Dobrý den chtěl bych se zeptat co když problémového syna dospělého chci odhlásit ze své adresy

Právní poradna>Všechny dotazy>Dobrý den chtěl bych se zeptat co když problémového syna dospělého chci odhlásit ze své adresy>
Dotaz
Dobrý den chtěl bych se zeptat co když problémového syna dospělého chci odhlásit ze své adresy já otec vlastník nemovitosti který byl vyřazen z UPrace a nechci aby zůstal na ulici práci nemá děkuji.
Odpověď od:
JUDr. Helena Nutilová Ph.D.
Advokát
Dobrý den, doporučuji Vám zajít na oddělení matriky na obecní úřad a požádat o zrušení adresy Vašeho domu jako adresy trvalého pobytu Vašeho syna. Budete muset úřadu doložit, že Váš syn v domě nežije, že se tam nezdržuje a nemá tam ani své věci. Ideální by bylo, kdyby došel na úřad s Vámi a toto tam prohlásil. Jako novou adresu trvalého pobytu mu úřad zřídí adresu obecního úřadu.

Předchozí dotaz

dá se někde zjistit zda konkrétní osoba měla někdy v minulosti soud, popřípadě s kým?

Dobrý den, dá se někde zjistit zda konkrétní osoba měla někdy v minulosti soud, popřípadě s kým? Podrobnosti nepotřebuji, jen zda něco proběhlo. Děkuji.

Další dotaz

vodo topenář mi dělal bez smlouvy

Dobrý den, mám 2 separátní dotazy. 1. vodo topenář mi dělal bez smlouvy (tzn. nic jsem nikde nepodepsala) rozvody v domě. Cenu teď nakonec navýšil a já s ní nesouhlasím. Jak s ním mohu manipulovat? 2. webová agentura mi udělala návrh webu na shoptet , smlouva také neexistuje. Existují emaily ve kterých ohledně projektu komunikujeme. Jejich přístup se mi nelíbil. Projekt protahovali a bylo víc úprav než jsem chtěla. Nemám problém zaplatit, ale cena neodpovídá mým představám. Chtějí se soudně vypořádat...
JUDr. Helena Nutilová Ph.D.
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobrý den, mám dotaz dnes jsem byla na pracovním pohovoru a majitel firmy mi dal vyplnit dotazník, kde chtěl rodné číslo, jméno, jméno za svobodna, číslo účtu, email, adresu, místo narození. Rozhodla jsem se, že do zaměstnání nenastoupím.Tudíž mu zůstanou veškeré mé informace o mé osobě. Podepisovala jsem GDPR. Mám se obávat, že by mohl nějakým způsobem zneužít mé informace? Půjčka atd. K sepsání smlouvy o nástupu do práce nedošlo.
Jeden autoservis v Uherském Brodě odmítá převzít doporučený dopis s předžalobní výzvou. Uvedený důvod: adresát nezastižen (na prvním řádku adresy je uveden název firmy, na druhém řádku je její vedoucí, na dalších adresa). Dopis už dva dny leží na poště. Jak mám postupovat?
Dobry den, chtela bych se zeptat zda je povinnost hlasit rozvod zamestnavateli. Deti jsou dospele, nestuduji, zadna uleva na dani neni uplatnovana.
do 12 hodin
Dobrý den, může podepsat směnku (bianko) k zajištění úvěru osoba s probíhající insolvencí?
Dobrý den chtěl bych se zeptat jak mohu řešit mou situaci bydlím v panelovém domě a podemnou podnajemnici kteří dávají furt mužích nahlas nemohu byt ve vlastním obýváku protože mi duni cely obývák a místo abych měl doma klid poslouchám co si dole vyhrávají a hluk mi se po celém bytě několikrát jsem za podnajemniky byl ze mě obtěžují ve vlastním bytě ze nechci aby mi dunel cely byt odpověď byla není deset budu si dělat co chci a proč si nestezuji sousedé co bydlí na proti odpověděl jsem ty neviděli nad vana těm cely byt neduni a odpověď podnajemniku tím jsme skončili a zabouch dveře a vyhrává dal byl jsem i za domovnikem ten za nima byl též ale nic si stoho nedělají volal jsem majitelům a ty mi řekli ze nemůžou dělat nic ze mám volat policiji po desáté večer tak bych se chtěl zeptat jak se mužů bránit když ani majitel bytu je nechce resit
do 12 hodin
Bývalá nájemnice ani po 4 měsících nezaplatila konečné vyúčtování. Jak ho po ní můžem vymáhat, když neznáme její současnou adresu?
Dcera zemřela,kdo bude dědit
Dcera záměrně nedokoncila SŠ a nechce dělat jinou. Chodí jen na brigády pracovat nechce. Chce abych platila výživné prý je to pohodlnější. Co s tím? Nemám peněz na zbyt.
Dobrý večer,já a má přítelkyně jsme vlastníci bytu v osobním vlastnictví.Před lety jsme ho koupili společně ona s větším vkladem na katastru nemovitosti je zapsáno vlastnictví takto :Ona 2/3 já 1/3 .Bohužel nás vztah vyšuměl a sice spolu žijeme jako spolubydlici s platbami za nájem a služby napůl .Já jelikož už mezi námi nic není bych chtěl byt prodat ona nechce že mě prý za 15 let vyplatí já přesto trvám na prodáni bytu jehož cena vzrostla.Dá se jí nějak právně donutit aby se byt prodal ?
do 12 hodin
Dobrý den, manžel si počátkem roku našel přítelkyni, se kterou se i intimně stýkal. Nyní mi tvrdí, že jsou pouze kamarádi a nemá zájem se se mnou rozvádět. Já mu však nevěřím a chtěla by jsem manželství ukončit. Máme již zletilé dítě a rodinný dům, ve kterém se synem bydlíme. Dům je psaný na na mě a na manžela. Manžel odejít nechce. Chtěla jsem se zeptat, jak by to bylo s majetkem, zda by se se mnou musel manžel finančně vypořádat a v jaké procentuální výši. A hlavně jestli to že manžel měl v nedávné době milenku, se kterou jak tvrdí, je nyní jen kamarád je dostatečný důvod k rozvodu.
Jsem hudební umělec a chystám se natočit hudební videoklip s humorným halloweenským tématem na židovském hřbitově. Je toto nelegální? nebo je to pouze "neetické"? Jde mi o to, zda by mě někdo mohl po zveřejnění videoklipu např. žalovat, nebo zda bych mohl dostat jakýkoliv postih/sankci.
Jsme manželé 10 roků, Bydlíme zatím stále na společné stejné adrese a chtěli bychom řešit náš rozvod jako "nesporný rozvod". Je možné uvést u obou stejnou adresu i když jako "manželé" spolu již nežijeme?
Dobrý den, s manželem spolu nežijeme, ale nejsme rozvedeni. Zůstal bydlet v našem domě, jehož jsem spoluvlastníkem (SJM). Máme dítě ve střídavé péči, žádné alimenty si nevyplácíme. Mám z právního hlediska nějaký nárok na příspěvek na mé bydlení, když on zůstal v našem domě a já přispívám na bydlení jinde? Děkuji
Dobrý den, pokud zákazník objedná výrobek-3D tisk, má právo i na 3D data (výkres)? Fakturován je i vývoj výrobku, kde však není specifikováno nic konkrétního. Vývojem je myšleno přivedení výrobku do funkční podoby. Děkuji
do 12 hodin
Byla mi doručena pohledávka ze strany fitness centra za členské poplatky, za dceru jsem však podepisoval pouze časově omezený vstup. V přeposlané smlouvě však figuruje můj podpis, ale nejsou uvedeny žádné osobní doklady (OP, r.č.), nesedí adresa, email a nevlastním kopii smlouvy. Domnívám se, že se jedná o klamnou praktiku. Co je zásadní pro doložení platnosti smlouvy, jaké nezbytnosti musí obsahovat? Díky!
Dobrý den. Chci se informovat ohledně spolupodnájmu, s přítelkyní jsme se rozešli a ona zůstala bydlet na mnou opuštěném bytě, jak se dá vyvázat ze spolupodnájmu. Děkuji za informaci.
DOBRY DEN. MAM PROBLEMY Z EXEKUTORSKYM URADEM.MA PRAVO EXETURSKY URAD SAHNOUT NA MAJETEK MYCH RODICU KDYZ MA ADRESA JE UZ 25 LET NA JINDE
do 12 hodin
Dobry den chtěla bych se zeptat máme pozemek kde by jsme mohli stavět vše by jsme měli povoleno ale sestřenice manžela mu prodala 5 metru jako prijezdovou cestu ale přesto jde pozemek sousedů mají tam dva sloupky a dělají nám neschválí ze tam žádný Barak nechtějí tak jsem psala paní na zaměření pozemku a říkala ze mi pošle vyvlastňovaci zákon který mám v e-mailu tak bych se chtěla zeptat zda by šlo s tím něco dělat 😒 dekuji hezky den
do 12 hodin
Dobrý den chtěla bych se prosím zeptat zda jsem něco porušila. Jsem na neschopence a v době neschopenky jsem se stěhovala.Novou adresu jsem nahlásila svému obvodnímu lékaři. Tak zda mi za to může dát zaměstnavatel výpověď? Až se vrátím do práce.Děkuji za odpověď
do 6 hodin
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli můžou být v zastupitelstvu obce manželé. Dekuji
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jak je to s dědictvím po zemřelém, který měl potomky ale ještě stále je žijící rodič zemřelého? V jaké linii se rodič nachází ohledně dědictví? Děkuji.
Dobry den ziju v zahranici a jsem predvolan na polici k vyslechu uz jsem v patrani na internetu kvuly tomu ze my byla vyzva zaslana na adresu na ktery nebydlim v Ceske republice..moje otazka je muze me advokat splnou moci zastoupit bez me pritomnosti ze by vlasne odhajce sel na ten vyslech za me dekuji.
do 12 hodin
Po telefonu jsem objednala sluchátka. Pak jsem zjistila, že se dají koupit o 800 Kč levněji a asi po hodině jsem objednávku chtěla zrušit. Už jsem se nedovolala, telefon vytípli. Adresa ani e-mail není, nelze kontaktovat ani dopravní společnost, adresu ani jiný kontakt na www stránkách není. Platba má být při doručení. Jak odstoupím od smlouvy, když to nemohu nikomu předat ani sdělit?
Dobrý den, bývalému manželovi přítelkyně přišla pohledávka od X na adresu, kde ona bydlí a on tam má dva roky úředně zrušeno trvalé bydliště, jsou rozvedeni přes dva roky. Když volala veritelovi, tak jí bylo řečeno, že ji tam může přijít exekutor. Tohle přece není možné. Adresa, kterou si u veritele nezměnil přece není důležitá. Má se bát exekuce?
do 12 hodin
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli lze žádat odškodné za pomluvu a ohrožení související s porušením zákona o kybernetické bezpečnosti? Pokud ano jak vysoké? Děkuji
Dobrý den. Mám takový dotaz. Pronajímal jsem restauraci na dobu určitou, a to na pět let, nájem podle smlouvy skončil. Nájemce restauraci bez mého vědomí opustil někdy v polovině června, prostory a vybavení mi nepředal a od té doby je restaurace uzamčena. Mohu do restaurace jakožto majitel objektu násilně vstoupit? A co s jeho případnými movitými věcmi, pokud tam nějaké zanechal? Nájemce mi dluží za několik nájmů. Není možno ho kontaktovat, telefony nebere na emaily neodpovídá a adresu znám pouze, kde původně bydlel, a to je u jeho rodičů. Na tuto adresu jsem mu na dlužné částky poslal doporučeně předžalobní výzvu. Zatím žádná reakce. Předem děkuji za odpověď na dvě výše uvedené otázky. S pozdravem
do 12 hodin
Dobrý večer, dotaz je jednoduchý . Můj známý má několik exekucí ( přesně nevím kolik ). Postupně mu jsou strhávány z platu. Měl je ještě v době než jsme se poznali. Občas mě navštíví ,přespí . Trvalé bydliště u mě nemá . Exekutor mu začal ,,vyhrožovat ,, že ho budou mobilizovat a v dalším postupu kontaktovat i mě , až zjistí adresu , kde přespává. Chci se zeptat ,zda v tomto případě mě mohou ohrozit vniknutím do bytu ,finnančně ?? Nebo i jinak...? předem děkuji za odpověď
do 12 hodin
Dobrý den, přítel se bude stěhovat do mého bytu. Tudíž bude měnit i adresu trvalého pobytu. Je pravda, že případné jeho dluhy by přešly i na mne? Jak se zabezpečit, aby v případě rozchodu proběhlo vše hladce? Tzn. jak termín vystěhování, tak případné další náležitosti, které mi možná ani v tuto chvíli nedocházejí. Děkuji
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je legální přeprodávat různé značky pokud s danou značkou nemám smlouvu. Konkrétní situace: Pokud bych chtěla prodávat dárkové koše a měla v nich produkty od značek které bych zakoupila v kamenném obchodě nebo na jejich e-shopu, ale neměla bych s těmito značkami smlouvu, tedy nakoupila bych produkty jako zákazník.
Dobrý den, pracuji na HPP, kde vykonávám práci v obchodním oddělení potravinářského podniku. Chtěla bych si přivydělávat živností v oblasti DDD, na které mám zkoušky. Nicméně bych tuto službu chtěla pro začátek dělat pro svého současného zaměstnavatele. Lze takto provozovat živnost s fakturací ( pro začátek) pro jednoho zákazníka, u kterého jsem zaměstnaná na HPP, aby se nejednalo o schwarzsystem? Děkuji.
Dobrý den, Dovolte mi prosím, obrátit se na vás s následujícím dotazem. Vlastnim byt v osobním vlastnictví, pod správou SVJ. Tento byt pronajímám. (1 osobě) S nájemcem jsem si odsouhlasila, že na 5 měsíců pronajme byt 2 osobám (podnájem) , v době jeho nepřítomnosti. Musím SVJ nahlásit jména a adresy těchto osob, i když já mám smlouvu jen s nájemcem? Chtěla jsem jen zvýšit počet osob v evidenčním listů, ale SVJ, data podnájemníků ode mě vyžaduje. Děkuji.
do 12 hodin