Chcela by som partnera opustiť a bojím sa toho, že by mi robil problémy

Právní poradna>Všechny dotazy>Chcela by som partnera opustiť a bojím sa toho, že by mi robil problémy>
Dotaz
Dobrý deň, sme slovenská rodina žijúca v ČR. Máme tu dve maloleté deti. Chcela by som sa opýtať že chcela by som partnera opustiť a bojím sa toho že by mi robil problémy že by nechcel ísť so mnou tie doklady vybaviť alebo že by ma udal niekde na urad a prišla by som o deti. Šlo by to vybaviť aj bez neho?
Odpověď od:
Mgr. Hana Wernerová
Advokát
Dobrý den, pokud nejste manželé, tak nic přes úřady řešit nemusíte. Stačí se domluvit na tom, jaké výživné na děti Vám partner bude hradit a jak se bude s dětmi vídat. Pokud se ale nedomluvíte, měla byste věc řešit přes sociální odbor v místě, kde se v ČR zdržujete a tam nemusíte chodit společně. Stačí oslovit sociální odbor a oni už Vám v dané věci pomůžou, doporučí potřebné postupy. Výhodou je, že se nemusíte rozvádět, v takovém případě již do věci vstupuje soud a tam by Vám nic jiného nezbývalo, než věc řešit společně.

Předchozí dotaz

Máme pozemky, které se snažíme prodat

Máme pozemky, které se snažíme prodat. Pozemky jsou zatím jako zemědělské a zprostředkovatel má vynaložit úsilí, aby se v územním plánu s nimi počítalo jako s pozemky pro bytovou zástavbu. Už máme i zprostředkovatelskou smlouvu ve které je jeden bod, který moc dobře nechápu a nevím jestli je tento bod normální. Nechtěl bych podepsat něco co by mě mohlo následně mrzet. "Smluvní strany se výslovně dohodly, že zprostředkovatel je oprávněn převést jednostranně práva a povinnosti z této smlouvy na společnost, kterou si jako zakladatel založí, je však povinen o této skutečnosti informovat zájemce, případně jejich zástupce, kterého si zájemce zvolí. "

Další dotaz

Pracuji jako voják z povolání a často se dostáváme do sporu se svými nadřízenými

Dobrý den, pracuji jako voják z povolání a často se dostáváme do sporu se svými nadřízenými, když žádáme o služební volno při důležitých osobních překážkách ve službě. Řekněme, že v praxi to vypadá tak, že podřízený přijde za svým nadřízeným s žádosti o služební volno. Teď mluvíme konkrétně o SV k zubnímu lékaři. Dotyčný voják měl vystavenou lékařskou zprávu, ve kterém bylo zmíněno, že se jedná o zákrok neodkladného charakteru. Nadřízený mu však volno neschválil a argumentem pro toto rozhodnutí bylo, že “tento den je důležité zaměstnání”. Někteří lékaři jsou také velmi vytížení a někdy není prostor k diskuzi, co se rezervace termínu týče. Takže dotyčný voják pak čekal na další termín v nejistotě, že bude opět “ důležité zaměstnání” a nadřízený mu opět nedá volno. Celá tato situace vedla ke zhoršení zdravotního stavu dotyčného vojáka a následnému chirurgickému zákroku, kterému se dalo předejít včasným ošetřením. Tato rozhodnutí se však netýkají jen návštěv zdravotnických zařízení a argument pro tato zamítnutí je často věta “vy máte nárok o volno požádat, já však této žádosti nemusím vyhovět”. Chtěl bych tedy poprosit o osvětlení této problematiky. Může vůbec nadřízený takto rozhodnout a pokud ano, jak se může voják bránit proti takovému rozhodnutí? Taky bych se chtěl zeptat, jak má vlastně vypadat oficiální předložení takové žádosti? Všechno probíhá prakticky mezi čtyřma očima a zamítnutí bývá pouze ústní. Děkuji za odpověď
Mgr. Hana Wernerová
Advokát

Nejnovější dotazy:

Soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření

Dobrý den, v opatrovnické věci ohledně styku se synem byl proveden psychologický posudek, který pro mě nedopadl nejlépe a soudružka znalkyně doporučila psychiatrické vyšetření. Na základě toho byl nařízen usnesením psychiatrický posudek. Ale podařilo se mi řízení o styku se synem zvládnout s rozsudkem, že styk se neurčuje Psychiatrický posudek proveden nebyl. Bylo zde vydáno doporučení na asistovaný styk. A můj dotaz zní, jestli kdyby OSPOD či ex či soud vyvolaly v této věci nové řízení, jestli bych se mohl vyhnout psychiatrickému posudku tím, že bych řekl, že se se synem již stýkat nebudu do dospělosti. (jestli bych měl vůbec ten asistovaný styk podstupovat), či je-li jiná možnost se psychiatrickému posudku vyhnout. Děkuji.

Uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně

Dobrý den, uzavřela jsem písemnou pracovní smlouvu s tím, že výše hrubé mzdy mi bude každý měsíc navýšena do určité částky, která byla vyslovena ústně, odměnami. Stejně tak bylo postupováno i u dalších zaměstnanců. Dva měsíce tomu tak bylo, nyní se tak neděje. Dostávám pouze hrubou mzdu uvedenou ve smlouvě. Můžu s tím něco udělat?

Po své mamince jsem zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu

Dobrý den, v roce x jsem po svém mamince zdědil dvě pohledávky vůči zemědělskému družstvu, jedna je z titulu nevyplaceného majetkového podílu a druhá u titulu nevyplaceného vypořádavacího podílu. Několikrát jsem se emailem i telefonem dotazoval v družstvu, ale nikdy jsem od nich nedostal jinou než ústní odpověď, že "je to promlčeno", nic víc, ani konkrétnější co je promlčeno. Děkuji za odpověď

Dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu

Dobrý den, dodavatel energií mi od března tohoto roku neinkasoval platby z účtu (prý systémová chyba, až do konečného vyúčtování tvrdili, že mám vše ok). Teď přišel nedoplatek a já je ihned kontaktovala. Jak v tomto případě mohou postupovat? Mohou platbu vymáhat takhle zpětně nebo mě nutit do splátkového kalendáře? Děkuji.

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka

Obdržela jsem info ze soukr. e-mailu tř. učitele syna- bez příloh-.. že zítra je distanční výuka"- zasláno v 18:00 hod. Byla prý pověřena ředitelem to sdělit. Mám jako rodič povinnost poslouchat učitele? ze zákona?

Ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak postupovat v případě, když jsem napadána že lži, krádeže a obohacování se na cizím díle. Jde o to, že se věnuji psaní autorských textů a knih. Píšu je cca 5 let a sdílím je na sociální síti. Nyní mi byl jeden z textů ukraden, kdy ten kdo ho vydává za svůj mě slovně napadl a píše lidem o tom, že jsem zloděj apod. jelikož se nejedná o spor mezi sousedy o tom kdo má lepší vlasy, rozhodla jsem se tuhle situaci řešit. Můžu se zeptat jak přesně postupovat, když jde o křivé obvinění a porušení autorských práv? Abych prokázala pravost svého textu a očistila své jméno? Děkuji
Potřebujete pomoc právníka?
Máme pro vás slevu na první dotaz.

Podobné dotazy

Bydlím v RD se synem, jeho ženou a dětmi. Mám ještě dceru, která bydlí jinde. RD je můj. Kdyby nedej bože syn zemřel dřív než já, dcera zdědí půl RD (a peníze, pokud nějaké budu mít), a druhou půlku zdědí synovy děti, nebo všechno dědí dcera? A jak v tom případě zabezpečit, aby půlku mého majetku po mé smrti zdedila vnoučata? Dcera deti nemá.
Dobrý den, jsem majitelkou 5/8 rodinného domu, můj přítel je majitelem 3/8 rodinného domu. Rozcházíme se, chci ho vyplatit. Kdo stanoví částku kterou mu mám vyplatit? Vložil do nemovitosti 1,5mil.Kč
Dobrý den, ziji sama se dvemi nezletilymi detmi. Jsem na Uradu prace, pobiram prispevek na bydleni a hmotnou nouzi. Muj pritel s nami nezije ani se nijak financne nepodili. Chceme se vzit, ale s tim, ze nadále budeme bydlet zvlášť a prijmy budeme mit taktez oddeleny, to hodlame rešit předmanželskou smlouvou, proste vše oddeleně. Mám v takovém případě případě pořád nárok na výše zmíněné příspěvky? Přítel není otcem mých dětí. Velmi děkuji za odpověď.
Dobry den, rada bych pravni radu pro muze, jak se chovat v pripade manzelskeho vztahu se dvemi detmi, kdy se zena rozhodla ze vztahu odejit, a jiz pred podanim navrhu rozvodu brani muzi ve styku s detmi. Muz se na prani zeny odstehoval do jineho bytu, ovsem najem bytu, kde zije zena s detmi, a vsechny ostatni naklady, plati on, jelikoz je zena nezamestnana. Muzi jde o nejvice korektni chovani, aby zena nemohla cokoliv potencialne vyuzit v jeho neprospech u rozvodoveho soudu. Dekuji.
do 6 hodin
Dobrý den, potřebuji radu ohledně koupě bytu který je ve vlastnictví města. Byl nám nabídnut odkup městského bytu který máme v pronájmu už 30 roků. Byl nám přidělen v roce 1989 v havarijním stavu tak jsme udělaly celkovou rekonstrukci ,zednické práce, elektroinstalace, vodoinstalace, vše se souhlasem bytového družstva. Bohužel už nemáme žádné doklady jen podepsané svědectví lidí o stavu a vykonaných úpravách. BD nemá žádné doklady. A tak požadujeme zohlednění prodejní ceny . Máme nějakou šanci?
do 12 hodin
Dobrý den. Polsky kolega je jednatelem v české společnosti. Muže koupit sluzebni dodávku na své polské doklady? Autobazar odmítl prodat auto s tím, ze banka nepřijme jeho doklady a nebude financovat spotřebitelský úvěr. Dodávka bude společnosti. Děkuji.
do 12 hodin
Manžel podniká v budově, kterou nyní přestavujeme. Budeme je znovu zapisovat do katastru. Máme dvě děti a tuto budovu bychom chtěli napsat na ně, ale manžel v budově chce dále podnikat. Musí platit nájem dětem?
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně pravidel zpětné opravy daňových dokladů. Stává se nám, že klienti chtějí zpětně upravit své identifikační údaje na vydané faktuře (na jiného odběratele). Jsou tam nějaká rizika? Dále by mě zajímalo, zda můžeme odmítnou vystavit fakturu a vystavit pouze účtenku (zjednodušený daňový doklad)?
Prosím o radu, máme s manželem nemovitost na hypotéku ve SJM a manžel chce nemovitost napsat pouze na mne (manželku). Z předchozího manželství má dvě děti, které o něj nejeví zájem, tak chce předejít, aby po mne děti nechtěli peníze za dům, který jsme si sami vybudovali. Sepsal s ověřeným podpisem darovací smlouvu, bude nám to stačit? Děkuji.
do 12 hodin
Dobrý den, mohu se zeptat, jak správně ukončit pracovní poměr se zaměstnancem, který nedoložil doklad o všeobecném vzdělání, které stanoví zákon č. 170/2018 sb. o distribuci pojištění a zajištění nebo jiných právních předpisů? Osoba nedoložila svoje všeobecné znalosti odpovídajícím dokladem (v minulosti vykonávala relevantní praxi na finančním trhu), ale chybí ji k doložení 7 měsíců, tudíž nesplňuje legislativní požadavky pro řádný výkon práce.
do 12 hodin
Dobrý den, dcera bydlela s přítelem se kterým má dítě. Za dobu partnerského vztahu si vzali půjčku, kterou společně utratili za zařízení bytu a věci denní potřeby. Půjčka je napsaná na dceru, protože její partner ma exekuci na plat. Následoval rozchod, je možné nějak přimět bývalého partnera, aby se na splácení finančně podílel? Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den Ráda bych se zeptala, rozešla jsem se po 18 letech s partnerem. Máme spolu dvě děti, po vzájemné dohodě jsme se nikdy nevzali. Nic neproběhlo soudem, na všem jsme se více méně v závěru dohodli. Děti žijí se mnou. V době vztahu koupil partner byt a začal podnikat. Dotaz tedy zní, opravdu nemám nárok na nic, protože jsme nebyli manželé? V současné době mi expartner prodává byt, kde jsme žili za skoro 3násobnou cenu, než ho tenkrát kupoval. Byt je psán pouze na něj.
do 12 hodin
DobrýDen, pracuji u firmy od r.2003, nyní mám odpracován 1rok po MD se 2dětmi. Mám podepsat výpověď dohodou z důvodu 1.paragrafu na děti (neštovice) s vysvětlením, že jsem pro firmu s nadále pravděpodobně často nemocnými dětmi nepoužitelná. Ihned vydali inzerát na mé místo a mají již náhradu. Mám ID 1.st. 3měs. odstupné ve výši základu mzdy nerozporují.
Dobrý den, jak je to prosím v případě nevěry -při rozvodu? Může manžel nárokovat děti do své péče?Nebo skoro vždy jdou do péče matky? Manžel vydírá že to vybalí v případě sporného rozvodu.Chtěla bych děti do výlučné péče s rozšířeným stykem a on do střídavé.
Dobrý den. Sestra požádala o zbavení svéprávnosti naši maminku a zároveň žádá aby byla její opatrovník s čímž nesohlasíme. Někde jsem se dočetl, že " vztah k opatrovanci - nesmí být nepřátelský ani k němu, ani k jeho rodině, nesmí být kupř. vedeny mezi opatzrovníkem a opatrovancem, popř. jejich rodinami soudní ani jiné spory" Sestra napadla maminčinu darovací smlouvu na nemovistost mé osobě a vedeme nyní spor. Jedná se tedy o výše zmiňované a nemůže si zažádat o opatrovnictví? Děkuji.
do 12 hodin
Dobrý den, Jsem s partnerem několik let, před osmi lety jsem si brala hypotéku sama na sebe, ale majitelé na katastru jsme oba dva. Teď se chceme rozejít. Jak to je s vyplacením? Ráda bych si ji nechala a v bytě zůstala, ale budu vyplácet partnera polovinou bytu? Nebo pouze vyplácet za dobu, kdy jsme spláceli hypotéku spolu? Jelikož mi na ni přispíval? Hypotéku budu splácet ještě 16 let. Děkuji moc za infornaci.
do 12 hodin
Manželka koupila po svém rozvodu byt do os. vlastnictví. Po té jsme se vzali a jsme spolu v manželství a společné domácnosti 12 let. Má dvě dospělé děti. V případě její smrti, jaký bych měl dědický nárok na tento byt? A dědí část také její děti? Děkuji.
Dobrý den, prosím o radu. S manželem nežiji 1,5 roku. Společný byt ve SJM využívá on spolu s našimi dospělými dětmi. Ráda bych se rozvedla, myslím že by mi i podepsal dohodu - jen zatím neplánujeme byt prodat a majetkově se vyrovnat, dokud tam děti bydlí. Je možné se rozvést a nemít vyřízené majetkové vyrovnání? Nebo je potřeba při rozvodu mít sepsána pravidla jak naložíme se společným majetkem? Děkuji.
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně nároku na majetek při rozchodu. S partnerem jsem žila ve společné domácnosti 10 let, máme spolu syna a partner má z předchozího manželství dva syny ve střídavé péči. Chtěla bych se zeptat, jestli mám nárok na nějaký majetek při rozchodu. Nebo jak se v dnešní době posuzuje vztah druh družka. Děkuji
Dobrý den, jak se prosím dá předejít tomu, aby můj partner a i naše děti jednou nezdědily dluhy, které mají partnerovy rodiče? S matkou se neviděl cca 20 let. S otcem se občas vidí. Předem děkuji za odpověď,
Žijeme v nesezdaném partnerství a máme dvě děti. Bydlíme v rodinném domě, který je v mém výhradním vlastnictví. Partnerka si našla milence. Chci ji z domu vystěhovat a nastavit střídavou péči. Se střídavou péčí slovně souhlasila. Partnerka se ale odmítá vystěhovat a požaduje, abych jí zakoupil byt. Nechce bydlet v nájemním bytě, nechce akceptovat příspěvek na nájemné. Mohu ji nechat soudně vystěhovat bez nároku na jakékoliv odstupné ? Jak v tomto případě bude soud postupovat pokud máme dvě děti ?
Dobrý den.S manželkou máme 2 děti.Máme byt koupený od jejích rodičů ještě před svatbou. Během manželství byl přikoupen druhý byt a jsou propojeny a máme jeden velký byt. Financován byl z účtu syna kam manželky rodiče vložili peníze. Já platím nájem a energie od té doby co jsme spolu a předělávání jsem taky dělal já. Bohužel manželka si našla mladšího. Chce vychovat děti a dělat jako že nic před dětmi. Mě se to ,ale nazamlouvá vůbec. Chtěl bych vědět jak by se řešilo vyrovnání, protože já bohužel nemám kam jít. Tak by mě zajímalo jak se řeší tyto věci, protože vím, že k dohodě asi určitě nedojde. Díky za informaci
Dobrý den, rozhodla jsem se odejít od manžela a ústně jsme se dohodli na tom, že mu dám svou polovinu domu s pozemkem a další nemovitosti s tím že mi slíbil že tyto nemovitosti přenechá dětem. Bohužel situace je jiná . Manžel se odstěhoval do zahraničí se svou přítelkyní a svým dětem nepřenechal nic a ani do budoucna tak nechce učinit . Dcera se musela vystěhovat z domu a manžel teď dům pronajímá dům cizím lidem. Mohu požadovat vrácení daru?
do 12 hodin
Dobrý den, Můj dotaz je ohledně zákona o pobytu cizinců. Minulý rok došlo k novele zákona 274/2021 Sb. Kterým se mění zákon 326/1999 Sb. Mimo jiné se upravuje posuzování rodinných příslušníků na rodinné příslušníky blízké a na rodinné příslušníky vzdálené. Podle přechodného ustanovení ten kdo do určitého data vymění doklad prokazující jeho pobyt na území ČR bude na něho nadále pohlíženo jako na takzvaného rodinného příslušníka blízkého. Takže jestli to dobře chápu že pokud dojde ke splnění této podmínky tak osoba která podle nového zákona nemůže být rodinným příslušníkem blízkým tak je na ní i tak nadále nahlíženo že jim je? A může tak činit podání ( žádost o trvalý pobyt po dvou letech jako rodinný příslušník občana EU)jako rodinný příslušník blízký? Děkuji za odpověď
do 12 hodin
Dobrý den, můj dotaz se týká rodinného práva. Pokud dojde v manželství s malými dětmi k neshodám mezi manželi, pro uklidnění situace se dočasně jeden z měnželů přesune do nového podnájmu, ale vše by nakonec skončilo stejně rozvodem. Může mu to později být přičítáno k horšímu kolizním opatrovníkem při rozhodování o vypořádání svěření dětí do péče, pokud se rodiče nebudou schopni na opatrování dětí dohodnout?
ex partner mi v zachvatu zurivosti rozbil notebook a mobil (to nahradil).v notebooku jsem mela vsechny fotky(od detstvi),scan smluv aj. Mam sanci v pr.kdybych zadala fin. odsk. za nemajet. ujmu?Probihalo zde i dom. nasili (vc. znasilnovani) a tajne nahravani(video i audio)ale to nemam nyni silu otevirat.dekuji.
Dobrý den, manžel koupil na Slovensku od Slováka motorku. Má k tomu všechny doklady, ale malý technický průkaz má ustrizeny roh s tím, že je to na Slovensku uz odhlášené. Když volal v ČR na registr vozidel tvrdí mu, že mu to nemohou přihlásit, protože je technicky průkaz neplatný. V zákonech jsem nenašla definici "poškozený technicky průkaz" a co to konkrétně znamená. Je to jen "buzerace" od úředníků nebo to opravdu přihlásit nejde? Případně záleží na urednikovi? Stejně doklady vezmou a vyhodí a vystaví nové. Jsme z toho nešťastní. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně žádosti majitele firmy, které pronajímáme objekt na parcele X. Rád by získal náš souhlas s umístěním sídla firmy na naši adresu. Na parcele X se dle katastru nemovitostí jedná o budovu bez čísla popisného nebo evidenčního. Zřejmě proto nás žádá o souhlas s umístěním sídla na naši vedlejší parcelu Y, kde je náš rodinný dům. Je možné umístit sídlo firmy do pronajímaného objektu na parcele X, případně co je pro to třeba zařídit? Jaká jsou rizika, pokud je jedinou možností sídlo umístit do budovy na parcele Y, tj našeho rodinného domu (majitel firmy není náš rodinný příslušník a nebydlí zde).
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.Máme s manželem z předešlého manželství každý 2 děti.U notáře jsme sepsali závěť, že až po smrti nás obou budou dědit půlkou moje a druhou půlkou jeho děti.Mě by zajímalo zda se do závěti dá zadat, která půlka pozemku komu z nich případne.Dcera si totiž koupila pozemek vedle nás,tak je pochopitelné, že by chtěla pozemek z té strany. Děkuji za odpověď
Cca tři měsíce žiji s partnerem ve společné domácnosti. Partner má s bývalou partnerkou dvě malé děti . Jak je to s výpočtem výše alimentů? Započítávají se do příjmu partnera také moje příjmy? Jakým způsobem? Jak by to bylo v případě uzavření manželství? Je možné toto a můj osobní majetek (movitý i finanční) ošetřit předmanželskou smlouvou tak, aby nepodléhal společné jmění?
do 12 hodin
S otcem dítěte máme dohodu o styku s dítětem. Není dana rozsudkem soudu. Rozsudkem soudu bylo jen výživné a svěření dítěte do me výlučne péče. Dohoda o styku s dítětem byla sepsána podepsaná otcem v březnu 2022, od té doby ji otec nedodrzoval. Údajně čekal na rozsudek soudu. Ale styk s dítětem nebylo dáno rozsudkem soudu. Soud byl v červnu 2022. Chci se zeptat, odkdy tedy tato dohoda o styku byla v platnosti. Po podepsání nebo až po soudu, i když styk s dítětem nebo dáno rozsudkem soudu, ale na nás.
Dobrý den mám dotaz žiju s matkou v rodinném domě, máme zde neshody oba máme polovinu baráku.Mám dva bratry kteří se pletou do našich problémů jak to mohu řešit?
do 12 hodin
Dobrý den, dcera je na mateřské dovolené s roční dcerou, mají dům ve SJM. Její manžel ma milenku se kterou chce žít ale rozvádět se nechce, dělá dceři scény a neustále mění rozhodnutí na kterém se domluví ohledně soužití nebo péče o děti či placení výživného. Jednou jí s dětmi vyhodil z domu, že může jít do bytu, který vlastníme my jako její rodiče. Ráda bych se zeptala jak od něho získat peníze za nájem našeho bytu dceři, když nejsou rozvedeni a dcera je na mateřské, aby si zároveň zeť nemyslel, že tím je odproštěn od platby nájemného, protože je to naše dcera. Děkuji za radu. V.
do 12 hodin
Dobrý den, prosím o radu. Manžel se chce rozvést a aby dostal děti do péče, chce použít video, kde jsem doma opilá. Tyto videa má 2 za celý rok. Chce ze mě udělat alkoholika, pokud nepřistoupím na jeho podmínky. Nevím jak se mám bránit. A bojím se, že na základě těchto videií mohu přijít soudně o děti. Je to možné? Děkuji
Stvrzenka pro obchodníka z platebního terminálu - jak dlouho firma musí tento doklad uchovávat a jak je povinna jej likvidovat? Můžeme jen vyhodit do odpadu? na stvrzence není viditelné celé číslo karty.
Dobrý večer, od roku X bydlíme v domě, kde jsme na vlastní náklady zrekonstruovali podkroví (máme doklady) a máme zde pouze trvalý pobyt, žádnou nájemní smlouvu. Nyní se majitel (vlastní rodina) bezdůvodně rozhodl, že se máme do konce roku vystěhovat. Jak se můžeme bránit?
Koupil jsem přívěsný vozík za auto. Majitelem vozíku je pán, který zemřel a jeho syn mi vozík proda, ale myslel si že doklady jsou přepsany na jeho matku,ale není tomu tak. Co je třeba udělat,aby vozík šlo přepsat na mně. Děkuji
do 12 hodin
Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně pracovního práva. V současnosti jsem na RD s termínem do X. Dítěti budou X roky X, tedy myslím, že jsem v lhůtě do X let dítěte, kdy mi má zaměstnavatel držet pracovní místo. Při mém aktivním kontaktování nadřízeného a HR oddělení mi bylo sděleno, že není místo a bylo mi navrhnuto prodloužit RD, nebo ukončit dohodou. Odpověděla jsem že preferuji ukončení, jelikož prodlužovat již nechci (prodlužovala jsem RD již 2x, jelikož mi bylo pokaždé řečeno, že zrovna není místo, proto jsem dávala i HR prostor na vyřešení situace do X let mého dítěte). Jelikož mám v pondělí s HR setkáni, ráda bych se na schůzi důsledně připravila, abychom znala své maximální možnosti. Děkuji. S pozdravem
Dobrý den, mám dotaz. Bydlím s přítelkyní, která má 3 letého kluka z předchozího vztahu. Jeho bio otec ho nevídá ( platí však alimenty). My chceme vyrazit do ciziny, pracovně, kariérně. Poprosili jsme otce o souhlas vycestování dítěte. Ten nám však vydat nechce. Jaké máme pravomoce a jak se můžeme bránit ? Nebot nám to brání kariérně růst a nabídnout dětem lepší životní podmínky.
Dobry den, potreboval bych doporucit rodinneho pravnika v Praze. Nedobrovolne mi pritelkyne odvezla dceru do ruska, delal mi stalking a jeji rodina v rusku tvrdi, ze nejsem otec s chteji mi ji upne sebrat
Dobrý den, zemřela nám maminka (tatínka ještě máme), jsme 4 sourozenci. Rodiče vlastnili v SMJ družstevní podíl. Jak se dědí tento podíl? Musí tatínek vyplácet nás děti, nebo automaticky vše zůstane jemu a děti vyplácet nemusí.