policie nic neudělala a odjela

Právní poradna>Všechny dotazy>policie nic neudělala a odjela>
Dotaz
do 6 hodin
Dobrý den, nevím jak mám se zachovat v situaci, kdy po 15 letech společného života s člověkem ,s kterém mám společně dítě, periodické trpím fyzické a psychické násilí, naposled volala i policie, ale on hned se choval úplně jinak jako slušný pan,a já vypadala jako histerka...policie nic neudělala a odjela. Ten člověk sleduje můj telefon ,smsky,hovory,i když se netelefonuji a telefon leží vedle.. Jsou tomu i svědky. Teď mám par moudrin na obličeje a těle, ale bojím se že v policie mi zase nebudou věřit. Bojím se že bude snažit sebrat u mne dítě. Chci se zachránit svuj život a nevím jak se můžu chránit. Prosím o nějaké rady jak se postupoval v této situaci.
Odpověď od:
JUDr. Bc. Monika Ježková
Advokát
Dobrý den, Pokud máte na sobě modřiny, pak bych doporučila zajít za ošetřujícím lékařem a vylíčila bych mu tam stav věci, abyste měla alespoň lékařskou zprávu, když nechcete domácí násilí řešit na Policii, která by byla určitě velice vhodná spolu s návštěvou u lékaře. Takže máte možnost dané řešit trestním oznámením na Policii, nebo máte možnost ukončit společné soužití. (popřípadě lze obě cesty kombinovat) Samozřejmě byste u rozchodu měli řešit svěření dítěte do péče. Vy určitě budete chtít dítě do své péče, nevím, jaký postoj by měl partner. Jestli by o dítě bojoval a chtěl ho do své péče, nebo do střídavé, či by byl rád, že si dítě vezmete s sebou. Při stanovování, komu bude dítě svěřeno, se zohledňuje několik faktorů, jak je dítě staré (čím menší, tím má větší potřebu matky a zůstává u matky), jestli už může vyjádřit svůj názor (čím starší dítě, tím se klade větší důraz na jeho názor), jaké mají rodiče pro dítě zázemí, jaké mají rodiče zaměstnání (pokud otec jezdí na kamionu a domů jezdí jen na víkendy, bude zůstávat malé dítě v péči matky)… Určitě jakékoliv řešení je lepší než zůstávat týrán doma s tyranem. Na Verdiktu Vám můžeme jako advokáti pomoci i s přípravou různých podkladů či Vás i právně zastoupit. Hezký den!

Předchozí dotaz

vlastníme rod . domek a chtěli bychom darovat vnukovi , ktrerý je momentalně mimo republiku.

Dobrý den. Vážení, jsme manželé vyššího věku, vlastníme rod . domek a chtěli bychom darovat vnukovi , ktrerý je momentalně mimo republiku.Máme dceru,která o nás nejeví zájem už šest let nejsme v kontaktu.Prosím, ,jaké by bylo nejlepší řešení tento domek na vnuka přepsat bez jakych koliv poplatků. Prosím ,stačí darovací smlouva nebo je nějaké jiné řešení o kterém nevíme?

Další dotaz

Jsem platce DPH a fakturuji jineho platce DPH v USA

Dobry den, mel bych dotaz ohledne fakturace do zahranici (USA) a jak je to s DPH a "reverse charge". Jsem platce DPH a fakturuji jineho platce DPH v USA. Na svych fakturach vyplnuji vzdy 0% DPH, ale vsiml jsem si, ze mi chybi dovetek o "reverse charge". Je povinne mit ve fakture neco jako "Invoice is in the reverse charge mode. The buyer is obligated to fill in the VAT amounts and pay the tax", pripadne, jak velky problem je tuto poznamku (omylem) neuvadet?
JUDr. Bc. Monika Ježková
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Před zábavním klubem byl syn manželky s kamarádem (byli dva), napaden skupinou (odhadem 10 lidí) romských občanů. Po vymyšlených důvodech došlo k fyzickému napadení. Byl kopán do hlavy, do ledvin a do ostatních částí těla. V lékařské zprávě se uvádí zlomenina nosu, pohmoždění lebky a jiné pohmožděniny. O zničených věcech (kalhoty, bunda, rozbité hodinky) ani nemluvím. Pravdou je, že byli všichni (obě strany) posilněni alkoholem. Následuje pracovní neschopnost. Byl vyslýchán policií, kde vše uvedl do protokolu. Bohužel podle policie se nic nestalo, se slovy ,,to se může stát,, byl výslech ukončen. Má šanci se domoci spravedlnosti a nějakého odškodnění?
Dobrý den, zhruba v listopadu, jsem kupoval své známé telefon s tím, že jsme se v textové formě domluvili o pravidelných splátkách, bohužel na ně již nedošlo, přestala komunikovat a odmítá telefon v hodnotě 21tis. vrátit. faktura je na moje jméno a mám ji u sebe. Děkuji za odpověď
Dobrý den,prosím vás měl bych dotaz a potřebovali by jsme s přítelkyní poradit.Jsem muž 38 let a má přítelkyně 39 let.Přítelkyně má z dřívějšího vztahu malého čtyřletého kluka a jeho otec je velmi špatný člověk.Má ruzné trestné záznamy,bral drogy,fetoval,pil alkohol,byl na léčení,ale nic nepomohlo.Je velmi agresivní člověk.Nejeví zájem o toho malého kluka,jen jednou za rok poslal dárky na vánoce.Ale nám jde hlavně o toho malého kluka a nechceme,aby mu takovýto člověk pletl hlavu a měl na něj negativní vliv,třeba i později v životě.Má přítelkyně říkala,že když s ním byla ještě ve vztahu,tak jí napadal jak slovně tak i fyzicky před dětma.To se opakovalo.Na dítě neplatí výživné,výživné platí zatím máma od toho agresora.Prosíme o radu jak máme postupovat.Chtěli bychom zrušit jeho ocovství pokud by tošlo a napsal bych si dítě na sebe jako otec.Děkuji.
do 12 hodin
Dobrý den, potřebuji sepsat navrh na zvýšení alimentu pro zletileho? Otec mi platí 2000,- Kč od mých 6 let. Dnes mi je 19 let a potřeby na život se zvyšují. Studují střední školu a určitě půjdu na VŠ. Předem děkuji za odpověď.
Kamarádova exmanželka, se kterou se rozvádí vlezla do telefonu a ofotila si konverzace co tam měl ze seznamek s jinými ženami po podání rozvodu, a posílá to dalším lidem. Je to trestní čin?Kamarád se odstěhoval,ex bydlí zatím s dětmi ve SJM bytě,o který se soudí. Kamarád platí celý nájem,ex nechce platit nic. Je možné ji nějak donutit,aby platila aspoň půlku nebo třeba vypnout aspoň vodu, elektřinu,plyn?
Dobrý den. Pracuji jako učitelka na ZŠ. Běžně pořizuji fotogragie a videa dětí na svůj mobilní telefon (akce školy, výlety, exkurze, práce v hodinách). Od všech rodičů mám pro školu podepsán souhlas GDPR ve všech bodech - nikdo z rodičů nic nevyjmul. V souhlasu není specifikováno, na jaké zařízení media pořizovat (školní fotoaparát, soukromý mobil….). Dále v souhlasu je i bod - pro vnitřní účely školy (bezpečnost, evidence), není potřeba souhlasu. Nyní jsem v konfliktu s jedním rodičem. Tvrdí, že nemohu pořizovat fotografie a videa jeho dítěte na svůj soukromý mobilní telefon. S chlapcem jsou veliké výchovné problémy ( v první třídě -ubližuje dětem, vulgárně všem nadává, občas mívá nervové záchvaty - RZS jsem zatím nevolala). Otec nespolupracoval, popsané situace mi nevěřil. Videa jsem natočila pro svoji obranu a abych přiměla rodiče ke spolupráci. Stáhla do služebního počítače a zákonným zástupcům ukázala. Mohu pořizovat fotografie a videozáběry žáků na svůj mobilní telefon, když mám podepsán souhlas GDPR ve všech bodech?Děkuji za odpověď. Nusková
do 12 hodin
Dobrý den, prodal jsem osobní automobil a nový majitel ho na sebe nepřevedl, i když k tomu měl veškeré podklady. Měsíc a půl mi nezvedá telefon a nijak nereaguje. Mám pouze kupní smlouvu, svědka a celý prodej natočený na bezpečnostní kameru, pokuď to k něčemu je. Můžete mi prosím poradit co mám dělat?
Bývala mi nadavala v sms více nadávek ,Ja ji za to taky nadával ale později v sms a ona mě nahlásila na policii jako ze jen ja nadaval , kteří to kvalifikovali jako přestupek co mám dělat? Bránit se u komise a ukázat sms ze ona začala nadávat, anebo jít taky na policii
do 12 hodin
Dobrý den, na okresním státním zastupitelství jsem podal podnět k přezkoumání postupu policie. Zajímalo by mne jak je to s odpovědí (je to už měsíc) - existuje nějaká lhůta na odpověd?
Dobrý den. Měl bych na Vás dotaz ohledně způsobilosti k nabití zbrojního průkazu. Před cca měsícem a půl jsem byl zadržen za pěstování rostlin konopí v indoor pěstírně. Byla mi provedena domovní prohlídka, při které jsem plně spolupracoval a vše dobrovolně vydal. Měl jsem doma necelé 3kg sušiny + masti+ vybavení indoor pěstírny. Pěstoval jsem pouze za účelem výroby mastí, které mi pomáhají jelikož jsem od narození invalidní a pohybuji se pouze s pomocí berlí nebo na invalidním vozíku. Nikdy předtím jsem nebyl za nic trestný... A jelikož jsem byl od 21 let držitel zbrojního průkazu a přes 11 let aktivní myslivec i vzhledem k mému hendikepu, tak jsem přišel o největší koníček mého života. V podstatě se mi rozpadl celý můj dosavadní život. A jelikož pořádně nerozumím definici zákona o spolehlivosti a bezúhonnosti pro držení zbrojního průkazu, mám na Vás tento dotaz. Když by můj rozsudek skončil pokutou a nějakou podmínkou, v což doufám. Tak za jak dlouho si můžu udělat nový zbrojní průkaz? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
do 12 hodin
Dobrý den, po telefonu jsem souhlasil s objednávkou. Po přijetí e-mailu se shrnutím objednávky a fakturací, jsem do 24 hodin udělal storno objednávku. Firma má ale 50% storno poplatek. Mohu se proti tomu nějak bránit? Operátorka mi všeobecné podmínky nečetla a já je tedy neodsouhlasil. Děkuji
Dobrý den, mám dotaz přítel zakoupil auto v Čechách od prodejce. Od všeho má kupní smlouvu apod. Auto mu bylo zabaveno policii. Jelikož než koupil auto od prodejce který měl platný technicky průkaz atd. Auto bylo vedeno v Německu jako hledané, jelikož původní majitel zemřel a nedoplatil u německé společnosti leasing. Přítel má teď auto zabavene policii ale má na nej nárok jak on tak i Německa strana. Nevíme jak v tomto případě postupovat.
do 6 hodin
nakupovala jsem hodne zolpidem cca 1x za dva tydny pro moji spotrebu. byla jsem zavisla. muze me policie z neceho obvinit? o nejakych nakupech vi, ale nevim o kolika
Dobrý den, někdy v roce 2003 jsem podala trestní oznámení za ublížení na zdraví. Dle vyrozumění policie byl spisový materiál předán, pro podezření ze spáchání ublížení na zdraví Okresnímu ředitelství Policie ČR. Následně mi byl zaslán Okresním zastupitelstvím dopis o obvinění jmenovaného pro - trestný čin výtržnictví a trestný čin ublížení na zdraví. Mimo tohoto vyrozumění o podání obžaloby od státního zástupce nemám žádné informace o pokračování v dané záležitosti. Ptám se tedy zda je možné ověření co se s obžalobou stalo a případný postup? Dále zda v tomto případě vznikl nárok na vymáhání odškodnění za průtahy? Děkuji za odpověď
Dobrý den. Přítel chce po rozchodu vrátit dárky, které mi daroval. Já po něm zpět nic nechci. Vzhledem k tomu, že mi neustále vypisuje, nadává a různě vyhrožuje rozhodla jsem se mu skoro vše vrátit, kromě mobilního telefonu, který mám už skoro rok. Co se výhrůžek týče už jsem kontaktovala i bbk s udáním na policii vyčkávám, protože už mi psal i to, že zaplatil někomu, aby mi chodil zvonit na dům. Mám i zprávy kde píše, že si mám věci nechat. V telefonu mám všechny osobní věci, bankovnictví atd. On není ve finanční tísni, že by musel věci prodat, sám mi napsal, že vrácené věci stejně vyhodí do kontejneru (zprávu mám uloženou). Moc děkuji za radu.
Bratrovi byl již před lety darován podstatný podíl na vlastnictví nemovitosti, kde jsme původně celý život bydleli. Před více než dvěma roky jsme se "dohodli" (ústně nikoli však písemně), že v části jeho části budu bydlet. Před více než měsícem došlo k situaci, kdy jsem volal policii kvůli vyhrožování ze strany otce a kdy jsem byl mírně/lehce slovně agresivní, avšak policie se po příjezdu zeptala, zda má vyvést mě a vyvedla mě a odvezla mě (na mou žádost) na psychiatrii. Po návratu domů po pár dnech už mě bratr nechtěl "domů" pustit.
Můj kamarád 55let mi za života přenechal penzijní spoření cca do 50000.ze po jeho smrti jsou peníze moje.coz mam papírově doloženo.ted měsíc po smrtí se mi ozvala jeho přítelkyně s kterou jen žil a chce po mě ty peníze vrátit.Musim ji je dát když je bližší rodina ona?predem děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, dostal jsem darem v rámci rodiny nemovitost. V zákoně se píše, že dárce může požadovat vrácení daru v případě porušení dobrých mravů, ale nikde není uvedeno, co to znamená. Dá se považovat za porušení dobrých mravů např., že přestanu s dárcem jakkoliv komunikovat (brát telefony atd.)? A když by došlo k soudnîmu řízení, musí dárce nějak dokazovat, že jsem "dobré mravy" porušil? Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den. Chci se zeptat půjčila jsem cizímu člověku 200tis. S ústní dohodou že mi je vrátí do týdne.Měl je použít pracovně na materiál to se nestalo naházel je do automatu a od počátku neměl v úmyslu je vracet.Je živnostník a má insolvenci.Na policii jsem nebyla.Co mohu udělat abych peníze získala zpět.Důkaz mám jeho zprávy a výpis z účtu.Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, šetření TO provádí policie podle §158 odt. 1 tr.řádu, tedy podle zákona č. 273/2008 Sb. o Policii České republiky. Má oznamovatel TO, který je současně poskozeným, nějaká práva na účinné šetření? A dají se tato práva nějak konkretizovat ? Děkuji
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se zaplacením zálohy advokátovi bez jakékoliv další smlouvy člověk zavazuje k nějaké pravidelné dlouhodobé spolupráci s advokátem, či jestli je možné spolupráci s daným advokátem kdykoliv ukončit. Děkuji.
do 12 hodin
Dobrý den, TO1 oznámilo podezření na nějaký TČ. TO1 je odloženo a poškozený podá TO2. Policie prozkoumá část spisu TO1 vysloví závěry a TO2 odloží. Z formulací policie je patrné, že policie nebrala v potaz informační podklady v TO2. Formulace jsou rozporovány v podání podnětu pro přezkoumání postupu policie. SZ zkoumá postup policie a neshledá pochybení v jejím postupu a opakuje formulace policie, nelze slr nalézt postoj SZ k obsahu podnětu. Jak takový proces vnímá právník? Laik by očekával, že SZ odhalí způsob argumentace, kterou dospěl k oněm závěrům, tj. verifikuje nebo falzifikuje rozpory uvedené v podnětu. Děkuji
Dobrý den, před měsícem nám ukradli od domu kola v hodnotě Xtisíc. Policie pachatele našla, kola nee, jsou nezletilí a z domova. Teď musíme prý čekat, až policie případ uzavře. Chci se zeptat co dělat potom, když chceme, aby nám domov, jakožto jejich zákonný zástupce, zaplatil škodu. Jestli se musí podat žaloba k soudu nebo co dělat. Děkuji za odpověď
Po telefonu jsem objednala sluchátka. Pak jsem zjistila, že se dají koupit o 800 Kč levněji a asi po hodině jsem objednávku chtěla zrušit. Už jsem se nedovolala, telefon vytípli. Adresa ani e-mail není, nelze kontaktovat ani dopravní společnost, adresu ani jiný kontakt na www stránkách není. Platba má být při doručení. Jak odstoupím od smlouvy, když to nemohu nikomu předat ani sdělit?
Dobrý den, má člověk právo vyslovit osobní hodnoticí postoj vůči reakci státního zástupce na podnět? Děkuji
Dobrý den, při objednávce na e-shopu jsem omylem zadala špatné tel. číslo. Balíček jsem zaplatila online. Majitel telefonního čísla pak přes link v sms změnil místo doručení k němu domů a nechal si ho. Hodnota byla přes 5tisíc. Znám jeho jméno a telefon. Jaký je ideální další postup, pokud nereaguje na sms ani telefon? Připadá mi, že si vlastně vědomě přivlastnil mou věc (i když mou blbostí). Děkuji, s pozdravem
do 12 hodin
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když jsem ve zkušební tří měsíční době, jestli mi může zaměstnavatel nařídit přesčasy každý týden osm hodin po dobu tří až pěti měsíců, pokud ano jak se člověk proti nedělaní přesčasů může bránit? Děkuji za odpověd.
Dobrý den, zajímalo by mne jak postupuje policie v přípravné fázi, po podání TO, když se vyskytne situace "tvrzení proti tvrzení". Děkuji.
Manželka, se kterou bych se rád rozvedl, mne obvinila z fyzického napadení dcery a dále lékaři po telefonu uvedla, že jí údajně dcera řekla, že v nepřítomnosti matky dceru biji pěstmi. Dcera na dotaz policie toto vyvrátila. Na sociálce to pak vyvrátili obě dvě, ale policie má zápis, ve kterém lékařka píše, že jí toto bylo manželkou sděleno. Nakonec policie případ ukončila, ač jsem policii i lékařku žádal, aby se věc prošetřila. Já ale žiju v neustálém napětí, čeho je schopna manželka použít - křivá obvinění, pomluvy, jen aby mne zdiskreditovala. Jaký czela konkrétní krom mám učinit na svoji obranu, bojím se, že podobné útoky se od manželky mohou opakovat. Existuje cokoli, co by manželku v těchto lžích zastavilo?