Soused má na svém pozemku umístěnou kameru, kterou si mě filmuje

Právní poradna>Všechny dotazy>Soused má na svém pozemku umístěnou kameru, kterou si mě filmuje>
Dotaz
Ke svému domu jezdím přes pozemek souseda (dle soudního rozhodnutí). Soused má na svém pozemku umístěnou kameru, kterou si mě filmuje. Je protiprávní, když mu před svým přejezdem kameru zakryju a po přejezdu zase odkryju?
Odpověď od:
Mgr. Hana Wernerová
Advokát
Dobrý den, k používání kamery snímající jiné osoby musí mít soused vážný důvod – např. ochranu vlastního majetku či osob pohybujících se v prostoru jeho nemovitostí. Každý může předcházet nebezpečným situacím a tyto situace dokumentovat, v nichž mu jiné osoby mohou poškozovat nebo poškozují majetek a nějak zasahují na území jeho pozemku. Může přitom kamerou snímat vlastní nemovitost a přiměřeně také její hranici, např. okrajové části okolních přilehlých zahrad, polí či veřejných komunikací (tedy místo, odkud vychází útok na chráněné zájmy). Používá-li soused kameru nevhodně, dopouští se přestupku proti občanskému soužití. Nepatřičné jednání souseda je proto třeba oznámit příslušné obci a mělo by být projednáno tzv. komisí k projednání přestupků. Pokud se cítíte-li vážně dotčen nebo poškozen provozováním kamery, které vnímáte jako nevhodné, pak za to máte právo požadovat také u soudu odškodnění či jiné zadostiučinění. Zakrývat kameru není ideální způsob řešení. Rovněž to může být kvalifikováno jako přestupek proti občanskému soužití a pokud by došlo na pozemku souseda k nějaké škodě, mohl by Vás ještě potahovat po soudech kvůli odškodnění nebo při poškození kamery kvůli poškozování cizí věci.

Předchozí dotaz

Jsme čtyři spoluvlastníci

Dobrý den, potřebujeme prodat byt v osobním vlastnictví. Jsme čtyři spoluvlastníci. Jeden z nás dělá potíže. Vlastní 1/6 podílu. Může se prodej uskutečnit i bez jeho souhlasu?

Další dotaz

manželka chce koupit nemovitost a nevíme, jak to udělat, aby mé děti z prvního manželství v případě dědictví po mě neměli nárok na tuto nemovitost.

Dobrý den, jsem jednou rozvedený a znovu jsem se oženil - 2 roky nové manželství. Nyní chce manželka koupit nemovitost a nevíme, jak to udělat, aby mé děti z prvního manželství v případě dědictví po mě neměli nárok na tuto nemovitost. Stačí, když jí manželka koupí ze svých zdrojů, za peníze z vyrovnání majetku z prvního manželství a bude psaná na katastru jako jediný majitel, nebo je nutné ještě doplnit nějakým dokumentem. Děkuji
Mgr. Hana Wernerová
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Dobrý den ptám se za syna: je zletilý, od léta zaměstnaný, soudem má vyměřené výživné, které momentálně na účet nárazově přichází od insolvenčního správce (povinný je v procesu oddlužení). Syn potřebuje zrušit vyplácení výživného - má se s takovou žádostí obrátit na soud, nebo insolvenčního správce (jak tvrdí jeho asistentka)?
do 12 hodin
Dobrý den, na svém soukromém a oploceném pozemku pestuji na výkrm 30 brojlérů pro svoji spotřebu. Brojleřia jsou umístěny v zabezpečené kleci, ohrádce, kterou posouváme k vůli pasení trávy. Soused si stěžuje na smrad a že draždím jeho loveckého psa, který jím pobíhá volně po jejich zahradě a stále na ně štěká přes plot. Ohrádka je minimálně 50 metrů od obydlí, čili v zadní části zahrady. Jsou prosím nějaká omezení?
Dobrý den, jsem vlastníkem rekreačního objektu (chata), která je postavena, ve svahu, v CHKO. Přes pozemek souseda (ve svahu nad našim pozemkem) vede příjezdová cesta (zpevněná cesta) k dalším chatám. Soused má na svém pozemku v Katastru nemovitostí zapsáno věcné břemeno chůze a jízdy, ale cesta není zaměřena a vyznačena. V této chvíli chce soused přesunout cestu na hranici s našim pozemkem. Vzhledem k tomu, že je vše situováno ve svahu a soused předpokládá zpevnění pouze hlínou, kameny a železničními pražci, máme obavy, že bude docházet k posunu svahu a při podmáčení i možnému zřícení. Mám nějakou obranu resp. platí pro tuto stavbu dodržení 2 m vzdálenosti od hranice pozemku? Neměl by mít na tuto stavbu stavební povolení?
do 12 hodin
Dobrý den, Jde o moji babičku (matku mé matky). Nikdy s ní v naší rodině nebyly dobré vztahy a ani se sousedy je neměla. Došlo to až tak daleko, že jí rodiče koupili byt, protože po hádce se sousedy v jejím domě žít nemohla. Její dům byl ještě za života obou prarodičů darován mé matce a to bez práva dožití. Má matka před 4 lety zemřela a dům v dědickém řízení zdědil můj otec po vzájemné dohodě se mnou. Od té doby se o babičku stará i když k ní už nemá žádné vazby. V bytě ji nechal, nemají spolu smlouvu a platí jen směšný nájem. Babička má mimo mé zemřelé matky i syna, který bydlí stovky km daleko a o matku nejeví zájem i přes několik upozornění, že by se o ní měl postarat. Babička mého otce denně telefonicky následně i osobně terorizuje, do pečovatelského zařízení nechce, protože si užívá pohodlí a levného ubytování, dochází k ní charita. Je nějaká právní možnost aby se syn o matku postaral? (o vyživovací povinnost zde nejde). Pokud ne,jak byste situaci řešili? Děkuji.
Dobrý den, půl roku zpátky jsem se seznámil s Ukrajinkou, která žila v ČR a pracovala Nelegálně. Proběhlo pár bližších seznámení a vysadila antikoncepci, aniž bych o tom věděl, protože chtěla dítě. (nebo spíše moje peníze.) Potom odjela s rodiči na Ukrajinu, kde mě ignorovala a nereagovala na žádný kontakt. Začla válka a vrátila se, začla mi psát, že mě dá k soudu, že chce peníze a že mě dá k soudu. Má vůbec nějakou šanci uspět?
do 12 hodin
Dobrý den, mohu jako rodič zplnomocnit svojí zletitou dceru, aby mne zastoupila a jednala za svojí mladší sestru (mojí nezletilou dceru) na základní škole?
Dobrý den. Vlastním s manželem dům. Který on zdědil od rodičů. Ty povolili sousedům na naším pozemku postavit garáž a část jejich domu leží na naším pozemku. Vše používají již přes 30 let. Dá se od sousedů teď požadovat nájemné?
do 12 hodin
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,jestli soused může postavit kurník přímo na hranici pozemků běž našeho souhlasu.Od plotu není téměř žádný prostor.Bydlime ve městě a máme u domku malou zahradu kde v létě rádi posedíme. Podotknu ještě,že soused má zahradu u svého obchodu a v objektu ani nebydlí.Bojim se, že zápachem a hlukem nás slepice budou obtěžovat.Komunikace s ním je nemožná.
do 6 hodin
dobry den prosim chtela bych.Mamince zamřel syn,obě dědičky přijeli obě dědictví.mezi sebou se dohodli,družka po synoj vezme šechni dluhy a pohledavky na sebe,a maminka jeden podíl z domu po babičce dědictví.soud dědictvi uznal a potvrdil bylo ukončeno v roce 2017.tet se mamince ozvala banka že se má dostavit k soudu kde se bude projednavat pohledavka.mohu uplatnit u soudu narok na promlčecí lhutu a zdraví maminky.děkuji
do 12 hodin
Vyhrál jsem soud, obžalovaný nic nemá,tak že mi nevrátí 130tisíc, a právník po mě chce místo obžalovaného zaplatit služby i když soud to nařídil obžalovanému. Co mám dělat? Děkuji.
Dobrý den, jsem majitelem bytu a soused nade mnou má umístěný sušák na prádlo v okně z okna ven(jako jediný v domě).Prádlo které věší na sušák je tak dlouhé že zasahuje do mého výhledu a docela mě to obtěžuje, kromě prádla věší na sušák i mop s násadou která opět zasahuje až do mého výhledu. Z okna klepe koberec takže veškerý bordel padá na můj parapet. Jsme SVJ takže jsem kontaktovala výbor SVJ bez odpovědi, email jsem poslala i správcovské firmě která mě odbyla tím že se mám domluvit se sousedem sama. Nevím ani kdo tam bydlí a jestli je vůbec majitelem bytu nebo nájemníkem někoho. Existuje nějaký zákon na který se můžu odkazovat?a kdo by to měl řešit SVJ nebo ta správcovská firma? Děkuji
s přílohami
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je ještě možné se vyhnout dalšímu soudnímu jednání po tom, co jsme podali odpor proti platebnímu příkazu? Manžel byl předvolán před soud po podání odporu, prý hrozí, že jednání postoupí ke krajskému soudu. Myslíme si, že dluh byl promlčen, ale bohužel nemáme žádné podklady. Nevím, zda jsem srozumitelná.
Dobrý den,byl podán spor k soudu druhou stranou kvůli pŕedkupnímu právu.Vyřešil se smírně ještě před soudním jednáním a spor byl na soudu zrušen.Nyní mám uhradit soudní výlohy já.Jak je to možné,když já jsem k soudu žalobu nepodávala.Děkuji.
V r.2009 prodali rodice byt sousedum za 273tis.korun.Zila jsem v Italii,ale z trval.bydliste jsem se nikdy neodhlasila.Vratila jsem se,abych se starala o otce, az do jeho smrti.Se sousedy mam dobre vztahy, nemame jeste vzajemnou smlouvu,ale chteji mi zvysit najemne,je to v poradku?A muzou me i vyhodit?
do 12 hodin
Dá se nějak zjistit seznam všech správních řízení nebo soudů kde jsem vystupoval??
Dobrý den, zkusím co nejstručněji, partnerka je rozvedená – skoro tři roky (proběhl soud o děti a status rozvedená) bez majetkového vyrovnání SJM, na které se čeká a nejspíš toto bude muset rozhodnout soud. Návrh k soudu se bude podávat až tento rok na podzim. Partnerka zjistila před dvěma dny, že její bývalý manžel asi před rokem a půl prodal vozidlo a traktor, prodal to kamarádovi a stále věci užívá, proto neměla pochybnost, že takto učinil, obě věci byly v SJM. Bez jejího souhlasu, aniž by partnerce dal polovinu z prodaných věcí nebo nějakým způsobem o tomto informoval. Dopustil se nějakého trestného činu? Případně jak postupovat.
do 12 hodin
Dobrý večer, já a můj syn máme domek každý půlku. Syn chce prodat svoji půlku a já ne. Je možné aby prodal svoji půlku bez mého povoleni.
do 12 hodin
Dobrý den, soused neoprávněně vstoupil na můj pozemek, kde uřízl a odcizil kmen stromu švěstky. Souseda jsem požádal o vysvětlení celé situace a náhradu škody. Ani jsem nečekal, že vše přizná... Překvapilo mě proto, když došel do garáže pro odcizený kus dřeva a hodil mi ho zpět přes plot, přičemž mi nadával a urážel. Do rozhovoru se s invektivy přidala i sousedova žena. Mimo jiné urazili mou rodinu a zpochybnili mé vzdělání. Z celé situace mám pořízený 10min zvukový záznam.
Dobrý den , pracovala jsem na DPP , kde ze dne na den majitelka uzavřela výdejnu balíků , kde mi předem neinformovala . Za květen mi neposlala výplatu , výpověď , mzdový list, výplatnice . V emailech mi vyhrožuje , že nevyhraji , nic nepošle . Před týden jsem ji zaslala výzvu k zaplacení , jinak se obrátím na soud . Jelikož se mnou nekomunikuje , budu potřebovat k soudu předžalobni výzvu sepsanou advokátem . Můžete mi prosím pomoci ? Nemohu si dovolit platit drahé služby za právní služby . Děkuji
Ukončení platby výživného? a) vím že musí rozhodnout soud b) syn 28 let už ukončil studium VŠ a dál nechce studovat tedy ukončil smysluplnou přípravu na budoucí povoláním c) dostává 210 Euro a toho nenutí jít do stálé práce a proto jen dělá brigády a nic víc (to není stálá práce) Otázka: Mohu i tak požádat soud o součinnost a zrušení rozsudku při řešení tohoto problému ?.. Nemám jak na něj působit (jen sms) a matka nemá důvod při výši 200 Eu jej někam posílat a na Slovensko to je dost peněz. Tedy platí-li, že cca 300-400 je průměr plat.
do 12 hodin
Dobry den.Obracim se na vas s otazkou kolik smi mesicne opatrovanec utratit ze sveho mesicniho inv. duchodu vy vysi 15000 kc,je-li soudem omezen ve zpusobilosti k pravnim ukonum?(zbaven svepravnosti).Rozsudkem soudu byl opatrovanec omezen tak,ze neni schopen hospodarit s castkou prevysujici 40000 kc mesicne.Dekuji
Dobrý den, mám nové sousedy nad sebou. Mají 2 děti, asi 5 letou dívku a malé mimino. Od té doby, co se nastěhovali, mi můj by duní cca 18 hodin denně. V noci dítě pláče, od 6 hodin ráno běhá po plovoucí podlaze, dupe, křičí, nikdo jej neokřikne, sousedi a jejich styl chůze po plovoucí podlaze připomíná trénink na přehlídku v Moskvě. Když zatluču, tlučou zpátky. Jde o hlučné, zřejmě primitivní jedince, řídící se heslem, já si mohu ve svém bytě dělat co chci, a to i na úkor těch druhých. Byty jsou v osobním vlastnictví, předseda SVBJ je podobný typ, jako oni.
do 12 hodin
na konci června jsem si založila datovou schránku FO. Pak mi ale přišel dopis od soudu poštou, celý měsíc jsem byla v zahraničí. Pravděpodobně se jedná o rozsudek ve věci TŘ, kde jsem zúčastněnou osobou, soudní jednání bylo v červnu, nebyla jsem předvolána a jednání se neúčastnila, přišlo mi předtím vyrozumění a usnesení.
do 12 hodin
Pan X založil s dalšími lidmi spolek, nechali ho zapsat do veřejného rejstříku a vzápětí po té činnost ustala a na spolek zapomněli. Nyní dostal výzvu od městského soudu k doložení všech listin, účetnictví atd. k činnosti spolku. To udělat nejde, protože nic takového nemají, nemají ani sepsané stanovy. Spolek dostal status nečinný. Co má tedy soudu dodat? Případně jak spolek zrušit?
do 12 hodin
Prosím o radu. Bydlím v širším centru historického města. Soused má nahoře (svažitý pozemek) na hranici mého pozemku poměrně velkou černou stavbu (není zakreslená v katastru nemovitostí) kde má koně . Na tuto zeď jsem vysadila břečťan. Léta to sousedovi nevadilo. Jedno ráno jsem zjistila, že, bez jakékoliv komunikace se mnou, břečťan nahoře odřízl a celý hodil na můj pozemek, čímž zničil všechny rostliny, keře, které tam rostly a zřejmě i dřevěnou lavičku. Jde o velkou hromadu spletených "lián" (cca šíře 7m, výška cca 1,5m, hloubka cca 1m - mám to nafocené), kterou nejsem ze zdravotních důvodů schopná odstranit. Mohu po sousedovi chtít, aby, když se mnou nekomunikoval, zajistil odstranění této velké hromady? Zdvořile děkuji za radu.
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Soused rok neseče svůj pozemek. Jsou tam dvoumetrové kopřivy, bodláky a tráva,kde se množí různí živočichové a ti mi ničí moji zahradu. Snažila jsem se se sousedem domluvit, ale marně. Už si nevím rady, jak ho donutit, aby alespoň 2x do roka svůj pozemek posekal. Prosím o radu.
Existuje lhůta, do kdy musí soud rozhodnout o návrhu na zrušení předběžného opatřeni? Mám PO na strpění průjezdu přes pozemek a protistrana podala návrh na zrušení. Mohu pozdržet vybrání z DS na 10 dnů(soud chce, abych se k tomu vyjádřil)?
Dobrý den, rozhodla jsem se odejít od manžela a ústně jsme se dohodli na tom, že mu dám svou polovinu domu s pozemkem a další nemovitosti s tím že mi slíbil že tyto nemovitosti přenechá dětem. Bohužel situace je jiná . Manžel se odstěhoval do zahraničí se svou přítelkyní a svým dětem nepřenechal nic a ani do budoucna tak nechce učinit . Dcera se musela vystěhovat z domu a manžel teď dům pronajímá dům cizím lidem. Mohu požadovat vrácení daru?
do 12 hodin
Dobrý den, je možné si vysadit na svém pozemku cca 20 cm od sousedovi zdi nízký živý plot nebo udělat záhon s květinami? Soused operuje s tím, jak bude opravovat zeď a nebo že mu tam pod zeď budou prorůstat kořeny. Dekuji.
do 12 hodin
Dobrý večer měl bych na vás dotaz...s bývalou přítelkyni máme syna ve střídavé péči, před dvěma měsíci jsme měli soud,kde se řešilo plánování prázdnin. Matka dítěte u soudu nesdělila nic o vycestování syna mimo ČR. Když byl syn u mě na prázdninách jsem matce psal jestli mají v plánu během zbytku prázdnin vycestovat mimo ČR,odpověď zněla (kdyby jsme nějak jely budu tě i formovat). Pak jsem předal syna do konce prázdnin zpět k matce.V pátek v 19:10 mi došla SMS s oznámením že se synem odjíždí do Chorvatska.Vice informací nemám i přes můj nesouhlas vím že se v Chorvatsku nachází...Chtěl bych se vás zeptat jak mám dále postupovat když matka nerespektovala můj nesouhlas a přesto vycestovala s ním synem...děkuji za odpověď
Dobrý den, zajímalo by mě, zda si mě jako občanku ČR může předvolat jako svědka slovenský soud doporučeným dopisem - zda by o tom neměl vědět nějaký česky úřad. Dále by mě zajímalo, jak se dokládá útrata za cestu k soudu (benzín/hotel…) Pěkný den,
Mám zadržený čerstvě řidičák na správním oddělení, zbytkový 0,41 a v krvi O. Jezdím přes PL a v BRD jako spedice. Mám tedy ještě i německý ŘP. Mohu v zahraničí dál jezdit?
do 12 hodin
Dobrý den, potřebuji poradit, přes realitní kancelář jsme si s partnerem našla chatu na celoroční bydlení, majiteli už na začátku jsme řekli že máme dva psi, souhlasil . Smlouva je sepsána na 3 roky a udělali jsme rekonstrukci se kterou majitel souhlasil, vše platíme v pořádku, ale je tu problém se sousedy, také mají dva psi, stranu našeho plotu jsme zabezpečili ale i přesto chtějí nový plot, s tím majitel souhlasil ale na základě toho nám řekl že pokud bude ještě problém ze strany sousedů tak nám dá výpověď. Má na to právo? A máme právo na nějaké odškodnění? Předem moc děkuji
do 6 hodin
Dobrý den mám prozbu. Mám dcerku která byla svěřena do mé péče . Jejího otce sem kontaktovala že bych potřebovala navisit alimenty. Řek že tet stim problém nemá . A chce to mít potvrzené oficiálně úřadem. Chtěla bych se i zeptat že si lze jen poslat k soudu poslat nějaký papír že chceme navisit alimenty a že stim otec souhlasí . A jeho podpis že si by se to obešlo i bez soudů. Je možné my pomoc sepsat to hezký den
do 12 hodin
Dobrý den, jak lze ukončit pracovní poměr, pokud reálným důvodem odchodu je šikanování ze strany majitele, tak abych po 12 letech ve výkonné pozici nepřišel alespoň o odstupně? Majitel se chová a vystupuje už léta jako psychopat (a to vůči všem zaměstnancům) a tedy pokud není jeho, tak jakákoli debata s ním je nemožná. Svou silou a mocí je schopen udělat cokoliv, aby zaměstnance psychycky zničil (většinou jde o lži a vyfabulované konspirace o kterých následně přesvědčuje okolí, které mu ale nijak neoponuje, nakolik ho zná a je často v identické situaci). Jaké jsou možnosti ukončení takové spolupráce, tak abych za svou poctivu robotu dostal alespoň to, na co mám podle zákoníku práce nárok?
Dobrý den, mám syna ve věku 15 let ve střídavé péči a on chce přejít do mojí výhradní péče. S tím ale nesouhlasí bývalá žena, takže se chci obrátit na soud. Dotaz zní: Jestli má soud nějakou zákonnou lhůtu na vyrozumění od data podání, dále jak dlouho asi trvá, než k jednání dojde a jestli jsou nějaké webové stránky se vzorem, jaké má mít toto podání náležitosti.
Syn odmítá chodit k otci. Zatím jsem ho vždy premluvila, ale pokaždé říká, že tam být nechce, že si s tátou nerozumí, ze ho psychicky depta. Soudem je určený styk jeden den v týdnu a ob víkend. Může už se v tomto věku dítě rozhodnout, že se s otcem nebude stykat? Přihlédne případný soud k jeho názoru? S otcem není možná domluva, na styku trvá a mysli si, že syna manipuluji. To ale není pravda, jsme od sebe léta a vždy k němu syn chodil.
Dobrý den, jsem vlastníkem pozemku. Část mi neoprávněně užívá soused. Mohu tuto část geometricky oddělit, aby vznikly pozemky dva, větší pozemek prodat a o "obsazený" pozemek vést se sousedem soudní spor?
Dobrý den, pokud uhradim exekuci, může ještě dovolací soud zrušit původní rozsudek a nařídit vrácení plnění v exekuci. Myslím dovolání proti rozhodnutí Městského soudu ohledně rozsudku.
dobry den, muj deda cca 90 let (plne pri smyslech-jezdi autem) za zivota prepise dum na jednoho ze svych synu bez vedomi druheho, muze to ten druhy po jeho smrti napadnout v dedickem rizeni? a pokud muzu tak jakou ma sanci na to ze bude uspesny.
do 12 hodin
dobry den, mel jsem v jidle kebab cerva, mam zazivaci problemy, byl jsem u doktora.byli jsme tam ve trech , byli tam tri zamestanci, jedli jsme to na miste, vedouci videl jak cerv z jidla vypadl, a kdyz jsme chteli penize zpet tak zavolali policii. ale ta protoze tam jezdi na obed za 50kc nechteli to resit, a vyhodili nas, ohlaseno na hygienu, fotku cerva mame.a mam neschopenku. je mozne zadat nejake odskodne a z jakym uspechem?
S otcem dítěte máme dohodu o styku s dítětem. Není dana rozsudkem soudu. Rozsudkem soudu bylo jen výživné a svěření dítěte do me výlučne péče. Dohoda o styku s dítětem byla sepsána podepsaná otcem v březnu 2022, od té doby ji otec nedodrzoval. Údajně čekal na rozsudek soudu. Ale styk s dítětem nebylo dáno rozsudkem soudu. Soud byl v červnu 2022. Chci se zeptat, odkdy tedy tato dohoda o styku byla v platnosti. Po podepsání nebo až po soudu, i když styk s dítětem nebo dáno rozsudkem soudu, ale na nás.
Syn je v insolvečním řízení, chci mu pomoci tím, že si ho nastěhuji do svého bytu v družstevním vlastnictví. Mohu mu u sebe dát přechodné a nebo dokonce trvalé bydliště? Nemohu se tím vystavit nějakým problémům ohledně svého podílu k bytu? Jsem matka a byt je napsaný na mne. Děkuji za odpověď
do 12 hodin
Dobrý večer. Jsem těhotná a blíží se termín porodu. Otec dítěte tvrdí že otec není a o ani jednoho z nás nejeví zájem za celou dobu se ani nezeptal zda je malý v pořádku a místo toho mě poslal na potrat takže budu požadovat testy otcovství a alimenty vše přes soud ale jeho maminka chce aby si dítě brali někdy na hlídání i když se nezajímají takže netuším jak si to představující komunikace s nimi moc nefunguje oba dva jsou arogantní a povýšení ale je nějaká šance aby soud nedovolil popřípadě střídavou péči jen ještě chci objasnit mně ani otci nebylo ještě 18 a moje maminka bude ho mít do mích 18 v opatrovnictví
Jedná se mi o legalizaci nyní ústně dohodnuté výměny sklepů se sousedem ve čtyřbytovce. Sklepy jsou dle Prohlášení vlastníka vymezeny jako příslušenství bytu. Sklepy nemají stejnou velikost, proto jejich výměnou dojde ke změně spoluvlastnického podílu na společných částech domu jak pro nás tak i pro souseda. Pro ostatní vlastníky jednotek se spoluvlastnické podíly nemění.
Dobrý den, soud určil žalovanému, aby mně uhradil soudní výlohy. Odpovídající částka byla z jeho účtu na můj účet zaslána, avšak bez specifikace. Na mé dotazy, zda se jedná o platbu za soudní výlohy nereaguje. Splnil žalovaný z právního hlediska ?rozhodnutí soudu? Děkuji.
Dobrý den, soused si dal na náš hraniční plot tepelné čerpadlo k bazénu. Čerpadlo je hlučné jako ostatně každé čerpadlo a určitě by nás pri plném provozu v letních měsících rušilo. Mám právo na to, aby ho soused odstranil či nějak odhlučnil například umístěním do šachty nebo podobně? Na stavebním úřadě mi paní řekla, že neví, co by s tím měla dělat. Děkuji
Dobrý den Mám problém s přítelkyní od které odcházím a máme spolu 1dite. Rád bych se sní dohodl jenže jasně mi dává najevo že mě obere o peníze jelikož dělám v XXX. Bydlíme s jejími rodiči přístavbě která ji patří. Koupil jsem par věci které bylo potřeba (lednice,troubu,var.desku, kuchyň....atd..též auto...)a s kterým jezdí a je napsané na její osobu. Hodnota věci přibližně přibližně 150tisic.. Za další pobírá peníze na holku (Přídavky z XXX)
do 12 hodin