Nereagoval sem na to ,ale neprestava to a stale sa my vyhrazaju sudom

Právní poradna>Všechny dotazy>Nereagoval sem na to ,ale neprestava to a stale sa my vyhrazaju sudom>
Dotaz
Dobry den. Zacali my do emailu chodit spravy ze sem se zaregistgroval v nejaky seznamce a ze pri mam zaplatit za to nejakou dluznou castku. Nereagoval sem na to ,ale neprestava to a stale sa my vyhrazaju sudom. Odpisal som im ze som sa nikde neregistroval a oni my poslali nejaky vypis kde je moje meno,adresa ,ale osobne udaje ako je rok narodenia vobec nesedi. Podotykam ze som nikdy nic nikde nepodepsal. Podle nich im dluzim, X,-kc. Mam se necoho obavat ??
Odpověď od:
Mgr. Daniel Grimm
Advokát
Dobrý den, pakliže jste se v žádné seznamce neregistroval, nemusíte se ničeho obávat, a to tím spíše, nesedí-li ani Vaše osobní údaje. Důkazní břemeno ohledně registrace tíží protistranu, resp. toho, kdo by se případně domáhal zaplacení. Protistrana by tak musela dokazovat, že jste se v seznamce registroval, že jste to byl skutečně Vy, a že jste byl řádně a srozumitelně informován o podmínkách registrace a užívání služby. Nadto, e-mailová výzva dle našeho názoru není kvalifikovanou výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Záležitost bych tak řešil až ve chvíli, kdy Vám bude zaslána doporučená výzva k úhradě. Pokud by protistrana chtěla částku vymáhat, musela by v rámci řízení prokázat, že s Vámi opravdu smlouvu uzavřela.

Předchozí dotaz

Je možné se oficiálně dcery zřeknout

Mám dotaz, zda můžou přejít dluhy z dcery na matku v případě dceřiného úmrtí, popřípadě exekuce za neplacené zdravotní pojištění a pokuty, nebydlí a nezdržuje se na trvalém místě pobyty matky. Je možné se oficiálně dcery zřeknout?

Další dotaz

Odvezl jsem svoje auto do LPG servisu, kvůli nefunkčnímu plynu

Dobrý den, odvezl jsem svoje auto do LPG servisu, kvůli nefunkčnímu plynu pořád přepíná na benzín. Z toho servisu mi zničehonic volají že jim auto nejde nastartovat ať si pro něj přijedu a zovolám odtahovku a nechám ho převézt do normálního servisu.. Můžou mi takhle vrátit auto v ještě horším stavu než bylo?
Mgr. Daniel Grimm
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobry den. Potrebuji poradit se skodnou udalosti. Ja jako ridic kamionu jsem cirka pred 4 mi mesici zpusobil skodu na tahaci , kdy na dalnici predemnou autu ktere me predjizdelo uletel blatnik a vletel mi do narazniku kamionu. Naraznik je lehce praskli , moje firma to hodila za hlavu a zadne skodne po me nechteli ted ale kdyz sem podal vypoved tak ji po me chteji uhradit. Dotaz zni jestli na to maji pravo ? A po 4 mesicich ? Zadny zaznam o nehode neni , vinik kteremu blatnik odletel ujel , dohodu o hmotne odpovednosti sem podepisoval pri nastupu do zamestnani. Jak se zachovat v teto situaci ?
do 12 hodin
Dobrý den, před lety jsem založil jako pomoc kamarádovi v nouzi aby mu nesahali na plat když měl nejaké dávne exekuce. Nastupovali jsme spolu do jedné firmy a bydleli spolu nejakou dobu. A po letech odešel z práce a účet dostal do mínusu. Já jako zakladatel netušil že to jde bez podpisu v bance. V exekuci nejsem ale nevím jak postupovat dál banka to poslal jine společnosti. Z toho kamaráda se stal kriminálnik a nebavíme se
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak se prodlužuje zkušební doba. Pracuji v nepravidelnem režimu. Zkušební doba měla uplynout 30.4.,ale byla jsem nemocná. Jednalo se o 10 kalendářnich dní, z toho 5 bylo pracovních. Kdy tedy zkušební doba skončí?
do 12 hodin
V práci, dne 7.4. mi muž schválně zapískal píšťalou přímo do levého ucha. Už měsíc mám kvůli tomu v uchu Tinnitus a bolesti. Mám zprávu z nemocnice i doznání dotyčného emailem. Mám nárok na odškodnění a kolik? Děkuji.
Dobrý den. Moje matka s manželem si pořídili byt ve SJM Manželství uzavřeli v roce 1986,byt později.V loňském roce začal mít otčím zdravotní problémy, hlavně demencí. Proto skončil na LDN.Jeho bratr toho využil a dal mu podepsat, že mu odkazuje byt i nějaké pozemky, které zdědil.Mel s sebou asi i nějakého právníka.Letos o Velikonocích otčím zemřel.Od notářky se mamka dozvěděla, že nic dědit nebude, jen jeho bratr.Potrebuji radu, hlavně co se týká bytu. Dá se to nějak zneplatnit nebo bude mamka mít s ním byt napůl?On by tam nejraději nastěhoval svou vnučku.Mamce je 76let a je z celé situace zoufalá,nic jiného nevlastní.
Dobrý den, V březnu jsem přišel o řidičák, spáchal jsem přestupek odmítnutí testu na drogy. Už je to více než 90 dnů a nepřišlo mi žádné vyrozumění. Neuplatňuje se na tohle nějaká promlčecí doba? Jestli bych mohl podat nějakou stížnost a přestupek anulovat?
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně pravidel zpětné opravy daňových dokladů. Stává se nám, že klienti chtějí zpětně upravit své identifikační údaje na vydané faktuře (na jiného odběratele). Jsou tam nějaká rizika? Dále by mě zajímalo, zda můžeme odmítnou vystavit fakturu a vystavit pouze účtenku (zjednodušený daňový doklad)?
Dobrý den, zkoušeli jsme různé registrace na seznamkách. Ty vždy vyžadovaly zaplacení VIP-při pokusech přes platební kartu vždy bankou při posledním kroku odmítnuto. Požadoval jsem tím záležitost za ukončenou, když nedošlo k připsání VIP, ale nyní mi chodí připomínka platby s odvoláním na soud od Auer Witte Thiel Advokáti Bayerstraße 27 D-80335 Mnichov. Děkuji za případnou pomoc
Jako živnostník jsem pracoval pro jednu montážní firmu. Byl jsem oprávnění nakupovat materiál ve velko skladu i materiál pro svoji potřebu, který mi byl následně přefakturován. vše bylo v pořádku do chvíle když mně údajný majitel firmy klamat a nevyplácel slíbené peníze. dluží mi cca 80 000 kč. rozešli jsme se ve zlým. po moji posledním nákupu ve skladu , o kterým věděl už se mnou nekomunikoval, Čekal jsem na fakturu , která do dnešního dne nepřišla a kterou by sem mu refundoval s dluhu vůči mojí osobě. Na místo toho mi poslal předžalobní upozornění ve kterém mně hrozí žalobou za podvod a zpronevěru
Dobrý den , pracovala jsem na DPP , kde ze dne na den majitelka uzavřela výdejnu balíků , kde mi předem neinformovala . Za květen mi neposlala výplatu , výpověď , mzdový list, výplatnice . V emailech mi vyhrožuje , že nevyhraji , nic nepošle . Před týden jsem ji zaslala výzvu k zaplacení , jinak se obrátím na soud . Jelikož se mnou nekomunikuje , budu potřebovat k soudu předžalobni výzvu sepsanou advokátem . Můžete mi prosím pomoci ? Nemohu si dovolit platit drahé služby za právní služby . Děkuji
před 5 lety na mě přítelkyně napsali byt dohodli jsme se ze o s ho koupi a Ja ho cely zrekonstruuji rozdělíme se pul na pul, kupní cena byla tehdy 80 tis od obce, rekonstrukce každé místnosti stala cca 50 tis ale ona si našla milence a když sem to zjistil říká ze najednou ze není můj a mám ho vrátit Ja tam normálně bydlím platil vše , zatepluju uhlím v zimě, nevim jak se mám zachovat , je to taky muj byt , nemáme darovací smlouvu nic, muzu o ten byt přijít ? Nebo nemela by mě při nejhorším vyplatit půlku bytu, co muzu dělat a co muže ona děkuji
Dobrý den. Soused mi chce znemožnit příjezd k mému domu závorou a oplocením . Nikdo z institucí stavební, policie nemůže pomocí - odvrátit. Když zjistím, že nějaká závora mi brání k příjezdu k domu. Co mám udělat ? Kolegové rádi bránu neustále ničit, neboť mi nikdo a nic nemůže bránit k příjezdu k domu . / Zkolaudováno s příjezdovou cestou / Kdo bránu může odstranit ? Opravdu nemohu čekat na nějaký soud, je to jediná přístupová cesta !!! Poraďte prosím. Již možná zítra bude brána. Děkuji.
Dobrý den, měl bych dotaz: poskytl jsem známému na nějakou dobu pokoj k bydlení bohužel mě neřekl že má exekuce. Před třemi dny přišel exekutor a odnesl i nějaké mé věci. V tu dobu jsem byl bohužel pracovně v zahraničí. Je nějaká možnost získání svých věci zpět ?
do 12 hodin
Potřebuji poradit ohledně emailingu. Poskytujeme specializovanou individuální službu výhradně pro firemní zákazníky. Jedná se o skriptování automatizačních úloh. Nejčastěji se jedná o zpracování strukturovaných dat mezi dodavateli a odběrateli na úrovni firem, automatizované strojové překlady strukturovaných dat a dokumentů apod. Služba nemá komoditní charakter ani pevnou cenu z důvodu své individuální povahy. Službu je možné objednat pouze po vzájemné komunikaci požadavků i vzdáleně (kvalifikovaný elektronický podpis nebo fyzický podpis + pošta), ale je k ní vždy potřeba uzavřít smlouvu o dílo s individuálním postupem realizace a individuální cenou. Službu není možné koupit na dálku "jedním klinutím", protože nevím co budu realizovat. Nejčastějším příjemcem této služby jsou firmy, které mají internetové obchody nebo velkoobchody. Rád bych kontaktoval potenciální zákazníky prostřednictvím emailu, který získám ve veřejné databázi ( z jejich webových stránek). Cílem e-mailu není získat zakázku, ale zjistit, zda takové služby firemní zákazník vůbec potřebuje. Žádné odkazy na webové stránky nebo jakoukoliv nabídku. Potřebuji pouze informace od firem. Z emailu se nedá odhlásit, protože se jedná o prostý a jednorázový e-mail. Tedy není nikde databáze k opakovanému zasílání nějakých nabídek. Mělo by se jednat o obdobu cold callingu, který má zjišťovací charakter a prakticky to má pro adresáta výhodu nereagovat nebo email řešit až bude mít čas anebo chuť email řešit. Předpokládá se zasílání do 20 e-mailů/den. A moje otázka je, zda takový e-mail, lze považovat za hromadný e-mail služeb informační společnosti, tedy zakázané obchodní sdělení na cizí emailovou adresu, či nikoliv. Důvod mého dotazu je, že ÚOOÚ řeší na svém webu prakticky jen situaci, kdy se e-mailem zasílá nějaká nabídka s odkazem k nákupu na webu odesílatele.
Dobrý den mám dotaz zapomněla sem přijet se ubytovat na chatu paní po mě vyžaduje poplatek zaplatit 70 procent jenže já sem nic nepodepsala o uzavření pobytu a ani sem paní neposlala žádnou zálohu může tedy po mě požadovat abych zaplatila 70 procent s celé částky když není nic černé na bílém?
do 12 hodin
Dobrý den, prosím o sdělení, zda je údaj v Katastru nemovitostí - způsob ochrany nemovitostí - závazný. Respektive, pokud je zde napsáno "nejsou evidovány žádné způsoby ochrany", může požadovat Národní památkový ústav nějaká omezení či regulativy?
do 12 hodin
Dobrý den, považuje se souhlas v emailu za uzavření právního jednání? Psala jsem si se společností ohledně prodeje pozemku a napsala jsem doslova "Tím pádem bych s vámi chtěla uzavřít kupní smlouvu na koupi pozemku - půdy, parcela č. ... v KÚ ..., okrese ..." Poslali mi návrh velmi nevýhodné smlouvy pro mě, kterou nechci podepsat. Mají právo po mě něco požadovat (např.kompenzaci nákladů, atd.)? Pokud ano, co s tím můžu dělat? Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den , dnes sem koupila vozidlo v AAA AUTO , po určitém zjištění, jsem vozidlo chtěla vrátit,ale bazar mi nechce vrátit peníze a nabízí mi jen výměnu vozu. Auto vlastním pár hodin. Chtěla sem vrátit peníze a koupit vůz jinde. Společnost mi řekla , že to tak u nich funguje a že pokud si u nich auto jiné nevyberu , tak si peníze nechají dokud se nenajde vhodné auto pro mě. Mohou toto udělat ! Děkuji
Dobrý den, naše společnost zaměstnala několik zaměstnanců formou příležitostné činnosti. Při kontrole po nás požadují datumy narození zaměstnanců, které jsme na smlouvu neuvedli. Problém je, že po ukončení byly veškeré osobní údaje skartovány a vymazány, kvůli GDPR. Je datum narození u tohoto typu smlouvy nutný? Velice děkuji za odpověď.
do 12 hodin
Dobrý den, chci vytvořit e-book ohledně investování do akcií, který následně budu propagovat na soc. sítích pro získání potenciálních zákazníků. Potřebuji k tomu nějaké speciální vzdělání či licenci?
Dobrý den, řeším problém s mojí bývalou bytnou ohledně kauce, kterou mi zadržuje, kvůli nedoplatkům na energiích. Nedoplatky opravdu nějaký jsou vzhledem k tomu, že energie rostou, ale dala mi jen nějaké vyúčtování za minulá období, kdy jsem tam i nebydlela a vše vypočítala jen přibližně. Požádala jsem ji, aby si zažádala o výpis, ale zatím nereaguje a asi budu potřebovat Vaší pomoc. Děkuji za ochotu. Hezký den,
Dobry den, uzavrela jsem smlouvu v *** na hubnouci program, nebyla jsem jiz po prvni schuzce spokojena a tak jsem jim mailem smlouvu rusila, oni za mesic napsali,ze nesouhlasi a nyni nereaguji. Prosim co mam udelat, abych dostala zbytek penez zpet a ukoncila smlouvu? V priloze zasilam kopii smlouvy a maily Dekuji moc
do 12 hodin
Dobrý den, rodiče mi v letošním Roce darovali dům, který je nyní již převeden a zapsán v katastru nemovitostí na moje jméno. Mám ještě sestru, se kterou bych se ráda vyrovnala.Dohodli jsme se na konkrétní částce a teď přicházím ke svému dotazu.Ráda bych jí peníze předala nějakou transparentní cestou například podepsanou smlouvou či nějakou stvrzenkou, ale zároveň potřebujeme aby peníze připadly výhradně jí a neměl na ně nárok její manžel. Lze ji peníze darovat jako vypořádání? A tím , že to bude dar budou výhradně její?Pokud to jde, jakou formou nejlépe darovat, klasická darovací smlouva?
Dobrý den, mám syna ve věku 15 let ve střídavé péči a on chce přejít do mojí výhradní péče. S tím ale nesouhlasí bývalá žena, takže se chci obrátit na soud. Dotaz zní: Jestli má soud nějakou zákonnou lhůtu na vyrozumění od data podání, dále jak dlouho asi trvá, než k jednání dojde a jestli jsou nějaké webové stránky se vzorem, jaké má mít toto podání náležitosti.
Dobry den. Stačí na plné moci neověřený podpis? Text plně moci: Já ,podepsána ........,zmocňují svou dceru.......... k uzavření pacht.smlouvy .... (údaje o parcele) a převzetí pachtovneho. Datum Podpis
do 12 hodin
Dobrý den mám problém s přítelkyní asi se budeme rozcházet manželé nejsme. Máme spolu být na půl i hypotéku přítelkyně neprospívala na hypotéku ani na rekonstrukci bytu ani na služby ani korunu . Tak sem se chtěl zeptat jestli má nárok na nějakou finanční část z bytu . Kdyby po rozchodu chtěl přepsat vše na mě .
do 12 hodin
Dobrý den, mému příteli chodí pomluvy a urážky o me na email, odesílatel samozřejmě vytvořil falešný e-mail. Kontaktovala jsem policii, pokusí se dotyčného dohledat. Chci se zeptat, jaká mám práva proti tomuto člověku, pokud se ho podaří vypátrat.
Dobrý den . Prosím o pomoc umřela mi maminka po tezké nemoci bohuzel se nestihl prepsat barak na me na syna sem jediny dedic jen se chci zeptat kolik procent z nemovitosti je dan dekuji
Dobrý den, pracuji ve školství a jedna ukrajinská matka mě začala urážet, osočila mě z šikany dcery a ukrajinofobie. Veškeré bezdůvodné slovní napadení od matky mám v mailu. Paní na mě podala oficiální stížnost u ředitelky školy. Chtěla bych se zeptat, zda mám kontaktovat nějakého právníka, aby mě v daném jednání zastupoval. Jelikož bych chci od dané paní omluvu. Děkuji za radu
Dobrý den,bydlíme v bytovém domě o 3 bytech, jeden vlastním já s přítelem, zbývající 2 mají jiného majitele. Nechceme zakládat SVJ, uvažujeme o nějaké dohodě o užívání spol. majetku. Potřebujeme ale založit nějaký společný fond na opravy domu a nevím, jakou cestou to udělat, aby byla jasná pravidla o disponování s účtem a nebyl účet vázán na jednu osobu.
Zprostředkovávám výstavby FVE a celý proces potřebuji nějak smluvně podchytit. Provizi mi bude vyplácet dodavatel. Potřebuji tedy podepsat dva dokumenty 1) s klientem a 2)s dodavatelem. Smlouvy si asi připravím sám, ale potřebuji alespoň vědět jaký typ smlouvy, či podle jakých pravidel se mají řídit. Potřebuji tedy nasměrovat. Nebo poradit, kde hledat info. Klienta si potřebuji alespoň nějakou dobu tzv. „zaháčkovat“, abych mohl garantovat nějakou smluvní jistotu dodavateli. U dodavatele zase potřebuji, abych já měl garanci výplaty provize. Děkuji
Dobrý den,stavitel,zodpovědný za vady v mém bytě způsobené jeho výstavbou nade mnou uznává veškeré opravy, které požaduji, ale není ochotný potvrdit vše písemně do mailu, či whatsappu. Vypisuje pouze do stavebního deníku.Je to dostačující pro případné vymáhání oprav a jejich termínů? Děkuji.
Dobrý den, v dubnu jsme si nechali zaměřit pozemek, který jsme chtěli koupit od OÚ. Zaplatili jsme geodetovi zálohu s tím, že zbytek doplatíme po předání plánků. Od té doby nám nebere telefon a neodpovídá na emaily. Jak máme dál pokračovat, když chceme zpět zálohu?
Dobrý den, chci zeptat když jsem minulý rok kamarádovi půjčila hodně peněz , a sepsala jsem sním pouze smlouvu mezi sebou, kterou nemám úředně ověřenou ale vytisknutou podle vzoru ale mám tam všechny údaje podpis atd.Mohu po něm ty peníze nějak vymáhat?Když mi do teďka nevrátil ani Korunu.
Syn zkoušel v létě hledat dovolenou v kempu. Nevědomky potvrdil rezervaci u dvou možností v podobných termínech. U jedné dovolené zadal email otce, který není příliš používán a u druhé dovolené starý společný email. Nyní nám přišel email s informací , že věc byla předána vymahačské společnosti v Rakousku. Na dotaz o co se jedná, nám bylo vysvětleno, že jsme obdrželi již dříve 2 upomínky emailem, že jsme objednali 2 dovolené a nepřijeli ani nezaplatili. Následně jsme tedy emaily dohledali. (ikdybychom emailové schránky užívali pravidelně emailům z neznámé adresy a v cizím jazyce bychom nevěnovali pozornost, tvářily se jako spam). Existuje nějaká možnost , aby objednávka dovolených od dítěte byla neplatná??? Požadovaná úhrada dovolené by pro nás byla zcela likvidační. Jednalo se o kemp v Chorvatsku. Situaci jsme se snažili aktivně řešit, nejdříve byli zcela nekompromisní, poté po týdnu svolili k tomu, abychom zaplatili jednu dovolenou. I tak je to pro nás příliš drahé. máme nějakou možnost?
Přístup k výpisům z účtu SVJ vs. ochrana osobních údajů. Jsme malé SVJ (do 10 členů), pověřené vlastnictví jsme outsourcovali profesionální firmě. Nedávno firma přišla s požadavkem na navýšení plateb. Členům SVJ se to nezdá, rádi bychom prošli výpisy účtu SVJ, zažádali jsme tedy o zaslání emailem. Firma toto odmítá s ohledem na porušení ochrany soukromých údajů (č. účtu členů SVJ), nabízí pouze fyzické nahlédnutí. Je možné toto nějak řešit? Můžeme případně na společné schůzi odhlasovat svolení s nahlížením na účet?
do 12 hodin
Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?