Chtěla jsem se dohodnout kdy se sejdeme abych mu kolo zaplatila a on mi kolo předal

Právní poradna>Všechny dotazy>Chtěla jsem se dohodnout kdy se sejdeme abych mu kolo zaplatila a on mi kolo předal>
Dotaz
do 6 hodin
Dobrý den, můj bývalí byl ochotný protože já jsem nemohla mi vyzvednul kolo a to bylo na dobírku 5600 Kč. Chtěla jsem se dohodnout kdy se sejdeme abych mu kolo zaplatila a on mi kolo předal. ex-přítel nabídl jen je jednu schůzku kterou jsem nestíhala a já mu nabízela víc variant. Kvůli nezdařené schůzce mě chce můj ex na mě podat žalobu za dluh za to kolo. Prosím co mám dělat.dekuju.
Odpověď od:
JUDr. Bc. Monika Ježková
Advokát
Dobrý den, předpokládám, že kolo jste si předali, ale nepředali jste si pouze peníze. Máte několik možností, jak pánovi poslat peníze. Můžete mu je poslat třeba poštovní poukázkou na adresu. Můžete ho samozřejmě vyzvat sms zprávou či doporučeným dopisem, aby Vám sdělil číslo účtu, kam mu máte peníze zaslat. Pokud mu budete předávat peníze v hotovosti, určitě si od něj nechte na papír podepsat, že peníze převzal, aby Vám je za nějaký čas nezamlčel a vy neměla jak prokázat předání peněz. Pokud by dal žalobu, pak stačí, že u soudu předložíte, že jste mu peníze poslat chtěla (například sms zprávy nebo doporučený dopis či email) a nemůže se žalobou být úspěšný. Jestliže doposud nebylo ani kolo předáno, řešte to určitě sms zprávami, které nemažte nebo i tím doporučeným dopisem, abyste měla důkaz o tom, že Vám zadržuje kolo a odmítá ho vydat a odmítá za něj přijmout peníze. Samozřejmě mu můžeme z Verdikta jako advokáti zaslat předžalobní výzvu a následně můžeme celou záležitost zažalovat i my - žalobou na vydání věci. Hezký den!

Předchozí dotaz

Jsem platce DPH a fakturuji jineho platce DPH v USA

Dobry den, mel bych dotaz ohledne fakturace do zahranici (USA) a jak je to s DPH a "reverse charge". Jsem platce DPH a fakturuji jineho platce DPH v USA. Na svych fakturach vyplnuji vzdy 0% DPH, ale vsiml jsem si, ze mi chybi dovetek o "reverse charge". Je povinne mit ve fakture neco jako "Invoice is in the reverse charge mode. The buyer is obligated to fill in the VAT amounts and pay the tax", pripadne, jak velky problem je tuto poznamku (omylem) neuvadet?

Další dotaz

soud konstatuje, že bude o průběhu jednání současně s pořízením zvuk. záznamu sepsán protokol." Soudce to však neříkal.

Dobrý den, na začátku protokolu o jednání je napsáno:"Na počátku soud konstatuje, že podle §40 odst. 2 o.s.ř. bude o průběhu jednání současně s pořízením zvuk. záznamu sepsán protokol." Soudce to však neříkal. Je to OK jen napsaný? N.
JUDr. Bc. Monika Ježková
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobrý den, podepsali jsme objednávku a smlouvu na pergolu, zaplatili zálohu a po 14 dnech nám dodavatel volal, že bohužel skončil jejich dodavatel skla a chce nám objednávku zrušit. Zřejmě se jim cena, kterou nám nabídli, již nevyplatí. Máme možnost na zakázce trvat? Děkuji za odpověď
s přílohami
Na ÚP jsem vedena víc než rok.Vystudovala jsem SEŠ a hledám práci hlavně v administrativě,ale i v jiných oborech.Naposledy jsem pracovala jako prodavačka.Pro můj věk (60) a v r.2021prodělanou operaci nemohu získat fyzicky lehčí práci.Pracovnice Úřadu práce mi pomáhala najít vhodné pozice, které jsem vždy kontaktovala a zasílala životopisy. Nikdy mě nevybrali. Včera mně jiná pracovnice na ÚP dala první a jedinou DOPORUČENKU a doporučuje mě městskému úřadu jako uchazečku o zaměstnání v prac.zařazení: 96131 Uklizeči veřejných prostranství. Když tuto práci odmítnu, vyloučí mě z ÚP. Každá práce se musí dělat,ale jsou lidé, kteří ji rádi udělají. Pro mně je to ponižující výsměch spoluobčanů.Mohu se nějak bránit?
Dobrý den, Bylo mi nabídnuto se zřeknout dědického práva vůči svému dědovi za úplatu. Je tato úplata předmětem nějaké daně? Děkuji
do 12 hodin
Chci podat na ins. správkyni trestní oznámení pro vydírání. Pobírám menší důchod, pro schválení oddlužení jsem potřeboval poskytovatele důchodu. správkyně spočítala částku na 1500,-Kč měsíčně(myslím si, že už tehdy nás natáhla o víc než bylo nutné)byl jsem rád že mi schválili oddl. později mi bylo 3 x přidáno na důchodě!!!Žádal jsem ať spočítá nový dar-snížení).stále mi vyhrožovala, že případné snížení daru , může mít nakonec výsledek neschválení oddl. Teď se soudu chválila, že z mého dárce vytáhla navíc!!! proti mé vůli i dárce cca 10.000Kč Díky
Dobrý den, uzavřela jsem ústně pracovní smlouvu.Do práce jsem nenastoupila.Zaměstnavatel vyhrožuje obcansko právní zalobou.
Dobrý den.Jsem spoluvlastníkem nemovitosti včetně pozemku,kterfým je zastavěná plocha a to v obou případech cca 15% Svůj podíl chci prodat.Jsem povinen v tomto případě nabídnout svůj podíl dle novely z r.2020 ostatním spoluvlastníkům,nebo tuto povinnost nemám?
Dobrý den. Před 2 měsíci jsme podepsali smlouvu na pronájem bytu v RD ještě nám běží ve starém bytě výpovědní lhůta tak platíme dva najmy . Teď jsme zjistili když jsme si nechali přivézt myčku do nového bytu . Myši výkaly a špatný a starý odpad . Sprcha praskla a nevím na co víc ještě přijdeme než se prestehujeme . Na co máme právo když zde ještě nebydlime . Určitě to dneska budeme konzultovat s majitelem . Co s tím udělat proč bychom to měli hradit my ? Zjistili jsme to predevcirem ale když jsme potřebovali mluvit s majitelem neotevřel nám . Děkuji za radu
do 12 hodin
Dobrý den, s manželkou se rozvádím a nyní řešíme SJM. Manželka má advokátku. Máme spolu ve SJM dům. Něco ze svého účtu (kuchyň, nábytek, zahrada) za trvání manželství financovala ona, něco já. Dům jsme kupovali na půl před svatbou. Dával jsem návrh, že dostane víc, ale chce ještě víc, že prý do toho domu dala víc. Ještě bych se chtěl zeptat, zda je nějaká možnost když rozvodové stání máme září 2022 a já musím podepsat Smlouvu o smlouvě budoucí na koupě mého nového bytu do konce srpna 2022, kde už mám zálohu a který bych chtěl dál financovat z prodeje mé poloviny domu, aby si manželka nedělala nárok (aby to nebylo později napadnutelné) na půlku z tohoto bytu. Moc děkuji.
Dobrý den, byla jsem s dcerou /15 let/ u doktorky a nabídla nám nepovinné doporučené očkování proti meningokokovým nemocem. Očkování jsem odmítla, ale bylo mi řečeno, že musím podepsat prohlášení, že odmítám dané očkování. Je tenhle postup správný u NEPOVINNÉHO očkování?Nechci podepisovat jakékoli prohlášení. Děkuji.
Dobrý den, mám 2 separátní dotazy. 1. vodo topenář mi dělal bez smlouvy (tzn. nic jsem nikde nepodepsala) rozvody v domě. Cenu teď nakonec navýšil a já s ní nesouhlasím. Jak s ním mohu manipulovat? 2. webová agentura mi udělala návrh webu na shoptet , smlouva také neexistuje. Existují emaily ve kterých ohledně projektu komunikujeme. Jejich přístup se mi nelíbil. Projekt protahovali a bylo víc úprav než jsem chtěla. Nemám problém zaplatit, ale cena neodpovídá mým představám. Chtějí se soudně vypořádat...
do 12 hodin
Manžel podal žádost o rozvod, kterou jsme ale stáhli. Jeho právní zástupkyně napsala, že falšuji jeho podpisy. Přitom to není pravda a ví to i manžel. Navíc bych si nedovolila otevřít jeho doporučený dopis, jako to udělal on a mně ho vůbec nepředal. Co mám dělat?
Dobrý den, potřebuji vyklidit nemovitost - chatu neevidovanou v KN umístěnou na pronajatém pozemku zahrádkářské organizace. Jsem vlastníkem chaty, na které proti mé vůli a proti stanovám organizace (není možno trvale obývat) trvale bydlí více než rok bez právního nároku má expřítelkyně - žalovaná. Odeslal jsem předžalobní dohodu k vyklizení nemovitosti na místo trvalého pobytu, kterou žalovaná nevyzvedla. Nyní chci podat žalobu k vyklizení nemovitosti k příslušnému soudu. Chci se dotázat, jaké případně další dokumenty bych měl k žalobě přiložit (přiložím kopie kupní smlouvy, smlouvu k pronájmu pozemku, kopii předžalobní dohody a ofocený vrácený dopis s předžalobní dohodou) a zda soud požaduje ověřené kopie. Chata bohužel není vedena v KN, proto bude zřejmě situace komplikovanější. Děkuji za odpověď
do 12 hodin
Pěkný den. Moje situace je vcelku obecně známá a propíraná, ale i tak bych chtěl mít jasno. Jsem důchodce a budu se ženit. Moje dcera z předešlého manželství studuje vysokou školu. Platím ji alimenty, což je na můj důchod víc jak 20%. A teď jádro věci. Když se ožením a ona se to nějakým nedopatřením dozví, může žádat navýšení alimentů? Dá se tomu nějak předejít?!
Dobrý den, prosím o radu. Chci odvolat dar pro nevděk, ale obdarovaný již nemovitost nevlastní. V mezidobí ji převedl. Jak by měla znít žaloba, nárok a kolik by činil soudní poplatek. Děkuji.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jsem na neschopence a ještě delší dobu bohužel budu Můj zaměstnavatel momentálně přišel s tím že jsem již nepotřebná Nabídl mi konec pracovního poměru dohodou a nabídl odstupné Bohužel nevím jak ses této situaci zachovat abych nepřišla o nemocenskou Děkuji
do 12 hodin
Zdravím, můj podřízený si neplní své povinnosti, mě několikrát sprostě urazil a vyhrožoval mi, že mi rozbije držku.Moji nadřízení tvrdí, že je to má vina. Jak mám prosím sepsat žalobu na svého podřízeného a komu ji předat?
Dobrý den, včera mi napsala dlouholetá přítelkyně od mého tatínka, že ten před 9 dny zemřel. Žádné detaily. Tatínek mě vychovával od X let, měla jsem jeho jméno, přestože nebyl biologický. Můj bratr je jeho biologický. Bohužel jsme se delší dobu nestýkali a nic víc nevíme. Je možné, že nám nemocnice nebo úřady nedaly vědět hned po tatinkově smrti? Jak má teď můj bráška postupovat? Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den Dal jsem výpověd z polovičního úvazku úklid./zatím ústně/mají už za mě náhradu.Ale nabídli mě za 60 % příjmu že bych u nich byl na překážkách pro případ nemoci nebo dovolené nového uklízeče. i kdybych celý měsíc nepracoval. Je to firma která přijímá jen pracovníky s ČID.Je to možné?Asi mají na místo nějaké dotace.
Dobrý den, řeším jednu věc. Když Matka dítěte podá žalobu u soudu na otce dítětě na vymáhání alimentu, následně je nařízeno exekuční vyrovnání. Může to dítě žádat o pozastavení exekuce (plnoleté dítě) nebo může žádat o pozastavení pouze ten, kdo žalobu navrhnul a nebo dlužník (Matka nebo otec). Děkuji
do 6 hodin
Dobrý den, s nájemníkem jsme se písemně dohodli na ukončení nájmu bytu. Nájemník byt opustil a poslal mi SMS s dotazem kam mi má dát klíče . Po odeslání této SMS přestal komunikovat a klíče mi nepředal. Teď nevím, jestli musím nájemníka najít a převzít od něj klíče nebo jestli mohu byt otevřít a dále s ním nakládat.
Dobrý den, v nefunkčním manželství bych ráda upravila finanční situaci. Zúžení SJM u nás úplně nejde (společný dům s manželem i s dospělým synem, navíc mám v domě provozovnu), ale podstatně víc pracuji i vydělávám. Stačí sepsat dohodu(a podepsat na Czech pointu), kolik kdo bude přispívat na společný účet na pokrytí nákladů na energie, jídlo...a že ostatní vydělané peníze si každý nechá výhradně pro svoji potřebu a že ani jeden z manželů nenese zodpovědnost za případné investice toho druhého? Bude to právně dostačující? Děkuji za odpověď
do 12 hodin
Chci se zeptat na žalobu na hlučné sousedy, kteří bydlí v bytě nade mnou. Už jsem s nimi 3x mluvil a upozorňoval je i správce. Jedná se o kročejový hluk po celý den. Dospělí dupou patami po podlaze, dítě tříská věcmi a dveřmi atd. Domluva očividně nefunguje. Před X měsíci jsem u nich byl i s návrhem, že bych zaplatil kročejovou izolaci. Do teď bez reakce. Jak úspěšné by bylo podání žaloby? Já i oni jsme majiteli svých bytů.
Dobrý den,pracují jako pečovatelka.Vic jak rok jsem v pracovní neschopnosti z důvodu onkologické operace.praci pečovatelky dál ze zdrav.duvodu nemohu vykonávat.mam vyšší odborné vzdělání,ale jinou práci mi zaměstnavatel neposkytne.Mam nárok na odstupné?pracují zde 13 let.dekuji
Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď