nebyla jsem předvolána a jednání se neúčastnila, přišlo mi předtím vyrozumění a usnesení.

Právní poradna>Všechny dotazy>nebyla jsem předvolána a jednání se neúčastnila, přišlo mi předtím vyrozumění a usnesení. >
Dotaz
do 12 hodin
na konci června jsem si založila datovou schránku FO. Pak mi ale přišel dopis od soudu poštou, celý měsíc jsem byla v zahraničí. Pravděpodobně se jedná o rozsudek ve věci TŘ, kde jsem zúčastněnou osobou, soudní jednání bylo v červnu, nebyla jsem předvolána a jednání se neúčastnila, přišlo mi předtím vyrozumění a usnesení.
Odpověď od:
JUDr. Bc. Monika Ježková
Advokát
Dobrý den, zákon jasně hovoří o tom, že orgán veřejné moci je povinen zasílat dokumenty do datové schránky, je-li zřízena. Lze tedy nepřevzít papírovou obálku a k soudu doložit, že do datové schránky nebyla zpráva doručena. Soud postupoval špatně. Hezký den!

Předchozí dotaz

Řidič transportéru mi nedal prednost a já skončil s otevřenou zlomeninou paty v nemocnici

Dobrý den, Měl jsem nehodu na motorce. Řidič transportéru mi nedal prednost a já skončil s otevřenou zlomeninou paty v nemocnici.Velice pravděpodobně budu mít trvale následky. Nemám svoji pojistku, takže doufám, že dostanu co nejvíc od pojišťovny řidiče transportéru. Jak mám teď postupovat? Mám dát policii přístup do me složky aby mohli případ pořádně zhodnotit. Sice pracuji jako product manager z kanceláře ale jsem v nové práci teprve týden, takže ji nejsem schopen samostatně vykonávat. Mám si vyřešit právníka?

Další dotaz

Dobrý den,prosím jak je to s bytem koupeným v manželství,za finance které jsem získala prodejem

Dobrý den,prosím jak je to s bytem koupeným v manželství,za finance které jsem získala prodejem vyhradne meho bytu,který jsem mela za svobodna.dekuji
JUDr. Bc. Monika Ježková
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dnes jsem nalila nezletilé víno, obsah alkoholu 8,5%. Jednalo se o nastrčenou slečnu ČOI. Slečny jsem se pouze zeptala, zda je skutečně 18ti letá, občanku jsem si nakonec nevyžádala. Jednalo se o první pochybení. Další body kontroly byly v pořádku, jaká mně hrozí pokuta? Děkuji za odpověď
do 12 hodin
Dobrý den, prosím o radu, jestli mohu sama zařídit očkování proti Covid 19 pro mé syny 8 a 10 let bez souhlasu otce. Jsme od r. 2019 rozvedeni a podle Rozsudku soudu jsou oba synové svěřeni po rozvodu manželství rodičů do mé péče.
Dobrý den ptám se za syna: je zletilý, od léta zaměstnaný, soudem má vyměřené výživné, které momentálně na účet nárazově přichází od insolvenčního správce (povinný je v procesu oddlužení). Syn potřebuje zrušit vyplácení výživného - má se s takovou žádostí obrátit na soud, nebo insolvenčního správce (jak tvrdí jeho asistentka)?
do 12 hodin
Dobrý den, prosím potřebovala bych vědět, jestli dnes již mohou policisté mít mimořádný příjem? Jednalo by se pravděpodobně o mimořádný přivýdělek. Děkuji za odpověď
do 12 hodin
Dobrý den, zemřel nám strýc, který byl bezdětný, posledních pár let se stýkal s paní, ale nesdíleli společnou domácnost, každý žil v jiném městě. Oslovila mě nemocnice, že jako synovec (moje matka je švagrová uvedeného strýce) mám vyzvednout osobní věci a stát se vystavitelem pohřbu a dalšího řízení. Telefonoval jsem se synem paní, která se se strýcem stýkala, že si od nich vyzvednu zbytek osobních věcí strýce, ten ale úplně otočil, že nemusím jezdit, že díky tomu, že se jeho maminka stýkala se strýcem déle než 3 roky, mají nárok na dědictví a vše zařídí (původní jeho informace byla, že si mám pro vše přijet). Prosím o sdělení, zda mají nárok jednat jako nejbližší příbuzní , když nežili ve společné domácnosti, a dále jednat v otázce dědictví. My máme v bytě strýce oblečení, prý nás tam pustí jen za přítomnosti policie ČR (slova syna uvedené paní).
do 12 hodin
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak se prodlužuje zkušební doba. Pracuji v nepravidelnem režimu. Zkušební doba měla uplynout 30.4.,ale byla jsem nemocná. Jednalo se o 10 kalendářnich dní, z toho 5 bylo pracovních. Kdy tedy zkušební doba skončí?
do 12 hodin
Dobrý den, půl roku zpátky jsem se seznámil s Ukrajinkou, která žila v ČR a pracovala Nelegálně. Proběhlo pár bližších seznámení a vysadila antikoncepci, aniž bych o tom věděl, protože chtěla dítě. (nebo spíše moje peníze.) Potom odjela s rodiči na Ukrajinu, kde mě ignorovala a nereagovala na žádný kontakt. Začla válka a vrátila se, začla mi psát, že mě dá k soudu, že chce peníze a že mě dá k soudu. Má vůbec nějakou šanci uspět?
do 12 hodin
Dobrý den. K mé situaci. Zaměstnavatel by se mnou chtěl rozvázat pracovní poměr, neboť pro mě nevidí již další využití ve firmě, potažmo má pracovní pozice se bude rušit a není pro mne ve firmě alternativa. Není problém v tom, že chtějí rozvázat pracovní poměr, to jsem chtěl do budoucna i já sám, protože jsem se kvůli nátlaku nového vedení již necítil komfortně a byl jsem psychicky na dně. Co mne tedy zajímá... Ještě tento pátek se mnou chtějí vyřešit podpis smlouvy o ukončení pracovního poměru. Chtějí mé rozhodnutí právě v ten pátek, tudíž se bojím, že mne nenechají smlouvu probrat s právníkem a mohli by utvářet nějaký nátlak. Mám v této chvíli popřípadě právo na nahrávání celého tohoto jednání, abych měl jistotu rozumného a lidského jednání ze strany zaměstnavatele? Nebo zde s "obranou slabšího v tomto sporu" nepochodím?
dobry den prosim chtela bych.Mamince zamřel syn,obě dědičky přijeli obě dědictví.mezi sebou se dohodli,družka po synoj vezme šechni dluhy a pohledavky na sebe,a maminka jeden podíl z domu po babičce dědictví.soud dědictvi uznal a potvrdil bylo ukončeno v roce 2017.tet se mamince ozvala banka že se má dostavit k soudu kde se bude projednavat pohledavka.mohu uplatnit u soudu narok na promlčecí lhutu a zdraví maminky.děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, kamarádky rodiče pronají byt. Do května/června tam měli nájemníka, který už je nyní mimo ČR a vracet se jen tak nebude. Bohužel ovšem parkoval špatně v Praze a přišly mu pokuty na tuto adresu. Nyní již v bytě mají jiného nájemce, ale bojí se, že může přijít exekutor a začne zabavovat věci, u kterých nebudou moci doložit, že koupili oni a nebo nový nájemce. Chci se tedy zeptat, jaký je zde správný postup? Když volali na úřad, tak jim řekli, že nejsnadnější je vzít tu pokutu na sebe a zaplatit to, jenže to by zase přišli o body oni. Děkuji.
Dobrý den, V březnu jsem přišel o řidičák, spáchal jsem přestupek odmítnutí testu na drogy. Už je to více než 90 dnů a nepřišlo mi žádné vyrozumění. Neuplatňuje se na tohle nějaká promlčecí doba? Jestli bych mohl podat nějakou stížnost a přestupek anulovat?
Vyhrál jsem soud, obžalovaný nic nemá,tak že mi nevrátí 130tisíc, a právník po mě chce místo obžalovaného zaplatit služby i když soud to nařídil obžalovanému. Co mám dělat? Děkuji.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je ještě možné se vyhnout dalšímu soudnímu jednání po tom, co jsme podali odpor proti platebnímu příkazu? Manžel byl předvolán před soud po podání odporu, prý hrozí, že jednání postoupí ke krajskému soudu. Myslíme si, že dluh byl promlčen, ale bohužel nemáme žádné podklady. Nevím, zda jsem srozumitelná.
Dobrý den,byl podán spor k soudu druhou stranou kvůli pŕedkupnímu právu.Vyřešil se smírně ještě před soudním jednáním a spor byl na soudu zrušen.Nyní mám uhradit soudní výlohy já.Jak je to možné,když já jsem k soudu žalobu nepodávala.Děkuji.
Dá se nějak zjistit seznam všech správních řízení nebo soudů kde jsem vystupoval??
Dobrý den, zkusím co nejstručněji, partnerka je rozvedená – skoro tři roky (proběhl soud o děti a status rozvedená) bez majetkového vyrovnání SJM, na které se čeká a nejspíš toto bude muset rozhodnout soud. Návrh k soudu se bude podávat až tento rok na podzim. Partnerka zjistila před dvěma dny, že její bývalý manžel asi před rokem a půl prodal vozidlo a traktor, prodal to kamarádovi a stále věci užívá, proto neměla pochybnost, že takto učinil, obě věci byly v SJM. Bez jejího souhlasu, aniž by partnerce dal polovinu z prodaných věcí nebo nějakým způsobem o tomto informoval. Dopustil se nějakého trestného činu? Případně jak postupovat.
do 12 hodin
Dobrý den, jsem matka a mám 3 leté dítě v plné péči. Otec se setkává s dítětem dle rozsudku soudu. Teď si ho má vzít na 8 denní pobyt. Je povinnost otce informovat mně o místě pobytu syna obzvlášť během zahraniční dovolené? Otec po mně žádá pas, sdělit ale místo pobytu odmítá.Je ze zákona mi to povinnen oznámit?Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den , pracovala jsem na DPP , kde ze dne na den majitelka uzavřela výdejnu balíků , kde mi předem neinformovala . Za květen mi neposlala výplatu , výpověď , mzdový list, výplatnice . V emailech mi vyhrožuje , že nevyhraji , nic nepošle . Před týden jsem ji zaslala výzvu k zaplacení , jinak se obrátím na soud . Jelikož se mnou nekomunikuje , budu potřebovat k soudu předžalobni výzvu sepsanou advokátem . Můžete mi prosím pomoci ? Nemohu si dovolit platit drahé služby za právní služby . Děkuji
prosím mám v nájmu cely hotel smlouva je z roku 2007, v roce 2011 dcera vybudovala ve střeše 2 byty kam me ted nechce pustit a zítra mi mají přijít namontovat zábradlí na schodiště které mám v pronájmu taky vesmlouvě je uvedeno celý objekt včetně příslušenství co mám dělat když přijdou řemeslníci
do 12 hodin
Ukončení platby výživného? a) vím že musí rozhodnout soud b) syn 28 let už ukončil studium VŠ a dál nechce studovat tedy ukončil smysluplnou přípravu na budoucí povoláním c) dostává 210 Euro a toho nenutí jít do stálé práce a proto jen dělá brigády a nic víc (to není stálá práce) Otázka: Mohu i tak požádat soud o součinnost a zrušení rozsudku při řešení tohoto problému ?.. Nemám jak na něj působit (jen sms) a matka nemá důvod při výši 200 Eu jej někam posílat a na Slovensko to je dost peněz. Tedy platí-li, že cca 300-400 je průměr plat.
do 12 hodin
Dobry den.Obracim se na vas s otazkou kolik smi mesicne opatrovanec utratit ze sveho mesicniho inv. duchodu vy vysi 15000 kc,je-li soudem omezen ve zpusobilosti k pravnim ukonum?(zbaven svepravnosti).Rozsudkem soudu byl opatrovanec omezen tak,ze neni schopen hospodarit s castkou prevysujici 40000 kc mesicne.Dekuji
Dobrý den, u soudu proběhla zatím tři jednání. Mezi 1. a 2. jednání byla koncentrace. Na 2. jednání soudce navrhl protistraně doplnění důkazů podle §118a, lhůtu neuvedl. Na 3. jednání žádný důkaz nedodala a ani se o tom nejednalo. Znamená to, že oni lhůtu propásli?
Dobrý den, na začátku protokolu o jednání je napsáno:"Na počátku soud konstatuje, že podle §40 odst. 2 o.s.ř. bude o průběhu jednání současně s pořízením zvuk. záznamu sepsán protokol." Soudce to však neříkal. Je to OK jen napsaný? N.
Pan X založil s dalšími lidmi spolek, nechali ho zapsat do veřejného rejstříku a vzápětí po té činnost ustala a na spolek zapomněli. Nyní dostal výzvu od městského soudu k doložení všech listin, účetnictví atd. k činnosti spolku. To udělat nejde, protože nic takového nemají, nemají ani sepsané stanovy. Spolek dostal status nečinný. Co má tedy soudu dodat? Případně jak spolek zrušit?
do 12 hodin
Existuje lhůta, do kdy musí soud rozhodnout o návrhu na zrušení předběžného opatřeni? Mám PO na strpění průjezdu přes pozemek a protistrana podala návrh na zrušení. Mohu pozdržet vybrání z DS na 10 dnů(soud chce, abych se k tomu vyjádřil)?
Dobrý den, syn se před necelým rokem rozešel s přítelkyní,neustále se dohadují(soud,mediátorka),ještě nemají rozsudek.Bývalá synova přítelkyně odmítá styk vnuka i s námi, prarodiči.Rádi bychom ho vídali,ale nevíme,kam se obrátit.
do 12 hodin
Ke svému domu jezdím přes pozemek souseda (dle soudního rozhodnutí). Soused má na svém pozemku umístěnou kameru, kterou si mě filmuje. Je protiprávní, když mu před svým přejezdem kameru zakryju a po přejezdu zase odkryju?
Dobrý večer měl bych na vás dotaz...s bývalou přítelkyni máme syna ve střídavé péči, před dvěma měsíci jsme měli soud,kde se řešilo plánování prázdnin. Matka dítěte u soudu nesdělila nic o vycestování syna mimo ČR. Když byl syn u mě na prázdninách jsem matce psal jestli mají v plánu během zbytku prázdnin vycestovat mimo ČR,odpověď zněla (kdyby jsme nějak jely budu tě i formovat). Pak jsem předal syna do konce prázdnin zpět k matce.V pátek v 19:10 mi došla SMS s oznámením že se synem odjíždí do Chorvatska.Vice informací nemám i přes můj nesouhlas vím že se v Chorvatsku nachází...Chtěl bych se vás zeptat jak mám dále postupovat když matka nerespektovala můj nesouhlas a přesto vycestovala s ním synem...děkuji za odpověď
Dobrý den, zajímalo by mě, zda si mě jako občanku ČR může předvolat jako svědka slovenský soud doporučeným dopisem - zda by o tom neměl vědět nějaký česky úřad. Dále by mě zajímalo, jak se dokládá útrata za cestu k soudu (benzín/hotel…) Pěkný den,
Dobrý den mám prozbu. Mám dcerku která byla svěřena do mé péče . Jejího otce sem kontaktovala že bych potřebovala navisit alimenty. Řek že tet stim problém nemá . A chce to mít potvrzené oficiálně úřadem. Chtěla bych se i zeptat že si lze jen poslat k soudu poslat nějaký papír že chceme navisit alimenty a že stim otec souhlasí . A jeho podpis že si by se to obešlo i bez soudů. Je možné my pomoc sepsat to hezký den
do 12 hodin
Dobrý den, včera jsem se dostavila jako svědek k hlavnímu líčení a bylo mi sděleno, že se musí odročit z důvodu, že obžalovanému nebylo včas doručeno předvolání, ale já jsem o něm věděla už měsíc. Je možné, že si vůbec předvolání nevyzvedl? A kolikrát se může jednání ještě odročit? Děkuji
Dobrý den, mám syna ve věku 15 let ve střídavé péči a on chce přejít do mojí výhradní péče. S tím ale nesouhlasí bývalá žena, takže se chci obrátit na soud. Dotaz zní: Jestli má soud nějakou zákonnou lhůtu na vyrozumění od data podání, dále jak dlouho asi trvá, než k jednání dojde a jestli jsou nějaké webové stránky se vzorem, jaké má mít toto podání náležitosti.
V 2021 jsem byl MS v Praze osvobozen v insolvenčním řízení od placení pohledávek zahrnutých i nezahrnutých do oddlužení v rozsahu v němž dosud nebyly uspokojeny a vztahuje se také na věřitele k jeichž pohledávkám se v insolvenčním jednání nepřihlíželo a na věřitele kteří své pohledávky do insolvenčního řízení nepřihlásili. Přesto po mě věřitel přes rozsudek MS v Praze po mě neustále požaduje zaplacení dluhu.
Syn odmítá chodit k otci. Zatím jsem ho vždy premluvila, ale pokaždé říká, že tam být nechce, že si s tátou nerozumí, ze ho psychicky depta. Soudem je určený styk jeden den v týdnu a ob víkend. Může už se v tomto věku dítě rozhodnout, že se s otcem nebude stykat? Přihlédne případný soud k jeho názoru? S otcem není možná domluva, na styku trvá a mysli si, že syna manipuluji. To ale není pravda, jsme od sebe léta a vždy k němu syn chodil.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jsem na neschopence a ještě delší dobu bohužel budu Můj zaměstnavatel momentálně přišel s tím že jsem již nepotřebná Nabídl mi konec pracovního poměru dohodou a nabídl odstupné Bohužel nevím jak ses této situaci zachovat abych nepřišla o nemocenskou Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, pokud uhradim exekuci, může ještě dovolací soud zrušit původní rozsudek a nařídit vrácení plnění v exekuci. Myslím dovolání proti rozhodnutí Městského soudu ohledně rozsudku.
Jak si vysvětlit právní fomulaci - ....kdy absentuje subjektivní stránka jednání XY, nelze jmenovaného postihnout pro přečin křivého obvinění dle par. 345tr.zák. . Děkuji
S otcem dítěte máme dohodu o styku s dítětem. Není dana rozsudkem soudu. Rozsudkem soudu bylo jen výživné a svěření dítěte do me výlučne péče. Dohoda o styku s dítětem byla sepsána podepsaná otcem v březnu 2022, od té doby ji otec nedodrzoval. Údajně čekal na rozsudek soudu. Ale styk s dítětem nebylo dáno rozsudkem soudu. Soud byl v červnu 2022. Chci se zeptat, odkdy tedy tato dohoda o styku byla v platnosti. Po podepsání nebo až po soudu, i když styk s dítětem nebo dáno rozsudkem soudu, ale na nás.
Dobrý den, bývalému manželovi přítelkyně přišla pohledávka od X na adresu, kde ona bydlí a on tam má dva roky úředně zrušeno trvalé bydliště, jsou rozvedeni přes dva roky. Když volala veritelovi, tak jí bylo řečeno, že ji tam může přijít exekutor. Tohle přece není možné. Adresa, kterou si u veritele nezměnil přece není důležitá. Má se bát exekuce?
do 12 hodin
Dobrý den dnes mi přišlo EPR.. jde o to ze jako důkaz nebyla udana smlouva tu prý nemají ale jen potvrzení ze mi peníze přišli na účet.. takže neoprávněné zbohatnutí.. zajímavé na tom je ze jako zprávu pro příjemce zadali rodné číslo mého už bývalého přítele.. matně si vzpomínám ze mi říkal ze mu ke mě přijdou peníze ze mu je mám dat ze je vše na jeho jméno.. je možné tedy ze to vymáhaji po mě? Má smysl poslat odpor? Popřípadě jak?
Jakou máme šanci na zvýšení výživného, když rozsudek je starý 14let, částka X, dítě jíž na střední škole, otec celou dobu v insolvenci, celkem, má další X děti.
Prodej garáže, kupující požadoval vlastní KS, my s jejím zněním nesouhlasili, jednání kup. nám nevyhovovalo a prodej jsme si rozmysleli, aniž bychom sdělili důvody, jen, že ukončujeme jednání o prodeji. Přišla nám -odkaz na § 1729 zák.č. 89/2012Sb. výzva k úhradě X na b.ú za škodu, která měla údajně vzniknout naším jednáním. Jak se lze bránit?
Dobrý večer. Jsem těhotná a blíží se termín porodu. Otec dítěte tvrdí že otec není a o ani jednoho z nás nejeví zájem za celou dobu se ani nezeptal zda je malý v pořádku a místo toho mě poslal na potrat takže budu požadovat testy otcovství a alimenty vše přes soud ale jeho maminka chce aby si dítě brali někdy na hlídání i když se nezajímají takže netuším jak si to představující komunikace s nimi moc nefunguje oba dva jsou arogantní a povýšení ale je nějaká šance aby soud nedovolil popřípadě střídavou péči jen ještě chci objasnit mně ani otci nebylo ještě 18 a moje maminka bude ho mít do mích 18 v opatrovnictví
Dobrý den, soud určil žalovanému, aby mně uhradil soudní výlohy. Odpovídající částka byla z jeho účtu na můj účet zaslána, avšak bez specifikace. Na mé dotazy, zda se jedná o platbu za soudní výlohy nereaguje. Splnil žalovaný z právního hlediska ?rozhodnutí soudu? Děkuji.
Dobrý den. Na šéfa přišlo udání o zaměstnávání ukrajinců na černo. Přišla kontrola, něco zjistili a já podepsala, že se k tomu vyjadřovat nechci. Jenže teď mě označili za povinnou osobu a pozvali k sobě. Mohu se držet své původní výpovědi a mlčet. Děkuji
do 12 hodin