Koupily jsme auto a auto po nekolik km porucha motoru

Právní poradna>Všechny dotazy>Koupily jsme auto a auto po nekolik km porucha motoru>
Dotaz
do 12 hodin
Koupily jsme auto a auto po nekolik km porucha motoru servis za minimálně cca 40 tisíc s tím že vyjádření servisu bylo že porucha je tím že se do auta tankovalo dlouhodobě něco špatného...my ho máme 3 tydny a stalo nás hodně peněz a ještě nám nedělá službu..obrátil jsem se na prodávajícího a ten bez reakce kde to nějak řešit aby prodávající dál nějakou kompenzaci ?? Díky
Odpověď od:
JUDr. Milan Palásek, Ph.D.
Advokát
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Dle informací, které předkládáte, se jedná o vozidlo použité, nikoliv nové. Tato skutečnost však nemá vliv na posouzení odpovědnosti prodávajícího za vady prodané věci, když prodávající má dle § 2161 občanského zákoníku odpovědnost vůči kupujícímu, že věc nemá při převzetí vady. Platí přitom obecná domněnka, že pokud se vada objeví do šesti měsíců od převzetí, má se za to, že vada byla přítomna již při převzetí (pokud tedy prodávající neprokáže opak, platí, že věc byla vadná při převzetí a prodávající za tuto vadu odpovídá). S ohledem na výše uvedené bude tedy nutné bez zbytečného odkladu provést oznámení o zjištěné vadě vůči prodávajícímu a s tím spojené uplatnění práva z vadného plnění. Uplatnit lze, pokud se jedná o podstatné či nepodstatné porušení smlouvy, především právo na opravu věci či na přiměřenou slevu z kupní ceny. Přiměřená sleva se posuzuje dle různých kritérií, mj. se poměřuje cena věci s vadou i bez vady. Pakliže tedy žádáte kompenzaci, doporučil bych uplatnit vůči prodávajícímu právo na slevu z vadného plnění, přičemž ve Vašem případě se tedy dle mého právního lze orientačně řídit předběžnou cenou za opravu vozidla. S pozdravem JUDr. Milan Palásek, Ph.D.

Předchozí dotaz

Odvezl jsem svoje auto do LPG servisu, kvůli nefunkčnímu plynu

Dobrý den, odvezl jsem svoje auto do LPG servisu, kvůli nefunkčnímu plynu pořád přepíná na benzín. Z toho servisu mi zničehonic volají že jim auto nejde nastartovat ať si pro něj přijedu a zovolám odtahovku a nechám ho převézt do normálního servisu.. Můžou mi takhle vrátit auto v ještě horším stavu než bylo?

Další dotaz

Jde o spor o dědictví, jehož předmětem je dům

Dobrý den, chtěli bychom vás požádat o radu. Jde o spor o dědictví, jehož předmětem je dům. Dědici jsou tři - táta, strejda a teta. Tito tři se domluvili (máme jejich domluvu písemně potvrzenou), že nám (mě a příteli) tento dům prodají. Dovolili nám již dříve, abychom začali s rekonstrukcí. Ještě předtím, než bylo vyřízeno dědické řízení a byla nám schválena hypotéka. Do domu jsme tedy v dobré víře, že dům bude patřit nám, nasypali již cca 250 tisíc. Potíže ovšem přišly nyní, kdy máme vyřízenou hypotéku a podepsané smlouvy s tátou a s tetou. Strýc tuto smlouvu nechce podepsat a místo toho jsme se stali předmětem vydírání z jeho strany zbylých pozůstalých o dalším dědictví (stylem nepodepíšu, pokud mi nedáte toto za tuto cenu). A to i přesto, že nám potvrdil, že smlouvy o prodeji jsou z jeho strany schváleny (opět písemně emailem). Kromě toho, že jsme do domu již investovali spoustu peněz nám nyní hrozí ještě pokuta bance (ve výši 150 tisíc korun), protože pravděpodobně úvěr čerpat nebudeme. Chci se zeptat, zda jsou tyto částky vymahatelné, když jsme na domě pracovali v dobré víře a pod slibem, že nám dům prodá. A další otázka je ohledně toho, zda je možné být v tomto domě zatím v pronájmu, pokud budeme mít souhlas 2/3 vlastníků? Děkuji a přeji krásný den!
JUDr. Milan Palásek, Ph.D.
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobrý den, děda mi před smrtí daroval automobil, přepis vozu ale neproběhl, protože zemřel. Dědické řízení se táhne a stále je uveden jako majitel vozu i jako jeho provozovatel, zákonné pojištění platím (také je vedené na jeho jméno). Zajímá mě, pokud např. někde v Praze špatně zaparkuji, jakým způsobem dojde k vymáhaní pokuty - nasčítají se a já je budu muset zaplatit při přepisu nebo tím, že majitel vozu nežije se promlčí ? Děkuji za radu
V roce *** jsem koupil automobil *** v autoservisu v *** - prý auto od autorizovaného servisu *** z Německa, prověřený vůz, nehavarované - mám ofocený inzerát. Letos jsem zjistil, že vozidlo je po totálce v Německu. Mám nějakou možnost se bránit?
Dobry den. Potrebuji poradit se skodnou udalosti. Ja jako ridic kamionu jsem cirka pred 4 mi mesici zpusobil skodu na tahaci , kdy na dalnici predemnou autu ktere me predjizdelo uletel blatnik a vletel mi do narazniku kamionu. Naraznik je lehce praskli , moje firma to hodila za hlavu a zadne skodne po me nechteli ted ale kdyz sem podal vypoved tak ji po me chteji uhradit. Dotaz zni jestli na to maji pravo ? A po 4 mesicich ? Zadny zaznam o nehode neni , vinik kteremu blatnik odletel ujel , dohodu o hmotne odpovednosti sem podepisoval pri nastupu do zamestnani. Jak se zachovat v teto situaci ?
do 12 hodin
Dobrý den. Měl jsem auto na splátky od soukromé firmy které jsem zaplatil.. Poslední splátka měla být srpen 21 a já platil do ledna 22 vznikl přeplatek 17 105kc který chci samozřejmě zpět. Firma musela dobře vědět že už mám zaplaceno jen se na mě obohatila. Odeslal jsem email že žádám přeplatek ale nevím jak dál. Odepsali mi SMS že předají účetní a vyjádří se za měsíc.. Mají nějaký termín do kdy se musí vyjádřit? Chtěl bych aby to bylo během týdne.. Jejich chování k lidem je otřesné a za vše dávají ihned pokuty a vyhrožují policii .Prosím o radu co napsat aby nehledali klíčky a čas..
Dobrý den, prodal jsem auto a nyní kupující “vyhrožuje” odstoupením od smlouvy skrz různé vady. Ve smlouvě je bod kdy je kupující seznámen se stavem vozdila. Veškeré vady o kterých jsem věděl mu byli při zkušební jízdě řečeny a se vším souhlasil a auto koupil. Auto měl v servisu a našli mu tam nějaké chyby o kterých jsem ani ja nevěděl, nicméně auto jako celek funguje a nejedna se o nic kritického. Peníze na vracení již nemám protože jsem pořídil vůz nový. Jak se takováto situace řeší? Muže auto vratit i když byl se vším seznamen? Smlouva je stará 16 dni.
Manžel se švagrem se po prodeji ostatního z dědictví dohodli na os.užívání zbývajících 2 ks aut cca stejné hodnoty pro každého,snad písemně. Nyní švagr náhle zemřel a manžel chce své auto přepsat na DI na svého syna nebo kupce.Lze to?Co má v této situaci udělat?Děkuji
Dobrý den, rád bych se zeptal - jsem zaměstnán u PČR ve služebním poměru, zajímalo by mě, jak je to s hrazením škody vůči zaměstnavateli - měl jsem dopravní nehodu, kdy byly poškozeny dvě policejní auta. Zajímalo by mě zda-li se jedná o jednu škodu a může po mě chtít zaměstnavatel 4,5 násobek platu za obě auta nebo se jedná o dvě škody a tudíž může zaměstnavatel chtít 4,5 násobek za každé auto.
Bratři sdědili rozh.soudu v 50% podíl.spoluvl.mimo jiné 3 os.vozy.Tyto si rozdělili do os.užívání.Posléze si každý své prodali (příbuzným,bez KS,nyní je užívají),hotovost si každý ponechal s tím, že vzhledem k nemoci staršího je na DI oba převedou později na kupce, po dohodě s nimi.Manželův bratr vzápětí na to náhle zemřel.Jak tu situaci řešit?
Dobrý den.Koupil jsem ojeté auto v autobazaru.po příjezdu domů jsem zjistil plno závad,které nebyly uvedeny v seznamu závad při prodeji.Dal jsem tedy udělat celkovou prohlídku u autorizovaného prodejce XXX ve XXX.tam mi za 1300 kč museli doplnit a opravit brzdový systém,který tekl a doplnit 1,2litru brzdové kapaliny.K tomu mi sepsali veškeré závady.Dále mi za 1000 kč zjistili kod na radio,který mi nedali v autobazaru se slovi at si hozajistím,že to nic skoro nestojí.S výpisem vad jsem jel zpět do autoservisu,kde jsem byl ubezpečen že vše dají do pořádku.Po 14-ti dnech jsem si dojel pro (opravené ato)a znovu zajel kautorizovanému prodejci XX do XXX.Opět provedli kontrolu a ze všech závad vyměnili 1 ložisko arozbitou ručku na otevírání zadních dveří přišrubovali 2 vruty,místo výměny.Zrazlý spodek auta zastříkali sporadicky přes rez černou barvou.Nádrž teče dál,řízení na nerovnostech mlátí v hřebenovém řízení a sloupku volantu zadní náprava ,je volná na zrezlých šroubech a zkorodovaných ramenách zadní nápravy..Já ale už nevidím důvod a již jim nevěřím.Ztratili u mne důvěru. Telefonicky mi řekli,at si napíši reklamaci . Jak mám zrušit kupní smlouvu?
do 12 hodin
Dobrý den, prosím o radu ohledně inzerování mého vozu na internetovém portálu Bazoš.cz. Vůz jsem tam inzeroval za částku 250 tisíc korun a nakonec se mi ozval jeden pán, že by měl zájem. Proběhla tedy prohlídka u něj před domem a auto se mu líbilo. Poté jsme se rozešli s tím, že si dáme vědět a natož mi přišla sms, že by vůz koupil za 235 tisíc korun. O tom jsem nebyl 100% přesvědčený, ale napsal jsem mu, že 235 je minimum. Domluvili jsme se tedy na další prohlídce s jeho mechanikem, na kterou jsem musel přes celé město a ta nakonec neproběhla z důvodu jeho nepřítomnosti. Poté jsme se domluvili na jiném termínu, který nakonec dopadnul a prohlídka proběhla. Na autě se pár věcí našlo a on stále trval na výše uvedené ceně s tím, že pokud se oprava dané chyby přehoupne nad 10 tisíc korun, tak se o ni podělíme. Na to všechno jsem řekl, že se rozmyslím a dám mu vědět, protože se mi tento návrh stále nelíbil a čekal jsem, že se může stále ozvat někdo, kdo dá mnou původně požadovanou vyšší cenu. Pán akceptoval můj čas na rozmyšlenou s tím, že si ofotí velký TP, aby mohl případně vytvořit smlouvu. O pár dní později se mi na voze na dálnici projevila daná závada a já ho informoval o tom, že vůz v daném stavu prodávat nebudu, důvodem jsou také finance. Pán ale ihned obrátil, že to bude řešit soudně, protože se jednalo o veřejnou nabídku a nemohu odstoupit od smlouvy, když jsem mu navíc v SMS potvrdil, že cena 233k je minimum. Přijde mi to zvláštní a chtěl bych si ověřit, zda mám právo z prodeje odstoupit, když jsem nic písemně nepodepsal. Jsou jeho výhružky soudem adekvátní? Děkuji předem za odpověď.
do 6 hodin
Dobry den, mam dotaz ohledne leasingu - uveru na pravnickou osobu. V pripade, ze jsem koupil auto na leasing/uver a to na firmu s.r.o., a tuto firmu bych chtel nasledne prodat a to rovnez s timto leasingem/uverem a samozrejme i s timto autem. Jednoduse receno chci se zbavit firmy a se vsim vsudy ji prodat. Vystavuji se nejakemu riziku v pripade, ze by auto nebylo radne placeno novym majitelem firmy nebo muze se objevit jakykoliv jiny problem, ktery me nenapada? Myslim tim i to jestli me cokoliv nemuze poskodit treba i v bankovnich registrech, pokud bych chtel casem nekde zadat jako fyzicka osoba o hypoteku na bydleni nebo cokoliv jineho. Dekuji za odpoved
do 6 hodin
Dobrý den, přes upozornění se soused několikrát denně auty otáčí na mém pozemku a poškozuje tím povrch pozemku.
do 12 hodin
Dobrý den, rád bych se zeptal a získal od vás právní vyjádření k jednomu bodu ve smlouvě. Dle mého výstupní klauzule. Chci vědět, jestli mohu začít podnikat v podobném - stejném oboru s tím, že nevyzradím žádné kontakty, nepoužiju žádnou strategii, která byla vytvořena majitelem, atp. Přikládám bod ze smlouvy.
do 12 hodins přílohami
Dobrý den, rád bych smenil pozemek za osobni vůz. Zajímalo by mne, zda musí být ve smlouvě uvedeny ceny smenovanych věci, jak se cena určuje? Musí být ceny shodné? Kdo a jake daně se ze směnné smlouvy hradí? Jak se dan stanoví? Je u směnné smlouvy možný odpočet DPH? Děkuji
Existuje lhůta, do kdy musí soud rozhodnout o návrhu na zrušení předběžného opatřeni? Mám PO na strpění průjezdu přes pozemek a protistrana podala návrh na zrušení. Mohu pozdržet vybrání z DS na 10 dnů(soud chce, abych se k tomu vyjádřil)?
Dobrý den.Chtěla bych poradit jak zastavit exekuci.Exekutor kuli jistine cca 500kc chce dat do drazby auto.muzete mi poradit aby nebylo prodáno?dekuji
Dobrý den , dnes sem koupila vozidlo v AAA AUTO , po určitém zjištění, jsem vozidlo chtěla vrátit,ale bazar mi nechce vrátit peníze a nabízí mi jen výměnu vozu. Auto vlastním pár hodin. Chtěla sem vrátit peníze a koupit vůz jinde. Společnost mi řekla , že to tak u nich funguje a že pokud si u nich auto jiné nevyberu , tak si peníze nechají dokud se nenajde vhodné auto pro mě. Mohou toto udělat ! Děkuji
Dobrý den, před dvěma lety jsem prodala auto na plnou moc, ale k přepisu nedošlo. Kupující ho prodal dál. Mohu to hlásit policii jako krádež?i když ani nevím kde auto je , děkuji
Dobrý den, jsem zaměstnancem servisu elektrických koloběžkek. Zajímalo by mne, jaká mi hrozí trestní odpovědnost v případě, že se stane např. dopravní nehoda a prokáže se, že chyba byla na základě např. špatně provedeného servisu, jde mi především kdo je trestně odpovědný (zaměstnanec, zaměstnavatel) za újmu na zdraví/smrt. Díky, hezký den.
Dobrý den, Měla jsem menší nehodu s autem. Viník jsem já. Při sepisování jsem zjistila, že mám propadly řidičák. Může se pojišťovna ppo mě něco chtít?
Dobrý den, prodal jsem auto za běžnou tržní cenu, které bylo dovezeno z Německa po 4měsícíh přijel nový majitel, že auto je bourané a že chce vrátit auto nebo nereálnou slevu jinak to dá k soudu ve smlouvě nemám psáno že auto je nebourané nebo bourané ve všech dostupných historiich není o nehodě informace. Jaké má šasnce na úspěch? Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, Koupil jsem automobil po prvním majiteli a po roce jsem ho prodal do autobazaru.Po roce se ozval prodejce,že nový majitel vozu vrací automobil z právního hlediska(auto v exekuci na prvního majitele).A oznamují mi odstoupení od kupní smlouvy a vrácení peněz.Nevím jestli ručím za prodej auta,když jsem nic nevěděl a je to už 4.majitel vozu.Já exekuce žádné nemám,takže by to někdo měl řešit s exekutorem a dlužníkem?První majitel má již exekuce cca 10 let.
do 12 hodin
Byl jsem dlouhodobě v zahranici a Platil jsem si cestovni pojisteni .V roce 2014 jsem nezaplatit za mesic. VZP však po mě zada uhradu za cely rok 2014+penale z duvodu přerušení continuity.Má na to opravneny narok?
do 12 hodin
Dobrý den, mám dotaz přítel zakoupil auto v Čechách od prodejce. Od všeho má kupní smlouvu apod. Auto mu bylo zabaveno policii. Jelikož než koupil auto od prodejce který měl platný technicky průkaz atd. Auto bylo vedeno v Německu jako hledané, jelikož původní majitel zemřel a nedoplatil u německé společnosti leasing. Přítel má teď auto zabavene policii ale má na nej nárok jak on tak i Německa strana. Nevíme jak v tomto případě postupovat.
do 6 hodin
Dobrý den,podala jsem výpověď dohodou, bohužel jsem nechala v podatelně oba papíry takže v ruce nemám nic a nikdo se mi k me vypovedi nevyjádřil. Chtela jsem vědět jestli mě automaticky běží 2 mesicni výpovědní lhůta .Děkuji
Dobrý den Prosím o radu jak vyřešit vrácení vozidla. Půjčil jsem k užívání auto švagrové s tím, že si bude platit pojištění a dočasně jej užívat než se auto zruší. Pojištění ale neplatí a auto nechce vrátit. Auto se momentálně nachází v Rakousku a švagrová trpí psychickou poruchou, kterou momentálně neléčí proto se s ní nedá komunikovat. Pojištění propadlo ke dni X. Jakým spůsobem nejlépe postupovat. Děkuji s pozdravem
Dobrý den, řeším problém s paní které jsem prodal auto. Předal jsem všechny doklady od auta i s plnou mocí, s tím že vše zařídí a přepíše. Nic z toho neprovedla a přestala semnou komunikovat.
Dobrý den, lze v žádosti o přezkum vyřízení podání na KSZ vyjádřit nedůvěru policii a OSZ v místě A a požádat, aby šetření TO bylo postoupeno do místa B? Děkuji
dobry den, muj deda cca 90 let (plne pri smyslech-jezdi autem) za zivota prepise dum na jednoho ze svych synu bez vedomi druheho, muze to ten druhy po jeho smrti napadnout v dedickem rizeni? a pokud muzu tak jakou ma sanci na to ze bude uspesny.
do 12 hodin
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se zaplacením zálohy advokátovi bez jakékoliv další smlouvy člověk zavazuje k nějaké pravidelné dlouhodobé spolupráci s advokátem, či jestli je možné spolupráci s daným advokátem kdykoliv ukončit. Děkuji.
do 12 hodin
Po koupi auta z autobazaru se po 4 týdnech vyskytla porucha. Auto jsme nechali prohlédnout a opravit v nejbližším servise. Po uhrazení opravy jsme kontaktovali autobazar a celou věc reklamovali. Reklamace nám však byla zamítnuta z důvodu nesprávného postupu.
do 12 hodin
Dobrý den, prosím včera jsem podepsala kupní smlouvu na infra lehátko v hodnotě X kč.Jsem v dlouhodobé pracovní neschopnosti a dnes jsem obdržela výpověď ze zaměstnání po 26 letech. Prosím , nevím co a jak bude, potřebuji od kupní smlouvy odstoupit. Prosím, jak to mám udělat. S pozdravem
do 12 hodin
Dobrý den, koupila jsem auto, kupní smlouvu bohužel nemám, peníze jsem poslala paní převodem na účet pod výrobní značkou auta. Během cca 2 týdnů jsem zjistila, že auto má hromadu skrytých závad a chtěla jsem po majiteli řešení, pan mi napsal, že si auto vezme zpět, už to jsou 2 měsíce a pan se stále nemá k vrácení peněz a převodu auta zpět na svoji paní, na kterou bylo auto psané. Je nějaká šance na vymáhání peněz a převodu? Děkuji a přeji hezký den,
Dobrý den, prosím o radu. Prodali jsme auto s tím, že byla sepsána kupní smlouva. OkPo pěti dnech kupující zavolal, že auto nechal prohlédnout, a že byla nalezena špatná řídící jednotka, tak že požaduje X Kč zpět na opravu. Peníze jsme převedli a pan přestal komunikovat. Nereagoval na zprávy ani telefonáty. Poslaly jsme mu tedy dodatek ke smlouvě o převodu X Kč a ověřenou plnou moc pro převod. On najednou volal, že chce vrátit peníze a přivézt auto zpět. Jsou to tři týdny od podpisu smlouvy.
do 12 hodin
Dobrý den, po výměně úřednice má najednou pojízdná prodejna (Motorový dieslový vůz s SPZ) od města povoleno záborem veřejného prostranství stát na určitém místě v parku. Aby se na to místo tato prodejna dostala, musí jet každý den 100m po veřejném chodníku tam a zpátky. Nám se to nelíbí. Dá se to nějak napadnout? Díky.
Prodal jsem známému auto, dohoda zněla 1/2 peněz při odběru, druhá polovina do 3 týdnů. Auto je stále psáno na mne. Kupující přestal komunikovat, napřed výmluvy, že auto má vady, na výzvu, aby mi tedy vozidlo vrátil k reklamaci nereagoval, nyní již nekomunikuje vůbec. Mohu si vzít auto zpět, nebo je právně již majitelem on a já se mohu jen dožadovat doplacení zbytku kupní ceny?
do 12 hodin
Dobrý den. S přítelem se chceme vzít a chceme oddělené jmeni manzelu., Před svatbou jsme koupili auto za X tis ( já do něj investovala Y tis.pritel XY tis.ale je psané na pritele) Je možné dát do společného jmění manželů pouze toto auto?
do 12 hodin
Dobrý den, odvezl jsem svoje auto do LPG servisu, kvůli nefunkčnímu plynu pořád přepíná na benzín. Z toho servisu mi zničehonic volají že jim auto nejde nastartovat ať si pro něj přijedu a zovolám odtahovku a nechám ho převézt do normálního servisu.. Můžou mi takhle vrátit auto v ještě horším stavu než bylo?
do 12 hodin
DobrY den , prodala jsem ojete auto rok vyroby 2007 . Auto odpovida stari vozidla . Po pár tydnech mi kupujici vola ze mu do auta hodne zateklo , cele zadni sedacky byly mokre . Me se za tu dobu co jsem auto mela , tohle nikdy nestali . Ma narok na odstoupeni od smlouvy ? Nebo ja mam narok prvne uplatnit reklamaci , dekuji
do 12 hodin
Dobrý den koupil jsem ojetý vůz ve společnosti XXX. r.v. XX.Samozrejme vím že ojetý vůz chce investice.Vuz jsem projel i si ho prohlédl,na ojetinu se mi zdál v pořádku.Po několika týdnech a hlavně při jízdě do kopce motor vaří a stráci se chladící kapalina, objevil jsem v ni prasklinu.Dalsi problém je v hustém kouři a nepravidelném chodu motoru mám obavu že se dostává voda do motoru, což by mohlo časem skončit i zničením motoru,tato závada se při jízdě z autobazaru neprojevila, až při jízdě do kopce.Myslim si že cena je neúměrná stavu vozidla a mám hrůzu z toho v jakém stavu motor opravdu je, jestli není prasklé těsnění pod hlavou nebo dokonce popraskaný blok motoru.Muzete mi prosím poradit? Děkuji
do 6 hodin