dlužíme jeden nájem. Máme vždy zaplacený aktuální měsíc, ale ne měsíc dopředu. A vyhrožuje že nám do týdne vymění zámky

Právní poradna>Všechny dotazy>dlužíme jeden nájem. Máme vždy zaplacený aktuální měsíc, ale ne měsíc dopředu. A vyhrožuje že nám do týdne vymění zámky>
Dotaz
Dobrý den, dlužíme jeden nájem. Máme vždy zaplacený aktuální měsíc, ale ne měsíc dopředu. A vyhrožuje že nám do týdne vymění zámky,pokud neuhradime 2 nájmy. Jeden aktuální a druhý dopředu. Což v naší situaci opravdu není možné. Má právo nás takto hned vystěhovat i s dítětem?
Odpověď od:
Mgr. Veronika Vaňková
Advokát
Hezký den, děkuji za Váš dotaz, předpokládám, že máte běžnou nájemní smlouvu na byt. Poté takovéto jednání pronajímatele není možné, pokud dlužíte na nájmu a službách méně než do výše trojnásobku těchto plateb může vám dát pronajímatel pouze výpověď s tříměsíční výpovědní dobou. V žádném případě vám nemůže vyměnit zámky, natož snad do Všeho bytu vstoupit, tím by se mohl dopustit dokonce trestného činu. Pokud nemáte nájem na dobu určitou, kdy by mohl nájem zaniknout ke konci ujednané doby, je možné, aby byl z důvodu neplacení nájemného (dlužíte-li vždy pouze jeden nájem) ukončen výpovědí s 3mesíční výpovědní dobou, když výpověď musí být písmenná, musí Vám byt doručena, musí v ní být uveden důvod výpovědi a poučení o tom, že máte právo domáhat se přezkoumání oprávněnosti výpovědi u soudu. Pokud jste manželé, musí být výpověď doručena oběma z Vás, v tom pronajímatele často chybují a taková výpověď je poté soudy shledávána za neplatnou. Doporučuji se s pronajímatelem ale např. domluvit na nějaké splátce dlužného nájmu, nebo poslat vždy o něco více, aby se vám dluh ideálně podařilo postupně uhradit

Předchozí dotaz

podala jsem výpověď dohodou. Chtela jsem vědět jestli mě automaticky běží 2 mesicni výpovědní lhůta

Dobrý den,podala jsem výpověď dohodou, bohužel jsem nechala v podatelně oba papíry takže v ruce nemám nic a nikdo se mi k me vypovedi nevyjádřil. Chtela jsem vědět jestli mě automaticky běží 2 mesicni výpovědní lhůta .Děkuji

Další dotaz

Navrat penez za tyto investice podle zakona bezduvodneho obohaceni.

Zakaz bydleni v dome kde jsem investoval hodne penez do renovace.Instalace plynu,nova elektricka instalace.Instalace SAT,Instalace Internet.Pritelkyne zemrela,dum prevzal syn.Navrat penez za tyto investice podle zakona bezduvodneho obohaceni.
Mgr. Veronika Vaňková
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobry den. Potrebuji poradit se skodnou udalosti. Ja jako ridic kamionu jsem cirka pred 4 mi mesici zpusobil skodu na tahaci , kdy na dalnici predemnou autu ktere me predjizdelo uletel blatnik a vletel mi do narazniku kamionu. Naraznik je lehce praskli , moje firma to hodila za hlavu a zadne skodne po me nechteli ted ale kdyz sem podal vypoved tak ji po me chteji uhradit. Dotaz zni jestli na to maji pravo ? A po 4 mesicich ? Zadny zaznam o nehode neni , vinik kteremu blatnik odletel ujel , dohodu o hmotne odpovednosti sem podepisoval pri nastupu do zamestnani. Jak se zachovat v teto situaci ?
do 12 hodin
Než se prodala nemovitost, prodávající dovolil kupujícího bydlet v bytě za nájemné za měsíc a půl. Prodávající chce další měsíc nájemného poté, co se stal kupující vlastníkem podle katastru (datum podáni návrh). Kupující nesouhlasí s dalším nájemným. Kdo má pravdu?
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, dne 24.04.2022 jsem podepsala smlouvu o výkonu činnosti animátora, kterou budu vykonávat od 15.06.2022 do 31.08. 2020. Ve smlouvě v části Doba trvání smlouvy, výpověď smlouvy je uvedeno: 1. tato smlouva se uzavřena na dobu určitou, a to do 30.09.2022 3. Animátor je oprávněn smlouvu kdykoliv vypovědět s účinností ke konci kalendářního měsíce následujícího po měsíci, v němž byla výpověď doporučena. Ze zdravotních důvodů (při konzultaci) mi bylo doporučeno nevycestovat a chtěla bych v tom případě odstoupit od smlouvy nebo podat výpověď bez výpovědní lhůty.
do 12 hodin
Dobrý den, pokud se zavážu sdržení se řízení po dobu 12 měsíců, mohu po 6 měsících zažádat o vrácení ŘP jako u zákazu řízení? Děkuji za odpověď.
do 12 hodin
Dobrý den bydlím v podnájmu 3+1 platím 18000 za vše. Majitel bytu nikdy nepředložil roční vyučtování.Žádné přeplatky za celou tu dobu jsem také neobdržela,pouze 2x chtěl doplatek což mi jen zavolal.Tento tok 2022 v lednu mi navýšil nájem o 530kč ,v březnu opět navýšil nájem o 490kč.Dotaz tedy je jak často může navyšovat nájem ,kdy mohu vymáhat přeplatky.
do 12 hodin
Na jakou částku mám nárok, pokud jsem nájemní smlouvu, uzavřenou 16.6.2022 na dobu určitou od 20.6.2022 so 19.7.2023, následně 18.6. zrušila přes sms? Nájem je 12300 Kc/měs., vratná kauce 1 měs. nájem, celkem jsem platila 28700 Kč. Kolik mi má pronajímatel vrátit, pokud od nájem. sml. odstoupím PŘED zahájením nájmu?
do 12 hodin
Dobrý den, mohu i přes tyto body dát výpověď na základě Změny okolností (§ 2287). Majitelka bytu na dohodu o ukončení nepřistoupí. VI. Ukončení nájmu 1. Nájem skončí uplynutím sjednané doby nájmu, dohodou mezi pronajímatelem a nájemcem, jednostrannou výpovědí s jednoměsíční výpovědní lhůtou, nebo ukončením nájmu mezi pronajímatelem a nájemcem. Dohoda o ukončení nájmu musí být uzavřena písemně. 5. Nájemce má právo nájem vypovědět, nebude-li moci byt řádně užívat z důvodů, které nejsou na jeho straně. Výpověď z nájmu musí být písemná, výpovědní doba činí jeden měsíc a začíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po doručení výpovědi. Případně jakým způsobem, v případě, že nejsem schopna hradit nájemné je možné se vyvázat z NS
do 12 hodin
Dobrý den. Majitel pozemku na kterém stojí má garáž mi v lednu 2021 zvýšil nájem o 9%. Dnes oznámil, že od června zvyšuje nájem o dalších 15%. Má na takové zvýšení právo a pokud ano, od kdy musím zvýšený nájem platit? Písemnou nájemní smlouvu nemáme uzavřenou. Děkuji.
pronajímatel mi dva měsíce po skončení nájemní smlouvy /tj. i dva měsíce po mém vystěhování/ nevyplatil zpět nájemní jistinu, a to i přes mé opakované urgence. Jak mám postupovat? Děkuji.
Pracuji ve školství,jako asistent pedagoga. Smlouvu mám do 8/23. Kvúli lepší nabídce jsem dala výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou k 31.8.2022 Do výkazů za letní měsíce se píše samostudium a dovolená.Dnes mi bylo oznámeno,že na červenec mi napíší dovolenou a ještě první týden v srpnu a od 8.8.-31.8. budu mít neplacené volno.Tak se ptám,zdá na tohle mají právo? Ještě mi nabídli ukončít pr.poměr k 31.7.a jít na měsíc na pracák.Chci vědět,zdá je to v pořádku a co je pro mě finančně nejvýhodnější.
do 12 hodin
Dobrý den, 2 měsíce po druhé dávce covid očkování nevidím na levé oko. Poškozený zrakový nerv způsobený krevní sraženinou. 10. 12.2021 jsem na MZ doručil žádost o náhradu újmy. 4.1.2022 MZ požadovalo doplnění informací, co jsem udělal a poslal na MZ dne 10.1.2022 (lék.zprávy). MZ má 6 měsíců na vyjádření, co do dnešního dne neudělali. Jak můžu dál postupovat? Děkuji
Dobrý den, od 1.4. pracuji na IČO pro českou firmu v oblasti administrativy, první měsíc jsem vykonávala v místě trvalého pobytu v ČR, od 1.5. pro ně pracuji ze zahraničí a každý měsíc trávím v jiné evropské zemi. Jelikož plánuji být na cestách více jak 6 měsíců, odhlásila jsem se ze zdravotní pojišťovny v ČR, hradím si pouze celoroční cestovní pojištění a sociální pojištění v ČR každý měsíc. Nyní mě zajímá, zda je tento postup v pořádku, nebo je potřeba něco změnit/upravit (hrazení daní v jiných zemích apod). Děkuji.
Dobry den, rada by som sa spytala, ci je mozne (a aj za akych oolnosti) aby majitel zvysoval vysku najmu pocas roka pri uzavretej zmluve na dobu urcitu (t.j. 1 rok). Vdaka.
s přílohami
Dobrý den, Rád bych se zeptal ohledně dohody o rekvalifikaci sjednanou se zaměstnavatelem, kde jsem se zavázal setrvat ve firmě po dobu dvou let. Ve smlouvě jsem se zavázal k tomu že když odejdu dřív tak zaplatím rekvalifikační kurzy v plné výši. Jde mi o to že ty kurzy byli z části hrazené Evropskou unií a přijde mi jako nesmysl abych mu zaplatil i to co dostal od Evropské unie na ty kurzy. Když se mu o tom zmíním, tak se semnou o tom nehodlá bavit. Jak mohu teď postupovat? Mám nějakou šanci že zaplatím jen ty náklady které do toho opravdu vložil? Děkuji za odpověď
do 12 hodin
Dobrý den, mám problém doma s přítelkyní, která nepracuje a já živím její 3 děti a ji samotnou. Dělá mi i přesto doma peklo a když se ozvu, občas i hlasitěji, tak to hodně schytam, kolikrát i fyzicky, několikrát i krev. Policii, kterou vždy přivolat ona vše řeší pouze tak, že mne vykaze z domu, kde platím nájem. Bez obvinění, bez důkazů, bez toho aby něco vyšetřování.. Prostě jste chlap tak vypadnete. Jak se mohu tomuto postupu bránit?ted sedím v dešti a zimě před domem a jsou z druhé strany klíče a já nemohu do domu, kde platím nájem. Pokud je někdo online prosím o pomoc..
do 6 hodin
Nájemník užívá byt a porušil své povinnosti: nezaplatil 2 x nájem + poplatky za služby, 1x nájem. Nájemník nepřevzal tři doporučeně zaslané tzv. předžalobní výzvy. V mailu že je četl. Je drzý a nezvedá telefon. Když nyní zašlu výpověď s 3 měsíční výpovědní lhůtou a příští měsíc opět nezaplatí nájem + poplatky, mohu pak zaslat výpověď okamžitou do 1 měsíce?
Nás zaměstnanec, který zde pracuje, chce podat výpověď. Je nutné, aby byl u nás zaměstnaný ještě dva měsíce a nebo může skončit hned, aniž by jsme mu platili odstupné?
Dobry den mam prosím dotaz manžel bydlí se mnou v byte nájemním smlouva je na mě manzel tam neni uveden a nema zde trvaly pobyt je mozne ho hned vystehovat a jeste si tam nastehoval dospeleho syna manzel ani jeho syn neprispivaji na domacnost ani korunu ja platim vse prosim o radu
Dobrý den, řeším koupi bytu a chci odstoupit od nájemní a kupní smlouvy. Platím za byt nájem který neužívám. Při odstranění kuchyňské linky a podlah jsem zjistila že byt je v dezolátním stavu. Chci odstoupit a vrátit byt. Již jsem zaplatila 2 nájmy. A už nechci pokračovat.
do 12 hodin
Dobrý den, dnes jsme s přítelkyní chtěli dát výpověď v práci. Ale majitel nám ji neuznal, kvůli tomu že tam není napsaný den ke kterému tu výpověď dáváme. Takže musíme být u něj v zaměstnání o měsíc delší dobu. Poté mi ještě oznámil že nám výplatu dá až posledního v měsíci. Přitom v pracovní smlouvě máme datum výplaty k 15 dni v měsíci. Může nám takhle oddálit výplatu? Můžeme se proti tomu nějak bránit? S ním to bohužel po domluvě nejde.
Dobrý den, řeším problém s hrobem. (2 rodiny, které mají nevlastní příbuzenský vztah) Nájemní smlouva je na jednoho nájemce, který se mnou odmítá komunikovat. Bylo mi sděleno, že nájem má na rok a pak ho prodá. Nabídla jsem odkup, ale bez odezvy. Chtěla bych se zeptat, je nějaká možnost být připsána na nájemní smlouvu, když prokáži, že ostatky jsou moji přímí příbuzní? Děkuji,
do 12 hodin
Vnučka řídila s kamarádem pod vlivem alkoholu a auto mu nabourala. Podmínka jí skončila přede dvěma měsíci, zákaz řízení jí končí v 2023. Ukončila zdravotnické vzdělání a chtěla jít pracovat. Jenže když donesla výpis, tak bohužel ji přijmout nemohou. Je možné v tomto případě zažádat o výmaz z rejsříku trestů ?
do 12 hodin
Dobrý den,mám v péči dceru .Dcera teď byla 2 měsíce u její matky na prázdninách, musí mi za ty dva měsíce poslat jeji máma alimenty, které má danne soudem?Děkuji za odpověď.
do 12 hodin
Dobrý den. Chtěl bych zjistit výši nájmu z pozemku.Jedná se o cizí stavbu/komerčního typu/ na mém pozemku.
V době trvání mého manželství na mě rodiče převedli bezplatne družstevní podíl v domě kde bydli. Existuje jen smlouva o převodu práv a povinností v bytovém družstvu spojených s právem nájmu bytu, kde manžel není uveden a smlouva o nájmu,kterou mám s bytovým družstvem. Protože jsme se s manželem začali bavit o možnosti rozvodu, zvažují převedení podílu zpět na mámu. Jak bych měla postupovat? Předpokládám,že podíl je již v SJM.
Dobrý den, přes RK jsem pronajímala šest bytů. Pak jsem s RK ukončila Smlouvu o správcovství s tím, že si budu správu zajišťovat sama. RK měla Smlouvy o nájmu s nájemníky na dobu neurčitou. Jelikož jim budu psát Smlouvy o nájmu nové (aktualizace Smluv, zvýšení nájmu o 20 %, apod.) chci se zeptat, zda nájemníkům také mohu změnit dobu neurčitou na dobu určitou. Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, matka žila v bytě společnosti, (v nájmu), její úmrtí v červnu. Já a sestra jsme dědici, ale obě se určitě všeho zřekneme. Jak se mohu bránit vymáhání nájmu? S matkou jsem nikdy nežila, pouze jsem společnosti zaslala úmrtní list. V bytě byla vedena nezletilá sestra (15), má ZZ otce. Na koho může nájem přejít? Musím v tom nějak figurovat? Nechci s tím mít nic společného. Díky
do 12 hodin
Dobrý den. Když odejdu z firmy ze dne na den bez dodržení výpovědní lhůty hned do jiné práce, může mi zaměstnavatel jako pomstu podržet výplatu nebo neposlat nebo může mě nějak poškodit?
Dobrý den, včera mi napsala dlouholetá přítelkyně od mého tatínka, že ten před 9 dny zemřel. Žádné detaily. Tatínek mě vychovával od X let, měla jsem jeho jméno, přestože nebyl biologický. Můj bratr je jeho biologický. Bohužel jsme se delší dobu nestýkali a nic víc nevíme. Je možné, že nám nemocnice nebo úřady nedaly vědět hned po tatinkově smrti? Jak má teď můj bráška postupovat? Moc děkuji za odpověď.
Cca tři měsíce žiji s partnerem ve společné domácnosti. Partner má s bývalou partnerkou dvě malé děti . Jak je to s výpočtem výše alimentů? Započítávají se do příjmu partnera také moje příjmy? Jakým způsobem? Jak by to bylo v případě uzavření manželství? Je možné toto a můj osobní majetek (movitý i finanční) ošetřit předmanželskou smlouvou tak, aby nepodléhal společné jmění?
do 12 hodin
Dobrý den, Jsem student, který si na jeden měsíc potřeboval zajistit bydlení na druhém konci republiky, momentálně již nájem v daném bytě nepotřebuju a chci ho zrušit. Ovšem nerad bych další tři měsíce platil nájem v bytě ve kterém nebydlím. Jak mám zrušit nájemní smlouvu co nejrychleji? Děkuji za odpověď
Dobrý den,máme doma problémového syna,nepracuje,nepřispívá na společný nájem ani na stravu,jak to řešit?Chceme ho vystěhovat,ale nechce díky za radu.
Byt v osobním vlastnictví, SVJ. V bezprostřední blízkosti domu (na pozemku SVJ) se nachází vzrostlý strom ořešák ve výšce téměř pěti pater domu. Na úrovni oken našeho bytu mohutná koruna. Byt jsem kupovala bohužel v zimních měsících, kdy strom nebyl olistěn. Při zalistění stromu, po dobu 6 měsíců máme ve 2 místnostech minimální denní světlo, pracovní stůl ve vzdálenosti 1,05 m od okna změřené osvětlení 12 lx, na opačném konci místnosti 2 lx. Celé léto je nutno přes den ve dvou místnostech svítit. SVJ odmítá strom prořezat. Lze něco v tomto ohledu podniknout? Děkuji.
Dobrý večer. Bývalý přítel má výpověď z bytu. Nechce se odhlásit z trvalého pobytu. Nepřispívá na nájem. Co mám dělat? Pokud tu má trvalí pobýt může mě něco přispívat, nebo. Děkuji
do 12 hodin
Mám zahradu v osobním vlastnictví a půjčila jsem ji kamarádce pro slepice a teď chce po mně zaplatit že tam udělali nový plot Xm2 dlouhý před Xlety dělaly ten plot a cenu si mám zjistit na internetu a chce to hned děkuji za radu
do 12 hodin
Dobrý den, zdědila jsem dům po otci ve kterém žil s přítelkyní více jak deset let, má zřejmě tedy právo bydlet jako by měla nájemní smlouvu. Nyní si nemohu dovolit udržovat dům ( vše k rekonstrukci) a potřebuji dům prodat. Paní má zažádáno o domov seniorů, protože její zdravotní stav to již vyžaduje ( snížená mobilita ). O tuto paní se nemohu starat a její dcera nejeví zájem. Paní mi zatím platí jen inkaso a nyní po mě požaduje nájemní smlouvu, aby si mohla podat žádost o příspěvek na bydlení, protože i to inkaso nezvládne. Já o nájemní smluvu ale nemám zájem, protože dům nechci a nemohu držet. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat, jak paní vystěhovat v rámci nějaké doby? Zda opravdu sepsat nájemní smlouvu, či je to beze smlouvy, tak jak to je nyní pro mě jednodušší? S paní máme korektní vztahy, ale obávám se, že by odmítala dům opustit. Mám totiž dojem, že pronajímatel je vždy bit, i když je v zoufalé situaci. Děkuji,
do 12 hodin
Dobrý den, nájemník nám dluží nájem za X měsíců. Celkem kolem X tis. V době , kdy jsem mu poslala výpověď z nájmu pro zvlášť závažné porušení porušení povinnosti, dlužil jen za X měsíců. Dopis nepřevzal a včera jsem ho dostala zpět. Chci se tedy zeptat, jak postupovat dál. V dopisu jsem uvedla, že má nejdéle do měsíce od obdržení dopisu byt předat a také, že může vznést proti výpovědi námitku atd. Jedná se o Mongolce, takže domluva není moc možná a samozřejmě se chceme neplatícího nájemníka zbavit a nějak se domoci peněz, protože po vyúčtování předpokládám, že bude částka mnohem vyšší.
do 12 hodin
Dobrý den potřebuji radu ohledně nové nájemní smlouvy, kdy ji může nový pronajímatel zrušit a nahradit novou smlouvou ? Nynější majitel bytu prodal byt ve kterém jsem v nájmu a nový vlastník chce vyšší kauci a novou nájemní smlouvu je to v pořádku ? Nebo musí nájemní smlouva doběhnout do konce a poté být nová smlouva ?
Dobrý den, bydlíme v pronájmu skoro 6 rokem. Jsme mladá rodina se dvěmi dětmi 2 a 6 let. Situace je taková, že jsme sehnali nový pronájem, levnější, kvůli tomu, že tento byt finančně neutáhneme. Majitel nám každý rok zvyšuje nájem o inflaci i složku. V bytě máme plíseň a docela i chlad, protože je v přízemí, děti jsou stále nemocné. Máme popraskanou dlažbu, která byla vadná už na začátku, majitel o tom vědět, a říkal, že to opraví. Momentálně to svádí na nás, na to, že tam má žena posilovací stroj, rotoped. Nefunguje přez týden teplá voda, protože je rozbitý plynový kotel, majitel volal na opravu, jenže pán říkal, že to bude trvat až dva týdny. To se nám nelíbí a myslíme si, že být je neobyvatelný. Chceme se odstěhovat, ale majitel trvá na 3 měsíční výpovědní lhůtě s kterou já nesouhlasím. Kdo je prosím vás v právu? Co se stane když, se odstěhujeme do konce měsíce a nájem už dále hradit nebudu ? Mám u něj kauci, kterou bych neřešil. Děkuji za odpověď.
do 12 hodin
Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?