dospělé děti a chci, aby dědilo jedno, protože druhé dítě má exekuci..Jak to udělat, aby u druhého z dětí, které má exekuci dědilo jeho dítě, tedy vnuk. Jde o to, aby se dědictví nedostalo do rukou exekutorům. Děkuji
Přístup k výpisům z účtu SVJ vs. ochrana osobních údajů. Jsme malé SVJ (do 10 členů), pověřené vlastnictví jsme outsourcovali profesionální firmě. Nedávno firma přišla s požadavkem na navýšení plateb. Členům SVJ se to nezdá, rádi bychom prošli výpisy účtu SVJ, zažádali jsme tedy o zaslání emailem. Firma toto odmítá s ohledem na porušení ochrany soukromých údajů (č. účtu členů SVJ), nabízí pouze fyzické nahlédnutí. Je možné toto nějak řešit? Můžeme případně na společné schůzi odhlasovat svolení s nahlížením na účet?
do 12 hodin