Můj bývalý přítel mi daroval elektroniku. Teď když jsme se rozešli, chce vše vrátit zpět.

Právní poradna>Všechny dotazy>Můj bývalý přítel mi daroval elektroniku. Teď když jsme se rozešli, chce vše vrátit zpět.>
Dotaz
do 12 hodin
Dobrý den, mám dotaz ohledně toho že mi můj bývalý přítel daroval elektroniku v hodnotě asi 200 000 Kč. Teď když jsme se rozešli, chce vše vrátit zpět. Já mu to vrátit nechci a on chce na mě podat trestní oznámení. Nemám žádnou darovací smlouvu, věci jsou v mém bytě a on je chce zpět. Platil vše přes svůj účet. Má právo na navrácení věci?
Odpověď od:
Mgr. Jakub Groman
Advokát
Dobrý den, v případě darování není možné bez důvodu požadovat vrácení daru ani odstoupit od darovací smlouvy. Vrácení daru je možné požadovat pouze v případě tzv. odvolání daru pro nevděk, případně pro nouzi. Zde je však nutné, aby došlo ke splnění poměrně striktních zákonných podmínek, což předpokládám, že nenastalo. U nevděku je nutné, aby se jednalo o nějaké opravdu hrubé jednání porušující dobré mravy, např. spáchání trestného činu proti dárci apod. Rozhodně nestačí pouze to, že jste se s přítelem rozešli. Samozřejmě v případě, že se bude přítel domáhat vydání věcí, pak je na něm, aby prokázal, že věci jsou jeho, případně, že má nárok na jejich vydání. Pokud uvádíte, že vše bylo hrazeno přes jeho účet, pak by bylo vhodné, abyste si i Vy připravila nějaké podklady - ideálně komunikaci s přítelem či svědky či jiné doklady prokazující, že se z jeho strany jednalo o dar. Jako důkaz může posloužit cokoliv, komunikace však v těchto případech bývá vhodným prostředkem. Pokud bude chtít věci vydat nyní, sdělil bych mu, že je nevydáte, jelikož jsou ve Vašem vlastnictví a byly Vám darovány, tedy nemá na jejich vydání nárok. Samozřejmě záleží na Vás, zda budete ochotna v případě některých věcí slevit a pokusit se tak vyřešit věc mimosoudně.

Předchozí dotaz

jsem majitel nemovitosti a chci ji vypujcit druhe osobe s tim, ze tato osoba by byla opravnena nemovitost pronajmout treti osobe

Dobry den, prosim o radu: jsem majitel nemovitosti a chci ji vypujcit druhe osobe s tim, ze tato osoba by byla opravnena nemovitost pronajmout treti osobe za uplatu. Vynos z pronajmu by byl vynosem druhe osoby, tj. osoby ktere nemovitost pujcuji. A to vcetne danove povinnosti, tj. dan bych neodvedl ja jako majitel nemovitosti, ale dan z prijmu z pronajmu by odvedla druha osoba jako pronajimatel. Je takovy model mozny? Lze pouzit smlouvu o vypujcce a tam toto specifikovat? Dekuji!

Další dotaz

plánuji vybudovat eshop pro prodej umění, sortiment bude od různých umělců a potřebuji poradit právní formu, kterou ideálně zvolit

Dobrý den, plánuji vybudovat eshop pro prodej umění a pro tyto účely jsem založil s.r.o. Sortiment bude od různých umělců a potřebuji poradit právní formu, kterou ideálně zvolit. Některé kamenné galerie fungují tak, že si dílo zakoupí a následně prodají za svou cenu, ale některé zase formou komisního prodeje. Cílem je mít dílo u umělce v ateliéru dokud se neprodá, zároveň chci mít jistotu, že dílo neprodá jiným způsobem a neobejde mě, ale kupovat si jej nechci. Chci působit spíše jako prostředník. Jakou formu zvolit i s ohledem na spotřebitele? A jak do toho celého zapadá DPH a jeho placení, když je umělec plátce resp. neplátce? Děkuji.
Mgr. Jakub Groman
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobrý den, mám takový spor s bývalou přítelkyní se kterou jsem více jak rok bydlel v jejím domě, kde jsem během pobytu pořídil nějaké vybavení. Po rozchodu mi je ale odmítá vydat. Obhajuje se nesmyslnými tvrzeními, že jsem její dům užíval a tak nemám na nic právo. Doklady od různých movitých věcí jsou na mé jméno a mám k nim faktury , že jsem je pořídil já. Jaké mám právo věci dostat zpět? Děkuji
Dobrý den. Nedávno jsem půjčil 8000kč známému. Jelikož to vypadá, že peníze dle domluvy nevrátí. Byli přítomni dva svědci... Chtěl bych se zeptat, o jaké zákony se dá opírat a případně z trestního práva vymáhat náhradu. Je vůbec toto zákonem pokryté?
do 6 hodin
Dobrý den, Na bazaru přes FB jsem prodala parní mop. Dohodli jsme se na dobirce 1000 Kč. Mop byl mnou nepoužitý, originálně zabalený. Paní mi za dva dny psala, že mop nefunguje. Hned jsem jí vrátila peníze, aby mi mop poslala zpátky. Je to už 2 měsíce a paní mop neposlala. Potřebovala jsem ho vrátit do určitého data, abych ho mohla ještě vyreklamovat. Nemám peníze, ani mop. Mop měl hodnotu 2500 Kč. Jak z ní něco vymoci? Nebo jí alespoň trochu znepříjemnit život?
Dítě, 14 let, vytvořilo nelichotivou prezentaci a vyvěsilo ji na TikToku. Škola se rozhodla podat trestní oznámení za pomluvu. Jaký může může být postih dítěte? Popřípadě jak je možno toto dítě bránit?
Dobrý den, můj otec mě před lety vyhodil z rodného domu a zrušil mi následně trvalý pobyt. Bez náhrady, bez oznámení. Já se tam chci vrátit, ale on mi souhlas nedá. Jak se tam mohu vrátit zpátky a bydlet tam?
Řidič 60+ let (nespáchal nikdy trestný čin či přestupek) dne 12.6. 2022 při řízení pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce naměřeno 2 promile, nezavinil dopravní nehodu, nezpůsobil škodu ani žádné zranění. K činu se plně doznal při výslechu dne 13.6. 2022. Číslo spisu bylo přiděleno. K rozhodnutí soudu zatím nedošlo. Prosím o radu: Lze podat návrh na podmíněné odložení podání návrhu na potrestání dle ust. § 179g odst. 1 trestního řádu když už bylo přiděleno číslo jednací? Co se stane, pokud státní zástupce namísto podání návrhu na potrestání rozhodne o tom, že se podání návrhu na potrestání odkládá a v usnesení stanoví délku zkušební doby (nejvíce 5 let? Či jaká je v souvislosti s výše uvedeným činem obvyklá?) a podezřelý ve stanovené zkušební době spáchá trestní čin či přestupek v jakékoliv oblasti (?majetkové, proti životnímu prostředí, při řízení – např. nepřiměřená rychlost?? Obecně nebezpečný čin?) Jaký bude další postup? Kdy lze trestní stíhání obnovit?
do 12 hodin
Dá se nějak zjistit seznam všech správních řízení nebo soudů kde jsem vystupoval??
Dobrý den, zkusím co nejstručněji, partnerka je rozvedená – skoro tři roky (proběhl soud o děti a status rozvedená) bez majetkového vyrovnání SJM, na které se čeká a nejspíš toto bude muset rozhodnout soud. Návrh k soudu se bude podávat až tento rok na podzim. Partnerka zjistila před dvěma dny, že její bývalý manžel asi před rokem a půl prodal vozidlo a traktor, prodal to kamarádovi a stále věci užívá, proto neměla pochybnost, že takto učinil, obě věci byly v SJM. Bez jejího souhlasu, aniž by partnerce dal polovinu z prodaných věcí nebo nějakým způsobem o tomto informoval. Dopustil se nějakého trestného činu? Případně jak postupovat.
do 12 hodin
Dobrý den, na webu policie se píše, že místně příslušný policejní orgán je ten, v jehož územním obvodu byl trestný čin spáchán anebo v jehož obvodu podezřelá osoba bydlí. Pak se tvrdí, že trestní oznámení je možné podat kdekoliv a poté je předáno místně příslušnému policejnímu orgánu. Rád bych věděl, jaký je právní pohled na následující situaci. Osoba X bydlící v místě A podá trestní oznámení na osobu Y, která bydlí v místě B. Osoba Y podá vysvětlení v místě A, a poté je spis ukončen, nepotvrdilo se, že by byl spáchán trestný čin. Osoba Y podá v místě B trestní oznámení pro křivé obvinění na osobu X. Avšak její trestní oznámení posuzuje policejní orgán v místě B, který přiznává, že má k dispozici jen část spisu z místa A, nepožaduje podání vysvětlení od osoby X a ad hoc rozhodne o odložení věci. Na státní zastupitelství se podá podnět k přezkoumání postupu policie. Je možmé ho po podání doplnit ? Děkuji za odpověd.
do 12 hodin
Bohužel minulá odpověď míjí dotaz. Trestní oznámení je podáno v Praze (tam se údajný čin stal a tam bydlí oznamovatel TO), poté je TO odloženo. Údajný podezřelý, bydlící v Hradci Králové, podává TO v HK pro křivé obvinění z činu, který se stal v Praze. Hradecká policie, bez znalosti věci, TO odloží. Jaký je na to právní pohled?
do 12 hodin
Dobrý den, může majitelka firmy požadovat po svém zaměstnanci zaplacení nafty zpětně od ledna až do dnešního datumu i přes to, že to není uvedeno ve smlouvě? Doteď bylo vše o ústní dohodě (mohl jsem tankovat zdarma), ale majitelka si to rozmyslela a chce to zpětně vše zaplatit.
Dobrý den, lhal jsem policejnímu vyšetřovateli jako svědek v trestní věci znásilnění ženy v zájmu této ženy, kterou jsem měl rád, aby nepřišla k ještě větší újmě, případně o život. Na podezřelého ze spáchání tohoto činu, který s ní žil ve společné domácnosti, nebylo i pro pozdní oznámení této poškozené a nedostatek důkazů uvalena vyšetřovací vazba. V době mého podání vysvětlení jako svědka mi byla i po poučení známa skutečnost přečinu Křivé výpovědi, zvláště na dotaz vyšetřovatele, zda s poškozenou udržují intimní vztah. Tuto skutečnost stejně jako poškozená jsme zapřeli, i po trestním oznámení neměla kam z jejich domácnosti odejít. Pro odůvodněnou žárlivost by ji mohl následně ještě více ublížit. Dotaz: Zda tento můj argument obstojí před soudem, obával jsem se o zdraví a život poškozené, protože již v průběhu tohoto počátečního vyšetřování podle $ 158 tr. řádu bylo zřejmé, že nebude podezřelý omezen na svobodě. V současné době bude podezřelému sděleno obvinění a já se již chci v tomto stadiu vyšetřování k této lži přiznat, aby bylo celé vyšetřování objektivnější. Poškozená již žije skrytě bez případně hrozby. Jakou sankcí, prosím mohu očekávat ?
do 12 hodin
Dobrý den, měl bych dotaz: poskytl jsem známému na nějakou dobu pokoj k bydlení bohužel mě neřekl že má exekuce. Před třemi dny přišel exekutor a odnesl i nějaké mé věci. V tu dobu jsem byl bohužel pracovně v zahraničí. Je nějaká možnost získání svých věci zpět ?
do 12 hodin
Dobrý den. Mám dotaz ohledně majetku. Před 19 lety lety jsem dostala dům po babičce. Před 12 lety jsem se vdala a díky manželovi se opravil dům. Vzali jsme si hypotéku. Střecha, okna a fasáda. Darovala jsem mu polovinu domů a myslela si, že spolu zůstaneme navždy. Jenže z manžela se vyklubal manipulátor a já se s ním Před rokem rozvedla. Teď řešíme majetek. Nemám peníze, abych ho vyplatila. Dal k prodeji polovinu domu. Já bydlím nahoře se synem z prvního manželství a dole moje máma. Teď v jeho polovině. Chci se zeptat, může mě bez mého vědomí vystěhovat mé osobní věci zezdola ,maminky osobní věci a druhého syna věci? Druhý syn má dole pokoj, ale už bydlí sám. Jestli to může udělat bez soudního rozhodnutí. Chtěla bych vědět co můžu já a on, právně. Mrzí mě, že nemá kousek slušnosti. Já jsem se tu narodila a mojí hloupostí jsem přišla o půl domu. Chtěla jsem si vzít hypotéku.
do 12 hodin
Dobrý den. Měla bych dotaz. Lze požádat soud o výmaz z trestního rejstříku dříve ,než mám nárok?Existuje nějaká výjimka? Jde mi o práci,kde vyžadují TR čistý a já moc o tuto práci stojím. Děkuji
Dobrý večer. Prosím Vás co mám dělat, když mě přítelkyně vyhodila z domu a odepírá mi vzít si osobní věci. Na dotaz, jak si je mám vzít, je odpověď, že je to můj problém. Do domu nesmím a vyhrožuje policií. Vše chce řešit přes soud, ale než k němu dojde, věci mohou být pryč.
Dobrý den. Minulého roku v říjnu jsem potkal náhodnou známou. Před několika dny mi začala tvrdit že toho října ji vypadla zubní korunka po setkání se mnou. Prý v důsledku líbání. Hrozí mu v případě trestního oznámení stíhání za ublížení na zdravý? Je vůbec možné aby ho policie přijala jako důvodné?
do 12 hodin
Zdravím manžel,před asi 8lety doroval sestře svůj podíl na nemovitosti,který zdědil po matce se slibem ,že mu přenechá být, bohužel k tomuto nedošlo došla jen SMS , že se máme do 14 dní vystěhovat,že být je již prodány,tomuto ještě předcházelo vyhození a znemožnění vstupu do nemovitosti ,kde má dosud trvalý pobyt,a vše zděděné po matce , protože se toho sestra zřekla v jeho prospěch,došlo k úmrtí otce a a ona ho neuvedla na partě a ani nedala vědět, že zemřel u notare řešena pozůstalost obdržel jen finance,které mu vyplatil ústav v kterém se otec nacházel a třetina věci po něm nebyla opět vydána,touto dobou došlo k prodeji nemovitosti a opět bez možnosti si vzít své věci nebo věci po matce a otci prosím o radu zda jde vzít dar zpátky pro nevděk a špatné chování děkuji
do 12 hodin
Dobrý den , dnes sem koupila vozidlo v AAA AUTO , po určitém zjištění, jsem vozidlo chtěla vrátit,ale bazar mi nechce vrátit peníze a nabízí mi jen výměnu vozu. Auto vlastním pár hodin. Chtěla sem vrátit peníze a koupit vůz jinde. Společnost mi řekla , že to tak u nich funguje a že pokud si u nich auto jiné nevyberu , tak si peníze nechají dokud se nenajde vhodné auto pro mě. Mohou toto udělat ! Děkuji
Dobrý den, prodal jsem auto za běžnou tržní cenu, které bylo dovezeno z Německa po 4měsícíh přijel nový majitel, že auto je bourané a že chce vrátit auto nebo nereálnou slevu jinak to dá k soudu ve smlouvě nemám psáno že auto je nebourané nebo bourané ve všech dostupných historiich není o nehodě informace. Jaké má šasnce na úspěch? Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, své známé jsem půjčil peníze, část formou směnky. Podléhá nějakým způsobem dani z příjmů, pokud mi peníze vrátí? A pokud je vrátí včetně úroků z prodlení? Záleží na určité částce? Jsem zaměstnanec (jediný můj příjem). Děkuji.
Dobrý den, v noci z pátku na sobotu jsem byl napaden neznámým pachatelem před vchodem do diskotéky. S útočníkem jsem se pohadal, bohužel si nepamatuji kvůli čemu, což ho vyprovokovalo a udeřil mě 2x pěstí do obličeje, způsobil mi zlomeninu nosu a uštípnul mi kus zubu. Jelikož jsem byl pod vlivem alkoholu, nepamatuji si kvůli čemu hádka vznikla. Útočníka sice neznám ale vím jak vypadal. Jakou roli bude při podání trestního oznámení hrát to, že jsem byl pod vlivem alkoholu a jakou roli to bude hrát u vyplacení úrazového pojištění?
do 12 hodin
Dobrý den, na online skupině o mě paní píše že týrám zvířata a že u nás žili v hrozných podmínkách. Přitom to vůbec není pravda a paní z toho dělá něco co není. A píšou mi cizí lidé z té skupiny a nadávají mi. Můžu podat trestní oznámení na paní ? Jako pomluva na internetu.
Dobrý den,mám dotaz, ve výkupu zbernych surovin, pan při výkupu za zboží místo X za kylo se mu posunula desetina čárka, a za jedem kilogram my dal Y ,teď po třech měsících si to všiml a chce vrátit rozdíl má na to právo děkuji za odpověď.
do 12 hodin
Dobrý den, jsem jednou z poškozených společností X, v současné době jsme dostali vyrozumění, kde soudce rozhodl, zvolit si zmocněnce, s tím, že pokud si zmocněnce nezvolím nemohu uplatňovat v trestním řízení svá procesní práva.
Dobrý den. Přítel chce po rozchodu vrátit dárky, které mi daroval. Já po něm zpět nic nechci. Vzhledem k tomu, že mi neustále vypisuje, nadává a různě vyhrožuje rozhodla jsem se mu skoro vše vrátit, kromě mobilního telefonu, který mám už skoro rok. Co se výhrůžek týče už jsem kontaktovala i bbk s udáním na policii vyčkávám, protože už mi psal i to, že zaplatil někomu, aby mi chodil zvonit na dům. Mám i zprávy kde píše, že si mám věci nechat. V telefonu mám všechny osobní věci, bankovnictví atd. On není ve finanční tísni, že by musel věci prodat, sám mi napsal, že vrácené věci stejně vyhodí do kontejneru (zprávu mám uloženou). Moc děkuji za radu.
Poslal jsem synovi X kč na jeho účet .Po pár měsících jsem si vše rozmyslel a chci penize vrátit. Mam na nej podat trestni oznámení za zcizení mých peněz.
Dobrý den, řeším problém s paní které jsem prodal auto. Předal jsem všechny doklady od auta i s plnou mocí, s tím že vše zařídí a přepíše. Nic z toho neprovedla a přestala semnou komunikovat.
Dobrý den. S bývalou přítelkyní máme smlouvu o zápůjčce , termín splatnosti je koncem roka 2023. To vše sepsáno u právníka , podepsáno , razítko. Přítelkyně vyhrožuje , že mě dá k soudu , pošle na mě exekutora atd pokud ji to nevrátím hned. Můj dotaz zní , jestli na tohle má právo a co vše to obnáší kolem toho.
Dobrý den, již dvakrát mě kontaktovala policie s tím, že jsem jednomu muži poničila auto. Poprvé to bylo s tím, že jsem mu na dveře napsala vulgární vzkaz, podruhé se jednalo o to, ze jsem mu nasypala písek do nádrže. Ani jednu věc jsem neudělala, bydlím již v jiném městě než on. Ten dotyčný měl vztah s mou mamkou a tak to vypadá, ze buď já nebo ona se mu chceme mstít, ani jedna z nás to neudělala. Chceme s matkou podat trestní oznámení za křivé obvinění nebo za pomluvu. Je to možné? Předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem
Dobrý den, sepsali jsme stížnost na našeho pana ředitele školy do rukou hejtmana. Pan ředitel nyní chce podat trestní oznámení pro pomluvu s tím, že dle jeho slov je vše ve stížnosti jen lež. Jenže to tak bohužel není. Stížnost byla sepsána anonymně, protože v minulosti se již stalo, že dostal informacez krajského úřadu, kdo stížnost podal a následně donutil dotyčné kolegy ze školy odejít. Může vůbec podat trestní oznámení na stížnost na kterou máme nárok a chtít po policii, aby se zjistilo kdo ji poslal? Děkujeme za pomoc.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, co napsat do návrhu na podmíněné zastavení trestního stíhání. měla jsem dopravní nehodu, kterou jsem zavinila a spolujezdec s nabouraného vozidla měl zranění na dobu léčby delší než 7 dnů. Nyní je celý spis u státního zástupce. S poškozeným jsem se finančně vyrovnala a omluvila, mám čistý trestní rejstřík, čistou kartu řidiče, stálé zaměstnání. Děkuji předem
Dobrý den, Žena musí ukončit pracovní poměr, aby se mohla znovu vrátit do života. Půl roku se léčí s psychickými problémy, kdy byl spouštěč pracovní prostředí. Nemůže se již tedy do zaměstnání vrátit, aby splnila dvouměsíční lhůtu. Potřebujeme poradit jakou podat výpověď. Děkuji
Půjčila jsem známému X kc už mi je měl vrátit ale do teď se jenom výmlouva už mi došla trpělivost tak hledám nějakou cestu jak ty peníze dostat zpět a uvažuji i o trestní oznámení jenom nevím jestli to k čemu bude
do 12 hodin
Dne X mam nařízené soudní jednání ve kterém jsem se dozvěděla že-1-listinné důkázy kterém jsem přikládala k žádosti o advokata bezplatně či za sníženou cenu a listinné důkázy kterém jsem podala ohledně vyjadření skrze žalobu která je na mně podaná mi smíchaly do jedné věci a to do žádosti o advokáta přestože jsem jednotlivé věci podávala z odstupem několika týdnu 2-zjistila náhlednutím do spisu nové skutečnosti či fakta co mam dělat(odročit, procesní námitka atd..)
Dobrý den, Vrátili jsme bez udání důvodu do 14dnů, dětský inhalátor. Vrátku nepřijali s tím že se jedná o zdravotnickou pomůcku. Přístroj jsme měli zapnutý jednou, nevyhovuje nám hluk a výkon. Tedy odzkoušeli jsme nepoužili. Inhalátor jsme koupili přes internet a vrátili ho ve lhůtě 14dnu.
Dobrý den, zemřela mi maminka a probíhá dědické řízení ve kterém jsem já+sestra+tatínek. Mezi movité věci patří byt, auto a garáž. Máme se tohoto dědictví se sestrou zřeknout a nechat vše tatínkovi, který by potom mohl věci darovat nebo si dědictví se sestrou nechat? Je pak možné např. byt přepsat na vnučku? Děkuji
Dobry den,stal se mi pracovni uraz v zaparkovanem kamionu pri povinne bezpecnostni prestavce ve Francii. Naboural do nas osobni automobil. Zamestnavateli jsme vse ohlasili a po navratu vse sepsali se zamestnavatelem jako pracovni uraz.Policie oznacila ridice osobniho vozidla za vinika. Po rocnim marodeni jsem vsechny doklady od policie a lekaru odevzdal zamestnavateli i pojistovne u ktere ma muj zamestnavatel uzavrenou pojistku. Pojistovna mi zamitla priznani odskodneni a za duvod uvedla ze jsem nepracoval a nehoda se stala kdyz jsem mel odpocinek. Poprosil bych o radu jak postupovat dal jelikoz jako ridic z povolani skupiny C,E musim dodrzovat bezpecnostni prestavky (Aetr+socialni zakon) a tyto povinne bezpecnostni prestavky (odpocinek) musim delat ve vozidle. Predem dekuji za radu.
Dobrý den, mam nárok na vrácení penez nebo trestní oznámení když nebyla uzavřena smlouva , jde o herní server , platby a konverzace mám jde o více než 10 tisíc Děkuji
Dobrý den Mám problém s přítelkyní od které odcházím a máme spolu 1dite. Rád bych se sní dohodl jenže jasně mi dává najevo že mě obere o peníze jelikož dělám v XXX. Bydlíme s jejími rodiči přístavbě která ji patří. Koupil jsem par věci které bylo potřeba (lednice,troubu,var.desku, kuchyň....atd..též auto...)a s kterým jezdí a je napsané na její osobu. Hodnota věci přibližně přibližně 150tisic.. Za další pobírá peníze na holku (Přídavky z XXX)
do 12 hodin
Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.
do 12 hodin