podala jsem výpověď dohodou. Chtela jsem vědět jestli mě automaticky běží 2 mesicni výpovědní lhůta

Právní poradna>Všechny dotazy>podala jsem výpověď dohodou. Chtela jsem vědět jestli mě automaticky běží 2 mesicni výpovědní lhůta>
Dotaz
Dobrý den,podala jsem výpověď dohodou, bohužel jsem nechala v podatelně oba papíry takže v ruce nemám nic a nikdo se mi k me vypovedi nevyjádřil. Chtela jsem vědět jestli mě automaticky běží 2 mesicni výpovědní lhůta .Děkuji
Odpověď od:
JUDr. Helena Nutilová Ph.D.
Advokát
Dobrý den, nic jako "výpověď dohodou" zákoník práce nezná. Rozhodné je, zda jste dala výpověď jednostranně nebo zda jste uzavřela se zaměstnavatelem dohodu o skončení pracovního poměru - v případě dohody by však musela být podepsána i zaměstnavatelem, aby byla platná. Pokud jste dala jednostranně výpověď, pak Vám běží dvouměsíční výpovědní lhůta, která začíná běžet od prvního dne měsíce následujícího po doručení výpovědi, pokud nebyla v pracovní smlouvě sjednána výpovědní lhůta delší (v případě dvouměsíční výpovědní lhůty by tedy pracovní poměr skončil k 30. 11.). Doporučuji Vám proto se podívat raději do pracovní smlouvy, zda nebyla sjednána výpovědní lhůta delší než 2 měsíce. Pokud byla uzavřena dohoda o skončení pracovního poměru, pak pracovní poměr zanikne ke dni uvedenému v takové dohodě.

Předchozí dotaz

Toto věcné břemeno není zapsáno v katastru nemovistostí, ani nemůže, na nemovitosti je zapsán zákaz zatížení

Dobrý den, vlastním nemovitost, kterou užívá osoba s úředně ověřeným dokumentem o dožití. Toto věcné břemeno není zapsáno v katastru nemovistostí, ani nemůže, na nemovitosti je zapsán zákaz zatížení. Má dotyčný právo nějak dožití vymáhat, když ho budu chtít vystěhovat? Děkuji.

Další dotaz

dlužíme jeden nájem. Máme vždy zaplacený aktuální měsíc, ale ne měsíc dopředu. A vyhrožuje že nám do týdne vymění zámky

Dobrý den, dlužíme jeden nájem. Máme vždy zaplacený aktuální měsíc, ale ne měsíc dopředu. A vyhrožuje že nám do týdne vymění zámky,pokud neuhradime 2 nájmy. Jeden aktuální a druhý dopředu. Což v naší situaci opravdu není možné. Má právo nás takto hned vystěhovat i s dítětem?
JUDr. Helena Nutilová Ph.D.
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Otevíráme nový autoservis. Máme zde plničku automatických převodovek (výměna olejů apod.) bohužel je to v tomto docela zapeklité. Protože se může při výměně zničit převodovk automatická a nebo naopak lépe bude řadit. Nejde to ovlivnit mechanikem, je to podle vozidla jak je to vše nastavené apod.. Potřebovali bychom v tomto případě dát podepsat lidém papír (dokument), kteří si budou nechávat vyměňovat olej v automatu aby jsme byli krytí, kdyby se cokoli stalo.. mohli byste nám prosím poradit, jak by se to dalo sepsat? děkuji moc
do 12 hodin
Dobrý den. Měl jsem auto na splátky od soukromé firmy které jsem zaplatil.. Poslední splátka měla být srpen 21 a já platil do ledna 22 vznikl přeplatek 17 105kc který chci samozřejmě zpět. Firma musela dobře vědět že už mám zaplaceno jen se na mě obohatila. Odeslal jsem email že žádám přeplatek ale nevím jak dál. Odepsali mi SMS že předají účetní a vyjádří se za měsíc.. Mají nějaký termín do kdy se musí vyjádřit? Chtěl bych aby to bylo během týdne.. Jejich chování k lidem je otřesné a za vše dávají ihned pokuty a vyhrožují policii .Prosím o radu co napsat aby nehledali klíčky a čas..
Podal jsem výpověď. Byla odeslána 31.5. poštou. Zaměstnavateli byla doručena 2.6.. Slyšel jsem dva výklady výpovědní lhůty. Jedna od 1.6. (dle data odeslání), od 1.7. (dle data doručení). Která je správná.
Dobrý den, měla jsem autonehodu kterou my zavinil druhý řidič, z té nehody mám naraženou ruku s velkou bolestivostí a opuchlostí tudíž nemohu vykonávat práci ve které jsem pouhých 6 měsíců, jsem na neschopence kterou my napsala obvodní lékařka a po 10 dnech mám přijít na kontrolu ,ale do toho my volal dopraní inspektorát který chce abych podepsala papíry o trestné činnosti viníka nebo že to s mým souhlasem ukončí a budu muset vymáhat peníze po viníkovy sama , v této situaci jsem poprvé nic takového nezažila a tech 10 dní co budu doma taky nemůžu být zadarmo co mám dělat .
do 6 hodin
Půjčila jsem peníze kamarádovi na opravení auta, on však přestal splácet a furt se jen vymlouvá proč nemůže splátku poslat. Nemáme sepsaný žádný papír o půjčce, mám však zprávy ve kterých je téměř vše vypsáno. Jak dostat peníze zpět?
do 12 hodin
Soukromí zemědělec mi poslal novou nájemní smlouvu na pronájem mých pozemků, ve které je výpovědní lhůta 5 let. Pokud půdu prodám musí se nový majitel řídit tuto výpovědní lhůtou? Je tak dlouhá výpovědní lhůta běžná?
Dobrý den, zaměstnancem byla dána výpověď z PP § 50, dne 27. 4. Následně 31. 5., už ve výpovědní lhůtě dal zaměstnavatel zaměstnanci výtku a srazil k 1. 6. osobní ohodnocení. Je tento postup správný, může se zaměstnanec nějak bránit, plyne z výpov. lhůty nějaká ochrana? Děkuji za informaci
Dobry den, pripad: - Pracovni smlouva zacina 1.9.2021. - Vypoved od zamestnavatele (pro nadbytecnost) prichazi 1.7.2022. - Nasleduje dvoumesicni vypovedni lhuta do 30.9.2022. Otazka: Dosahne zamestnanec na odstupne ve výši jednoho anebo dvou prumernych platu? Dekuji
do 12 hodin
Dobrý den, k datu 31.5. jsem podala výpověď svému "zaměstnavateli", se kterým jsem měla podepsanou smlouvu o spolupráci. Byla jsem u něho vedená na ičo. Nyní mi po měsíci výpovědní lhůty předložil dodatek ke smlouvě, kterou jsme vypověděli. Má na to z právního hlediska právo? Informace uvedené v dodatku jsem nikdy neslyšela a tudíž se mi nelíbí způsob, kterým mě "nutí" dodatek podepsat, aby sami sebe chránili předtím než odejdu. Moc děkuji.
do 12 hodin
Dobrý den. Pracuji v potravinách a při vybalovani zboží jsem na zem odložila věc, na které uklouzl zákazník a poranil si ruku. Má ji naraženou. Zaměstnavatel ma pojistku, přesto prosím o informaci, zda po mně zaměstnavatel, pojišťovna,nebo pán nebude něco vymáhat. Děkuji
Dobrý den, rád bych se zeptal a získal od vás právní vyjádření k jednomu bodu ve smlouvě. Dle mého výstupní klauzule. Chci vědět, jestli mohu začít podnikat v podobném - stejném oboru s tím, že nevyzradím žádné kontakty, nepoužiju žádnou strategii, která byla vytvořena majitelem, atp. Přikládám bod ze smlouvy.
do 12 hodins přílohami
Existuje lhůta, do kdy musí soud rozhodnout o návrhu na zrušení předběžného opatřeni? Mám PO na strpění průjezdu přes pozemek a protistrana podala návrh na zrušení. Mohu pozdržet vybrání z DS na 10 dnů(soud chce, abych se k tomu vyjádřil)?
Stavím dům, jehož druhá polovina má jiného majitele. Tento pán se zhostil stavby společné základové desky. Jelikož jsem si teprve vyřizovala úvěr podepsala jsem mu papír, že mu dlužím 250tis. - za práci a materiál (což ale v uznání dluhu specifikováno nebylo.) Nyní jsem zjistila, že deska je udělaná špatně a je na ni použito dvakrát tolik materiálu než bylo třeba. Jak nyní situaci řešit, chtít podepsat dodatečně smlouvu o dílo( neměli jsme) a pak desku reklamovat? A když nebude chtít podepsat smlouvu?
Dobrý den, dostala jsem se do tíživé rodinné situace a potřebovala bych prosím poradit. Má sestra má dluhy u nebankovních společností, bydlí společně s matkou, kde mají trvalé bydliště. Nemají spolu žádný dokument. Je to dům o dvou bytech. Pracuje. K 31.8. ji matka vyzvala, aby se odstěhovala. Sestra nechce odejít. Otázka č. 1)Může se sestra nějak právně ohánět, nebo jako nemajitel ničeho nemá na nic právo? 2)Existuje nějaký dokument na souhlas s přehlášením TP? Kam se po žádosti na přehlášení matkou sestra má přihlásit nově, když asi půjde na ulici? Předem děkuji za odpověď.
Plánujeme dovoz z Maroka v paritě DDP. Dodavatel / exporter potvrzuje, že v ceně bude vše zahrnuto. Jake dokumenty bychom měli obdržet (požadovat) od prodejce, které prokazují, že clo i DPH bylo při vstupu do EU (vstupem bude Španělsko) uhrazeno a my při dovozu zboží pouze vyložíme do našeho skladu bez dalšího papírovaní. Jsme neplátci DPH.
Dobrý večer, jsme dva nájemníci v jednom bytě, oba dva jsme podepsali nájemní smlouvu. Smlouva končí. Já nyní chci podat výpověď, spolunajemnik chce zůstat. Výpovědní lhůta je dva měsíce. Mám nárok na tuto výpověď a na výpovědní dvouměsíční lhůtu ? Váží mě ještě nějaké závazky k spolunájemci?
do 12 hodin
Dobrý den mám pronájem bytu na rok stěhují se dříve. Má pronajímatel právo zadržet mi kauci a žádát ještě 2 nájmy? Ve smlouvě nic takového není a není tam uvedena ani výpovědni lhůta děkuji
Dobrý den, při cestě do práce se mi přihodil úraz ruky. U budovy, kde pracuji, se opravuje zídka s plotem. Stavební firma, kterou si najal městský úřad, ponechala po skončení denních prací u zídky klubko šňůry (dělníci jej používali při práci). To pak kdosi přivázal přes chodník, kterým jsem procházela. Tento vede podél zídky a je v majetku města. O natažený provaz jsem upadla, vykloubila si palec ruky s následnou sádrou zatím na tři týdny. Měla bych nárok na odškodnění od stavební firmy nebo městského úřadu? Děkuji za odpověď.
Dostal jsem výpověď z práce z organizačních důvodů s 2měsíční výpověďni lhutou a po uplynutí lhůty jsem dostal svoji poslední výplatu s tím že mi vyplatily ještě odstupné a poté se ozvaly že se spletly a že mám peníze vrátit mají na to nárok?
do 12 hodin
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné sepsat smlouvu na zúžení společného jmění manželů, v případě, že ja podnikám a chtěla bych, aby se manzel vzdal nároku na zisk me soukromé zubní ordinace. Jsem OSVČ. Manzel říkal, ze mi papíry podepíše. Děkuji Tišťanová
Dobrý den. Když odejdu z firmy ze dne na den bez dodržení výpovědní lhůty hned do jiné práce, může mi zaměstnavatel jako pomstu podržet výplatu nebo neposlat nebo může mě nějak poškodit?
Dobrý den, prosím o informaci: Když dám výpověď bez udání důvodu a v době dvouměsíční výpovědní lhůty nastane situace, že mohu okamžitě ukončit pracovní poměr pro nezaplacení mzdy, mohu takto pracovní poměr ukončit a zruší se tím dvouměsíční výpovědní lhůta? Děkuji.
Dobrý den, lze v žádosti o přezkum vyřízení podání na KSZ vyjádřit nedůvěru policii a OSZ v místě A a požádat, aby šetření TO bylo postoupeno do místa B? Děkuji
Dobry den, jsme rozvedeni. Mam ve sve peci syna. Jde mi o to, ze otec ho dava do druziny. Pokud ho nevyzvedava on, tak si napsal na papir kdo bude pripadne syna vyzvedavat. Napsal tam svou pritelkyni. Muze toto i bez meho souhlasu jako zakoneho zastupce? Muze si na papir o vyzvedavani ze skolniho zarizeni napsat koho chce aniz bych ja o tom vedela a odsouhlasila? Dekuji za odpoved.
do 12 hodin
Dobrý den, rozvedla jsem se v ČLR a potřebuji toto cizí rozhodnutí nechat uznat u NS. Na rozvodu i dělení majetku jsme se oba dohodli, děti nemáme. V ČLR rozvod proběhl na matrice. Místní dokumenty mám superlegalizované a po návratu domů je nechám přeložit. Ostatní dokumenty které NS vyžaduje mám kompletní. Chci se zeptat, jestli se u takového uznání může vyskytnout nějaký problém, nebo proběhne automaticky po podání žádosti a předložení patřičných dokumentů? A jak ideálně vyplnit "návrh na uznání", hlavně část "údaje o rozvodu", je důležité zmiňovat, kdo podal žádost, jak dlouho jsme spolu nežili a z jakých důvodů jsme se rozvedli atd.?
Dobrý den, mám v rukou "smlouvu" o půjčce, která se mi ani náhodou nejeví důvěryhodně, každopádně ty peníze bych potřeboval na podnikání. Je možné vymáhat ušlý zisk firmy, když bych měl sjednané nákupy zboží, pokud mi peníze nebudou vyplaceny po podpisu? Případně co mi může hrozit, pokud ji podepíšu. Mám ji v PDF, takže ji nemohu přiložit
Koupily jsme auto a auto po nekolik km porucha motoru servis za minimálně cca 40 tisíc s tím že vyjádření servisu bylo že porucha je tím že se do auta tankovalo dlouhodobě něco špatného...my ho máme 3 tydny a stalo nás hodně peněz a ještě nám nedělá službu..obrátil jsem se na prodávajícího a ten bez reakce kde to nějak řešit aby prodávající dál nějakou kompenzaci ?? Díky
do 12 hodin