Kamarádovi půjčila hodně peněz , a sepsala jsem sním pouze smlouvu mezi sebou, kterou nemám úředně ověřenou

Právní poradna>Všechny dotazy>Kamarádovi půjčila hodně peněz , a sepsala jsem sním pouze smlouvu mezi sebou, kterou nemám úředně ověřenou>
Dotaz
Dobrý den, chci zeptat když jsem minulý rok kamarádovi půjčila hodně peněz , a sepsala jsem sním pouze smlouvu mezi sebou, kterou nemám úředně ověřenou ale vytisknutou podle vzoru ale mám tam všechny údaje podpis atd.Mohu po něm ty peníze nějak vymáhat?Když mi do teďka nevrátil ani Korunu.
Odpověď od:
Mgr. Hana Wernerová
Advokát
Dobrý den, ano, smlouva o zápůjčce nemusí být podepsána ověřenými podpisy a dokonce nemusí být ani písemná, pokud lze z dalších důkazů (např. příkaz k úhradě,..) prokázat, že k zápůjčce skutečně došlo. Pokud nedošlo ze strany dlužníka k vrácení peněz, pak je třeba mu zaslat předžalobní výzvu k vrácení dluhu a následně podat k soudu žalobu. Tu je třeba podat nejpozději do tří let po termínu, kdy nastala splatnost dluhu, tedy kdy jste byli domluveni na vrácení peněz dle smlouvy.

Předchozí dotaz

Aby obec nepřišla o dotaci, je třeba, aby se k odběru připojilo co nejvíce lidí

Dobrý den, prosím o názor v této věci: V naší obci byl v loňském roce dodělán veřejný vodovod. Aby obec nepřišla o dotaci, je třeba, aby se k odběru připojilo co nejvíce lidí (alespoň 80 % žadatelů). Nyní je nám nabízena smlouva s odloženou působností s tím, že pokud se k odběru nepřihlásíme, smlouva po 2 letech automaticky zanikne bez dalšího. O připojení neuvažujeme, a to ani za 2 roky. Vyplývají pro nás z toho nějaké další závazdky?

Další dotaz

Pronajala jsem byt, nájemce přestal platit

Pronajala jsem byt, nájemce přestal platit. Výpověď, nájemce zanechal byt v dezolátním stavu, zničené koberce, rozbitý WC, umyvadlo, poškozená vana, nevymalovaný byt. Zanechal vše. včetně osobních věcí. Zmizel. V bytě byl odpojený plyn. Dá se s tím něco dělat?
Mgr. Hana Wernerová
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobrý den, před lety jsem založil jako pomoc kamarádovi v nouzi aby mu nesahali na plat když měl nejaké dávne exekuce. Nastupovali jsme spolu do jedné firmy a bydleli spolu nejakou dobu. A po letech odešel z práce a účet dostal do mínusu. Já jako zakladatel netušil že to jde bez podpisu v bance. V exekuci nejsem ale nevím jak postupovat dál banka to poslal jine společnosti. Z toho kamaráda se stal kriminálnik a nebavíme se
Dobrý den, půl roku zpátky jsem se seznámil s Ukrajinkou, která žila v ČR a pracovala Nelegálně. Proběhlo pár bližších seznámení a vysadila antikoncepci, aniž bych o tom věděl, protože chtěla dítě. (nebo spíše moje peníze.) Potom odjela s rodiči na Ukrajinu, kde mě ignorovala a nereagovala na žádný kontakt. Začla válka a vrátila se, začla mi psát, že mě dá k soudu, že chce peníze a že mě dá k soudu. Má vůbec nějakou šanci uspět?
do 12 hodin
Dobrý den, Na bazaru přes FB jsem prodala parní mop. Dohodli jsme se na dobirce 1000 Kč. Mop byl mnou nepoužitý, originálně zabalený. Paní mi za dva dny psala, že mop nefunguje. Hned jsem jí vrátila peníze, aby mi mop poslala zpátky. Je to už 2 měsíce a paní mop neposlala. Potřebovala jsem ho vrátit do určitého data, abych ho mohla ještě vyreklamovat. Nemám peníze, ani mop. Mop měl hodnotu 2500 Kč. Jak z ní něco vymoci? Nebo jí alespoň trochu znepříjemnit život?
Dobrý den, máme problém se zedníkem. Nedodělal práci za kterou dostal zaplaceno a nechce nám vrátit peníze. Chce si pozvat na posouzení soudního znalce. Jsme povinni ho pustit na náš pozemek? Jak dále postupovat abychom své peníze dostali zpět.
Půjčila jsem peníze kamarádovi na opravení auta, on však přestal splácet a furt se jen vymlouvá proč nemůže splátku poslat. Nemáme sepsaný žádný papír o půjčce, mám však zprávy ve kterých je téměř vše vypsáno. Jak dostat peníze zpět?
do 12 hodin
Dobrý den, manžel se rozhodl,že ode mne odejde. Máme spolu pronajatý byt,já jsem momentálně bez práce,mám nárok na nějaké výživné na manželku? Máme syna 23 let,který už s námi nežije. Máme rozdělené od roku 2002 SJM,takže na jeho majetek či peníze nemám nárok,ale myslím si,že po 23 letech manželství mám nárok nejít na ulici. Ihned mi zablokoval moji kartu k jeho účtu a v podstatě jsem bez peněz.
do 12 hodin
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně pravidel zpětné opravy daňových dokladů. Stává se nám, že klienti chtějí zpětně upravit své identifikační údaje na vydané faktuře (na jiného odběratele). Jsou tam nějaká rizika? Dále by mě zajímalo, zda můžeme odmítnou vystavit fakturu a vystavit pouze účtenku (zjednodušený daňový doklad)?
V r.2009 prodali rodice byt sousedum za 273tis.korun.Zila jsem v Italii,ale z trval.bydliste jsem se nikdy neodhlasila.Vratila jsem se,abych se starala o otce, az do jeho smrti.Se sousedy mam dobre vztahy, nemame jeste vzajemnou smlouvu,ale chteji mi zvysit najemne,je to v poradku?A muzou me i vyhodit?
do 12 hodin
Pracuji ve školství,jako asistent pedagoga. Smlouvu mám do 8/23. Kvúli lepší nabídce jsem dala výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou k 31.8.2022 Do výkazů za letní měsíce se píše samostudium a dovolená.Dnes mi bylo oznámeno,že na červenec mi napíší dovolenou a ještě první týden v srpnu a od 8.8.-31.8. budu mít neplacené volno.Tak se ptám,zdá na tohle mají právo? Ještě mi nabídli ukončít pr.poměr k 31.7.a jít na měsíc na pracák.Chci vědět,zdá je to v pořádku a co je pro mě finančně nejvýhodnější.
do 12 hodin
Dobrý den, dcera bydlela s přítelem se kterým má dítě. Za dobu partnerského vztahu si vzali půjčku, kterou společně utratili za zařízení bytu a věci denní potřeby. Půjčka je napsaná na dceru, protože její partner ma exekuci na plat. Následoval rozchod, je možné nějak přimět bývalého partnera, aby se na splácení finančně podílel? Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, před zhruba 2 týdny mi přišla vyzva k podání vysvětlení podle § 158 odst. 7 trestního řádu. Dnešním dnem jsem byla podat vysvětlení kdy jsem prvotně potřebovala zjistit o co se jedna a poté se rozhodnout. Odmítla jsem tedy vypovídat. Jedna se o situaci, seznámila jsem se před nějakým časem na internetu na stránkách livechatu s klukem který do mě byl zamilovaný a jas v tu chvíli byla ve finanční tísni. Nejdříve neznal moje prave jméno ale chtěl me podpořit finančně tak mi poslal peníze. Potom jsme se nějak seznámili více a já potřebovala finančně pomoci. On mi pomohl a ja protože jsem nějakou dobu neměla na vracení jsem se vymlouvala po sms atd ze jsem nemocná a hospitalizovana atd. On potom úplně přestal komunikovat. Nyní mi přišlo prave toto predvolani. Celková částka kterou mu dlužím je necelých 71.000. Je to asi týden zpatky co jsem se mu sama ozvala sa tim ze mám na to mu to vrátit zdas se můžeme tedy sejít. On řekl ze ano a potom ze jede na dovolenou a tři dny volna které měl zase nevyhovovaly mě protože bydlíme přes půl republiky. Jde mi o to, zda to mohu nějak zastavit třeba tim ze mu teda ty peníze pošlu všechny nazpět, případně jak tedy dal postupovat , vůbec nevím co mám dělat, protože jsem četla ze se TO nedá vzít zpět. Předem velice děkuji.
do 6 hodin
Dobrý den, prosím o radu ohledně inzerování mého vozu na internetovém portálu Bazoš.cz. Vůz jsem tam inzeroval za částku 250 tisíc korun a nakonec se mi ozval jeden pán, že by měl zájem. Proběhla tedy prohlídka u něj před domem a auto se mu líbilo. Poté jsme se rozešli s tím, že si dáme vědět a natož mi přišla sms, že by vůz koupil za 235 tisíc korun. O tom jsem nebyl 100% přesvědčený, ale napsal jsem mu, že 235 je minimum. Domluvili jsme se tedy na další prohlídce s jeho mechanikem, na kterou jsem musel přes celé město a ta nakonec neproběhla z důvodu jeho nepřítomnosti. Poté jsme se domluvili na jiném termínu, který nakonec dopadnul a prohlídka proběhla. Na autě se pár věcí našlo a on stále trval na výše uvedené ceně s tím, že pokud se oprava dané chyby přehoupne nad 10 tisíc korun, tak se o ni podělíme. Na to všechno jsem řekl, že se rozmyslím a dám mu vědět, protože se mi tento návrh stále nelíbil a čekal jsem, že se může stále ozvat někdo, kdo dá mnou původně požadovanou vyšší cenu. Pán akceptoval můj čas na rozmyšlenou s tím, že si ofotí velký TP, aby mohl případně vytvořit smlouvu. O pár dní později se mi na voze na dálnici projevila daná závada a já ho informoval o tom, že vůz v daném stavu prodávat nebudu, důvodem jsou také finance. Pán ale ihned obrátil, že to bude řešit soudně, protože se jednalo o veřejnou nabídku a nemohu odstoupit od smlouvy, když jsem mu navíc v SMS potvrdil, že cena 233k je minimum. Přijde mi to zvláštní a chtěl bych si ověřit, zda mám právo z prodeje odstoupit, když jsem nic písemně nepodepsal. Jsou jeho výhružky soudem adekvátní? Děkuji předem za odpověď.
do 6 hodin
Bohužel minulá odpověď míjí dotaz. Trestní oznámení je podáno v Praze (tam se údajný čin stal a tam bydlí oznamovatel TO), poté je TO odloženo. Údajný podezřelý, bydlící v Hradci Králové, podává TO v HK pro křivé obvinění z činu, který se stal v Praze. Hradecká policie, bez znalosti věci, TO odloží. Jaký je na to právní pohled?
do 12 hodin
Dobrý den, chci pronajímat byt, ale abych nemusela odvádět daně, je možné pronajímat být za 1korunu, kdyby to bylo uvedeno ve smlouvě. A ještě, kdybych pronajímala obchod, který je v domě a měla bych smlouvu na 1 korunu. Kdyby náhodou přišla kontrola z FÚ, je to podezřelé nebo nějakým způsobem napadnutelné? Děkuji.
Dobrý den, byl jsem podveden stavitelem, měl udělat stavební práce na zahradě ale vylákal ze mě peníze na materiál s tím, že je již zaplacený. Materiál zaplacený není a dodán nebyl a peníze také nejsou. Vše mám podloženo pouze sms komunikací, jelikož stavitel je můj synovec. Peníze byli převedeny z účtu na účet stavitele s poznámkou"peníze na koupi materiálu". Bylo podáno trestní oznámení, ale bylo odloženo. Půjdu podat námitku na výsledek na státní zastupitelství, ale rád bych podal i žalobu, případně návrh na exekuci.
do 12 hodin
Dobrý den, zaplatil jsem zálohu za převzetí restaurace 100 000 ze 400 000 ale nakonec od toho musím kvůli děnní ve světě tzn. Růst cen energii, inflace atd odstoupit. Nikde jsem nic nepodepsal jen jsem poslal peníze na účet. Chci se zeptat zda je možné že tyto peníze už nezískam zpět a pokud ne tak jak bych měl postupovat děkuji.
do 12 hodin
Dobrý den, prosím o sdělení, zda je údaj v Katastru nemovitostí - způsob ochrany nemovitostí - závazný. Respektive, pokud je zde napsáno "nejsou evidovány žádné způsoby ochrany", může požadovat Národní památkový ústav nějaká omezení či regulativy?
do 12 hodin
Dobry den mam prosím dotaz manžel bydlí se mnou v byte nájemním smlouva je na mě manzel tam neni uveden a nema zde trvaly pobyt je mozne ho hned vystehovat a jeste si tam nastehoval dospeleho syna manzel ani jeho syn neprispivaji na domacnost ani korunu ja platim vse prosim o radu
Dobrý den jak mám prokázat bývalému manželovi společné peníze když od rozvodu nemám konečný stav účtu. A dobře vím že peníze vybíral a prodával náš společný majetek. Začal to dělat už rok před rozvodem. Na je ho účet jsem nemohla. A soud o vypořádání teprve je v jednání. Od rozvodu ještě nejsou 3 roky.
Dobrý den, naše společnost zaměstnala několik zaměstnanců formou příležitostné činnosti. Při kontrole po nás požadují datumy narození zaměstnanců, které jsme na smlouvu neuvedli. Problém je, že po ukončení byly veškeré osobní údaje skartovány a vymazány, kvůli GDPR. Je datum narození u tohoto typu smlouvy nutný? Velice děkuji za odpověď.
do 12 hodin
Jsem po rozvodu vlastním dům na polovinu domu mi darovala peníze sestra, dům prodávám nemám udelano sjm s bývalým manželem můžu poslat peníze z prodeje sestře na účet? Nebudu mít problém?
Dobrý den, řeším problém s mojí bývalou bytnou ohledně kauce, kterou mi zadržuje, kvůli nedoplatkům na energiích. Nedoplatky opravdu nějaký jsou vzhledem k tomu, že energie rostou, ale dala mi jen nějaké vyúčtování za minulá období, kdy jsem tam i nebydlela a vše vypočítala jen přibližně. Požádala jsem ji, aby si zažádala o výpis, ale zatím nereaguje a asi budu potřebovat Vaší pomoc. Děkuji za ochotu. Hezký den,
Dobrý den, byla mi vystavena exekuce, tu jsem zaplatila ale nestihla jsem to do 30 dnů. Chci se zeptat zda mám nárok na vrácení nějakých peněz ze zaplacené exekuce. Dočetla jsem se že v některých případech se vrací určitá část peněz zpět. Děkuji
Dobrý den, své známé jsem půjčil peníze, část formou směnky. Podléhá nějakým způsobem dani z příjmů, pokud mi peníze vrátí? A pokud je vrátí včetně úroků z prodlení? Záleží na určité částce? Jsem zaměstnanec (jediný můj příjem). Děkuji.
Dobrý den, rodiče mi v letošním Roce darovali dům, který je nyní již převeden a zapsán v katastru nemovitostí na moje jméno. Mám ještě sestru, se kterou bych se ráda vyrovnala.Dohodli jsme se na konkrétní částce a teď přicházím ke svému dotazu.Ráda bych jí peníze předala nějakou transparentní cestou například podepsanou smlouvou či nějakou stvrzenkou, ale zároveň potřebujeme aby peníze připadly výhradně jí a neměl na ně nárok její manžel. Lze ji peníze darovat jako vypořádání? A tím , že to bude dar budou výhradně její?Pokud to jde, jakou formou nejlépe darovat, klasická darovací smlouva?
Prodej domu. Jsme partneři. Máme společný účet, kam chodily od nás obou peníze a platil se dům, proto se peníze z prodeje dělí na půl, to je v pořádku. Pak mám, ale svůj účet, kde byly prokazatelně pouze mé finance a mám i fa z kterých je poznat, že to bylo použito do domu. Při prodeji: mám nárok na tyto peníze v celé výši nebo i tyto peníze (investice) musím dělit na polovinu?
Zakaz bydleni v dome kde jsem investoval hodne penez do renovace.Instalace plynu,nova elektricka instalace.Instalace SAT,Instalace Internet.Pritelkyne zemrela,dum prevzal syn.Navrat penez za tyto investice podle zakona bezduvodneho obohaceni.
do 12 hodin
Dobry den. Stačí na plné moci neověřený podpis? Text plně moci: Já ,podepsána ........,zmocňují svou dceru.......... k uzavření pacht.smlouvy .... (údaje o parcele) a převzetí pachtovneho. Datum Podpis
do 12 hodin
Poslal jsem synovi X kč na jeho účet .Po pár měsících jsem si vše rozmyslel a chci penize vrátit. Mam na nej podat trestni oznámení za zcizení mých peněz.
Můj kamarád 55let mi za života přenechal penzijní spoření cca do 50000.ze po jeho smrti jsou peníze moje.coz mam papírově doloženo.ted měsíc po smrtí se mi ozvala jeho přítelkyně s kterou jen žil a chce po mě ty peníze vrátit.Musim ji je dát když je bližší rodina ona?predem děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, před cca 2 lety jsem půjčila známé. Slibovala, že peníze vrátí, ale už rok nekomunikuje. Bohužel nemám žádnou smlouvu, pouze v sms mám příslib od ní. Stačí to k tomu abych z ní mohla peníze dostat právní formou? Děkuji
Byt v osobním vlastnictví, SVJ. V bezprostřední blízkosti domu (na pozemku SVJ) se nachází vzrostlý strom ořešák ve výšce téměř pěti pater domu. Na úrovni oken našeho bytu mohutná koruna. Byt jsem kupovala bohužel v zimních měsících, kdy strom nebyl olistěn. Při zalistění stromu, po dobu 6 měsíců máme ve 2 místnostech minimální denní světlo, pracovní stůl ve vzdálenosti 1,05 m od okna změřené osvětlení 12 lx, na opačném konci místnosti 2 lx. Celé léto je nutno přes den ve dvou místnostech svítit. SVJ odmítá strom prořezat. Lze něco v tomto ohledu podniknout? Děkuji.
Dobrý den, přítel si ode mě bude půjčovat peníze. Bude je investovat do baráku, který je v jeho vlastnictví. Dohodli jsme se, že mi je vrátí v pouze v případě rozchodu či úmrtí. Chtěla jsem to vyřešit dlužním úpisem, ale ten musí obsahovat datum, do kdy bude půjčka splacena.. jak to prosím vyřešit, abych v případě nenadálých okolností o peníze nepřišla.
Dobrý den, investovala jsem peníze do společnosti XXX. V řádném termínu jsem smlouvu ukončila, ale vyplatilo mi pouze X Kč místo X Kč. Společnost se nachází ve špatné situaci a posílá mi emaily, abych si nechala vyplatit jen část nebo svou žádost o výběr stáhla zpět. Znám ještě dvě osoby, které by se nachází ve stejné situaci, ale jejich částka je vyšší. Chci se zeptat, jestli máme nějakou možnost, abychom dostali své peníze? Případně jak máme postupovat? Předem děkuji
Dobrý den, koupila jsem auto, kupní smlouvu bohužel nemám, peníze jsem poslala paní převodem na účet pod výrobní značkou auta. Během cca 2 týdnů jsem zjistila, že auto má hromadu skrytých závad a chtěla jsem po majiteli řešení, pan mi napsal, že si auto vezme zpět, už to jsou 2 měsíce a pan se stále nemá k vrácení peněz a převodu auta zpět na svoji paní, na kterou bylo auto psané. Je nějaká šance na vymáhání peněz a převodu? Děkuji a přeji hezký den,
Dobrý den, prosím o radu. Prodali jsme auto s tím, že byla sepsána kupní smlouva. OkPo pěti dnech kupující zavolal, že auto nechal prohlédnout, a že byla nalezena špatná řídící jednotka, tak že požaduje X Kč zpět na opravu. Peníze jsme převedli a pan přestal komunikovat. Nereagoval na zprávy ani telefonáty. Poslaly jsme mu tedy dodatek ke smlouvě o převodu X Kč a ověřenou plnou moc pro převod. On najednou volal, že chce vrátit peníze a přivézt auto zpět. Jsou to tři týdny od podpisu smlouvy.
do 12 hodin
Dobrý den dnes mi přišlo EPR.. jde o to ze jako důkaz nebyla udana smlouva tu prý nemají ale jen potvrzení ze mi peníze přišli na účet.. takže neoprávněné zbohatnutí.. zajímavé na tom je ze jako zprávu pro příjemce zadali rodné číslo mého už bývalého přítele.. matně si vzpomínám ze mi říkal ze mu ke mě přijdou peníze ze mu je mám dat ze je vše na jeho jméno.. je možné tedy ze to vymáhaji po mě? Má smysl poslat odpor? Popřípadě jak?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ,s manželem se rozvádíme, máme si rozdělit peníze. Manžel mi chce z těchto peněz odečíst nájem za X let, který platil své matce, X 000,- Kč měsíčně, počítač, mobil a zdravou výživu. Já jsem pracovala na méně hodin, manžel na plný úvazek a k tomu provozuje vlastní bar. Má na toto všechno právo? Mnohokrát děkuji za odpověď.
Dobrý den, mám v rukou "smlouvu" o půjčce, která se mi ani náhodou nejeví důvěryhodně, každopádně ty peníze bych potřeboval na podnikání. Je možné vymáhat ušlý zisk firmy, když bych měl sjednané nákupy zboží, pokud mi peníze nebudou vyplaceny po podpisu? Případně co mi může hrozit, pokud ji podepíšu. Mám ji v PDF, takže ji nemohu přiložit
Dobrý večer, byl jsem v exekuci a proto je hypotéka na dnes mou ženu. Vše jsem platil a platím já a dnes bych rád měl záruku mnou vložených peněz. Co přichází v úvahu, aniž by se změnila námi /mou ženou zafixovana úroková sazba. Smlouva o vložených penězích ? Či společné jmění manželů? Zapsání přes banku do katastru? Hledáme levnou variantu bez hýbání s úrokem. Děkuji za odpověď.
do 12 hodin
Dobry den. Zacali my do emailu chodit spravy ze sem se zaregistgroval v nejaky seznamce a ze pri mam zaplatit za to nejakou dluznou castku. Nereagoval sem na to ,ale neprestava to a stale sa my vyhrazaju sudom. Odpisal som im ze som sa nikde neregistroval a oni my poslali nejaky vypis kde je moje meno,adresa ,ale osobne udaje ako je rok narodenia vobec nesedi. Podotykam ze som nikdy nic nikde nepodepsal. Podle nich im dluzim, X,-kc. Mam se necoho obavat ??
Přístup k výpisům z účtu SVJ vs. ochrana osobních údajů. Jsme malé SVJ (do 10 členů), pověřené vlastnictví jsme outsourcovali profesionální firmě. Nedávno firma přišla s požadavkem na navýšení plateb. Členům SVJ se to nezdá, rádi bychom prošli výpisy účtu SVJ, zažádali jsme tedy o zaslání emailem. Firma toto odmítá s ohledem na porušení ochrany soukromých údajů (č. účtu členů SVJ), nabízí pouze fyzické nahlédnutí. Je možné toto nějak řešit? Můžeme případně na společné schůzi odhlasovat svolení s nahlížením na účet?
do 12 hodin
Dobrý den. V době manželství má žena mému synovi zřídila pojištění se spořením.Po rozvodu jsem tam posílal peníze já z mého účtu.Před nedávnem synovi napsala,ať ji pošle plnou moc ,že to zruší. Peníze si však ponechala. Smlouvu jsem neviděl, ale ona je určitě disponent,ale potřeboval bych vědět, zda-li má na to odkupné právo, přez to ,že jsem to prokazatelně platil já. Děkuji za odpověď
do 12 hodin
Dobrý den Mám problém s přítelkyní od které odcházím a máme spolu 1dite. Rád bych se sní dohodl jenže jasně mi dává najevo že mě obere o peníze jelikož dělám v XXX. Bydlíme s jejími rodiči přístavbě která ji patří. Koupil jsem par věci které bylo potřeba (lednice,troubu,var.desku, kuchyň....atd..též auto...)a s kterým jezdí a je napsané na její osobu. Hodnota věci přibližně přibližně 150tisic.. Za další pobírá peníze na holku (Přídavky z XXX)
do 12 hodin